Korku Filmleri

korkma özürlüyüm..
yardım istiyorum :!:

gerilim derseniz bir derece anlayabilirim,fakat söz konusu korku filmi olunca..olmuyor işte.. :!: daha ilk dakikada "oof,ne kadar saçma...bunların hiçbiri gerçek değil ki.." şeklinde süper bir savunma mekanizmamın yanı sıra gerçekçiliğim var aşamadığım..
 
PiXiE korkmak bence sırf hayal gücüne bağlı, filmin korkutucu anında başka bişey düşünürsen hayatta korkmazsın, filmin içine girmelisin korkman için.sanki yaşıyomuş gibi.
 
grinder demiş ki:
Ona savunma mekanizması denmez.

korkmamak için beynimin geliştirdiği mekanizmadan bahsediyorum..bu bir nevi savunma mekanizması sayılmaz mı?

sebbol: hayalgücü gelişkenliğim korku öğesine yönelik değil..fantastik edebiyattan hoşlanırım..bunların da gerçek olmadığını bilirim fakat içine çok kolay girebilirim..ayrı bir dünya ve ortam yaratılır orda..
fakat korku olayında böyle olmuyor..gerçek hayatta başıma gelebilecek bazı öğeler içerenlerde belki mümkün..ama cinler,periler,hayaletler vs inanmadığım şeyler olduğu için o film gerçekliğinin içine giremiyorum haliyle..film hoşuma gidebilir,fakat korku diye bir his duyumsamak yok..
 
Ya gercekten "sava" arkadasın soylediği gibi"İn the mouth of madness" var.Ben uzun aradan sonra tekrar izledim.Bisikletli beyaz saclı adam,tablo felan bıyyy baya korkunctu.
"I spit on your grave" vardı bi de mide bulandırıcıydı izleyen varmıydı?
 
biraz önce şeytanın avı diye bir film izledim. çok korkunç değildi ama sonu güzel bitti ve gerdi diyebilirim. (saat neredeyse dört olmuş bu saatte hala foruma yazıyorum ben deliyim...)
 
şüphe etmiorum şahsen ben deli olduundan =) evet öle çok korkunç deildi filmden sonra da etki bırakmıodu ama genel olarak kötü bi film deildi...
 
takashi miike nin ölüm provası diye bir film var tam bir takashi miike ilk kez miike filmi gören için özet sayılmaz ama kendini en iyi vurguladığı film 3-4 kere izlenmesi gerekir başları dram fln. dır ama sonu muhteşem bir gerilim
 
Korku filmlerine bayilirim..ama ne yazikki artik öyle ciddi ciddi bi korku filmi cekmiyorlar..Exorcist güzeldi.biraz igrenc ama en azindan tam bi korku filmiydi..
en son sinemada gördügüm film "The Ring"´di..
Reklamini gördügüm zaman baya korkunc bulmustum, hikaye ilginc ama öyle aman aman bisey degilmis..bekliyorsun bekliyorsun bi turlu korkunc bi sahne gelmiyor, sadece arada sirada korkutucu sesler eklemisler insan urksun diye..
The Ring aslinda bi japon filminden esinlenerek yapilmis..onu da izledim.. zaten amerikan versiyonundan daha beter di.. :p

Simdi ise "The Grudge"i görmek istiyom..cok guzel bi filme benziyor..aranizda gören var mi? görmeye deger mi yoksa o da diger korku filmleri gibi sykyci mi?
ha bide "Büyü" filmini de merak ediyom..ama burada sinemalarda izleme olanagim yok :roll:
 
ben de aynı şekilde garezin fragmanını görünce korkunç sanmıştım ama filme gidince hiç de korkunç olmadığını gördüm...bu arada "the ring"in ikincisi nisan ayında vizyona girecek...
 
TRaCeY_CHaRLoTTe demiş ki:
ben de aynı şekilde garezin fragmanını görünce korkunç sanmıştım ama filme gidince hiç de korkunç olmadığını gördüm...bu arada "the ring"in ikincisi nisan ayında vizyona girecek...

hmm öyle mi?? sence gidip görmeli TraCeY_CHaRLoTTe ??
Ilkini biliyoruz nasildi..ondan.. :roll:

hm..ben yinede meraktan giderim galiba..belki bu sefer daha korkunc bi filmle karsilasirim..biktim sykyci korku filmerinden..adamlar korku filmi diye sacma sapan "highschool" filmleri cekiyor..bana ne amerikali simarik genclerden..

ama The grudge da görmek lazim bence.. ;)
 
Japon vesriyonun bi bölümü izledim zaten..sanirim 3. bölümdü...

Bugün The Grudge´i izledim...tavsiye ederim...güzeldi...korkuncdu da..etkilenmedim desem yalan olur yani..yanliz bazi sahneleri The Ring´den alinma gibi geldi bana..zaten japon-amerikan yapimi bi film..

Bu arada, sinemada Keanu Reeves´in yeni filmin reklamani gördüm.. "Constantin" adli film exorcism ile ilgi bi konu uzerine yapilmis..muhtesem sahneleri vardi..yakinda buraya geliyormus..belki TRye gelmistir...yada gelecektir...ayrica Robert De Niro´nun son filmi, "Hide and seek" de sinemalarda yeni..o da korku filmi....haberiniz olsun ;)

ama ben Constantin´i görmeyi tercih ederim ;) ;)
 
YasemiN demiş ki:
Bugün The Grudge´i izledim...tavsiye ederim...güzeldi...korkuncdu da..etkilenmedim desem yalan olur yani..yanliz bazi sahneleri The Ring´den alinma gibi geldi bana..zaten japon-amerikan yapimi bi film..

Japon - Amerikan değil japon versiyonu 2003 yapımlı

http://images.amazon.com/images/P/B00005JNJR.01.LZZZZZZZ.jpg

Amerikan versiyonu 2004 gerçi yönetmen Takashi Shimizu

http://images.amazon.com/images/P/B0006SGYL0.01.LZZZZZZZ.jpg

buda ben herşeyi izlerim korkmam diyenler için benden tavsiye

http://images.amazon.com/images/P/B0000CABGW.01.LZZZZZZZ.jpg

:arrow: Ne Dinliyorum? = Rage Against The Machine - Freedom :arrow:
 
ee tamam iste..2004 versiyonu nu kast ettim bende yani The GRudge´kast ediyom..ama bazi sahneleri The Ring´den almislar dedim....hem bosuna afisleri göstermene de gerke yok..daha yeni izledik son filmi...
 
Geri
Üst