Usa & Japan Fender Stratocaster eksiler artılar

Ben sanmıyorum ya gelen giden gitarların kalite testine sokulduklarını. Tüm gitarları teker teker birisine bir kaç dakika çaldırmanın maliyeti firmaya çok fazla olacaktır, boyası bile kurumadan gitarı ambalajlayıp gönderen bir firmadan bahsediyoruz. Kaldı ki Amerika'dan Hollanda'ya, oradan da Türkiye'ye gönderilecek bu gitarlar. Ayrı ayrı paketlenen kalite gruplarını, elde kalan gitarların hepsini geçtim, iki sorum var:

1) Neden uğraşsınlar? Türkiye'den de para kazanıyorlar, Amerika'dan da. Bu şekilde gitar dağıtımı yapmaları ilk başta mantıklı görünse de firmaya bir ek gelir sağlamaz.

2) Almanya'da da çok kötü Fender ve Jacksonlara rastladım. Gibsonların da aynı şekilde iyisini ve kötüsünü gördüm. Hatta gördüğüm kadarıyla Türkiye'den hiç farklı değildi durum. "Dostum Türkiye üçüncü dünya ülkesi ondan böyle yapıyorlar" diyecekseniz o zaman Almanya'da durum neden böyle?
 
İşte ben arkadaşın dediklerini ve kendi denediklerimi söylüyorum.
Haklı olabilirsiniz fakat varsayım gibi bir şey şu anda.
Mesela zuhalde meksika fender denedim geçenlerde.
Aradaki farkın uçurum olacağını hiç tahmin etmezdim.
Elbette cok daha iyileri vardır ama kıvılcımdan 0 gitar alınırken sapı çatlak alan arkadaşımız vardı burada.
Ben kıvılcımdan fender almadan önce 2.el deneme taraftarıyım.
Forumdaki 3-4 tane amerikadan alınma fender kıvılcımdakilerden(en azından çoğundan) daha iyi olduğuna inanıyorum.
Tabi bu benim görüşüm siz ne düşünürsünüz bilemem :)
 
Teşekkür ederim yorumların için.Eevet dediğin gibi tabii ki biraz daha uğraşıp USA almak mantıklı.Yeni bi projeye başlayacağım için acelecei davrandım aslında bu konuda iu as kendi gitarımdasn memnunum 2 senedir kullanıyorum fakat onu satılığa çıkardım benim gitarım da tamamı ile blues ağırlıklı bir gitar hatta köprüye manyetik ekledim bazen stok manyetiği bazen onu kullanıyorum.Eklediğim manyetik biraz daha sert drive tonları elde edebilmek için.Tamam her şey çok güzel ama hareketli köprü istiyorum.E hem hareketli köprü hem de kendi gitarım gibi blues karakterle bi gitar arıyorum en mantıklısı bi fender strat oluyor.


Bu arada gitarım bu

http://www.turkrock.com/ftopic122945.html
 
Geri
Üst