Usa & Japan Fender Stratocaster eksiler artılar

Arkadaşlar konu daha önce açıldı mı bilmiyorum ama beni bir konudak aydınlatırsanız çok sevineceğim gerçekten.

Daha önce Mexico Fender'i kısa bir süre kullandım.Açıkçası USA ile ciddi bir ton ve kalite farkı var.Yani demek istediğim şu ki tabi ki olacak arada büyük bir ton farkı var ancak Mexico bu kalite farkına oranla fiyat/performans açısından zayıf geliyor ve bence pahalıya satılıyor.

Benim öğrenmek istediğime gelince... Japon 1996 üretimi bir Fender Stratocaster buldum.Fakat USa gibi uzun ömürlü olur mu ve de kalite olarak nedir ne değildir öğrenmek istiyorum.Bu evladiyelik bir gitar olabilir mi? ve de bilen varsa piyasaı nedir ne değildir yardımcı olmasını isteyeceğim


İlgili olan herkese şimdiden teşekkürler...
 
80 küsür modeli 1100 liraya satılmıştı önceden.
Ben amerikandan yanayım.83 model japonlar amerikanları dövdü diye fabrika kapandı diyenler de var denemedim görmedim ama öyle bir şey olsaydı kaçırma derdim.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
teşekkür ederim bu dediğim makina sanırm 72's modeli krem rengi 1996 üretimi şu anda japon üretilmiyor fender ama işte bu gitar kozmetik olarak da temiz ancak işte kaygın şu ne kadar uzun ömürlü olur ya da ton olarak ne kadar fark eder ağacı ya da manyetik modifiyesi ne kadar işe yarar
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
obican demiş ki:
82-84 arası üretim Japon Squierlar cidden 2000lerin başına kadar üretilmiş çoğu USA Strat'ı acı şekilde döver.



Bu benim dedğim squier değil baya baya Fender Stratocaster yazıyor made in USA yerine sapta crafted in JAPAN yazıyor ve 96 model acaba o konuda bir bilgin var mı?
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
Tabii illa ki ben sadece hanı genel anlamda bilgi edinmek istiyorum 1 hafta sonra deneyecem ama gitmeden önce bilgi edinmek istedim genel anlamda
 
Eğer ömürlük bir gitar istiyorsan büyük ihtimalle uğraşmana değmez, para biriktir güzel bir gitar al. Hakikaten çok iyi bir Fender'e denk gelmediğin sürece de unutma ki Blade, aynı fiyata çok daha iyi Stratlar üretiyor.
 
http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=6280&gid=1791

http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=6279&gid=1791

Bence bu ikisinden birini al o fiyata, dediğin fiyatın daha altına yeni sayılabilecek MIM Stratlar var, onlardan daha iyi olacağını sanmıyorum şahsen bahsettiğin gitarın. Bu fiyata USA'den Highway1 getirebilirsin belki bir de ikinci el, ancak onu da denemeden alman gerekeceği için risk, iyi de çıkabilir kötü de. Eğer amacın evladiyelik bir gitarsa ya bu ikisini al elindeki bütçeyle, ya da para biriktirmeye devam et.
 
Ben MIM Strat kullanan biri olarak sana da tavsiye ediyorum. 2008 yapimi elimdeki sanirim, H-S-S dizilimlilerden. Biraz daha pahalidir S-S-S modele gore. Fenderin her turlusu pahali zaten. 2. el bul derim ben. Isteklerime yanit veriyor. Yeni sap ayari ve tel degisimiyle gitarin single manyetiklerinden o karakteristik soundu alabiliyorum. Gercekten cok memnunum. Kopru kalitesinden falan anlamam pek ama akord kacirma meselesini ben cok gitarda gordum Kilitli gitarlar dahil.. Zaten idare ediyor yine oyle tamamen akord sapitmiyor yani. Ama bunlarda ayni anda uretilen 2 gitar bile birbirinden farkli olabiliyormus. Sanirim bana iyi olan denk geldi. Klavyesi vs muazzam. 2. el fiyatina gore oldukca iyi bir gitar. Clean ton meraklisi isen gercekten de tavsiye ediyorum. Fender hazzini veriyor oldukca iyi bicimde. Humbucker performansi da iyi ama daha cazip ve karakteristik distortion istiyorsan al saglam bir humbucker gec. Modifiye edene kadar duz USA Strat da alabilirsin tabii 2. el ama arada yine 400-500 tl fiyat farki olur modifiyeli MIM strat'inla. Ikisini de deneme imkanin varsa dene. Denemeden gitar almak biraz risk acikcasi.
 
Hayir dostum Rosewood klavye. Maple da olur Rosewood da. Ben hep rosewood caldim. Fender merakimdan maple olsun isterdim almisken ama Rosewood'dan da gayet memnunum. Cok kaliteli bir klavyesi var gitarimin.
 
anladım ya açıkçası daha önce mexico modeller ile ilgili kötü yorumlar aldım ama çalmadığım için adam gibi elime alıp hanı onaylamıyordum şimdi senden güzel yorum duymak iyi oldu peki ya japonlar hakkında bir bilgin var mı?
 
Malesef ben fender konusunda deneyimli degilimdir pek. Sadece 2. el fiyatindan en azindan kotulenecek gitar degiller. 1.5 milyara satiliyorlar neredeyse.. Yurtdisina gore 2 kattan bile fazla pahalilar herhalde. O nedenle kotuleniyorlardir. Bu parayi hak etmiyor diye.. O paraya neredeyse 2. el usa strat alindigi icin yani... Arkadasimda Kore Squier var eskiden calmisligim vardi onu. Benim elimdeki Mim Strat'a gore baya bir dandik kaldigini soyleyebilirim.. Surekli Akord kacirma mevzuu onda vardi iste..
 
Yani soyle diyeyim, Ben yari profesyonel bir muzik setinde Pod X3 Live ile kullaniyorum bu gitari. Ve karakterini yansitiyor gitar her turlu. Daha da soyleyecek bir sey oldugunu sanmiyorum.
 
Eylülden beri american strat var.
Yurtdışından ürün getiren forumdan bir arkadaşımızla muhabbetim gayet iyi.
1-2 gün önce geçen bir konusmamızda
dedim ki:
"Benim gitarım kıvılcımdakilerden daha iyi,onları da denemiştim almadan önce fakat benimkinde tonlar daha dengeli sanırım,akustik tınısı daha üstlerde"
o da dedi ki
"Türkiyeye 3a class ürünler gönderiyorlar.Ben getirdiklerimden biliyorum amerikadan aldıklarım 5a class."
Şimdi durum böyle olunca denemeden alınmaz derim ben.
Ömürlük alıcam dersen bence biriktir bi tane RI strat al.En azından senle beraber yaşlanır:)
Ayrıca progressiva sana klavye rahatlığı konusunda katılmıyorum.
Gayet odun gibi sapı var :D
Tamam rahattır ama C shape olduğu icin parmak tutuşun cok düzgün olmadıktan sonra gerekli atraksiyonları yapamıyoruz.
Bir ibanezde böyle değil.
Ayrıca 25.5 olduğu icin 24.75 kadar da kullanım kolaylığı olmuyor.
Akord kacırmıyor benimki.30 dakika bend dolu egzersiz yaptığımda yavaş yavaş kaymaya başlıyor
E tabi buna da şükür.
Gitar iyi de türkiyede 3000 lira diyorlar 0 ına.
Şimdi düşünmek gerekirse 3000 lira haketmeyen bir gitar.
Amerikada aynı fiyata wildwooddan cok daha üstün modeller almak varken..
Ya da gibson lp alınabilir.
Tabi ben genel konusuyorum.2. el fiyatına 0 gitar aldım,bana göre hava hoş :)
Son olarak da amfiyle biraz eq ayarıyla oynayıp drive'ı ayarlayıp uğraştığımız zaman deep purple moduna girebiliyoruz.
Ya da marshall amplerde özellikle,drive la oynayıp delay katarak malmsteen tonu alabiliyoruz.
Çok uç noktaları almak icin de manyetik takviyesi lazım.
Köprü manyetiği bana yetersiz geliyor.Sap da aman aman değil.
Ev için yeterli olur normal haliyle.
Fakat manyetik takarak neler yapabildiğini dinleyerek görebiliriz(Dave Murray,Malmsteen,Aynısı olmasa da SRV)
Biraz uzun oldu ama sana yararlı olacaktır..
 
Geri
Üst