2000 lira bütçe ve ekipman kararsızlığı ve Road Worn Fender

obican demiş ki:
DrB demiş ki:
Bütçe problem değilse, açıkçası PRS McCartyler (ben ötekileri o kadar tutmuyorum, yapı itibari ile özellikle) ciddi ciddi teleden bile geniş yelpazeye sahip aletler.

Tek geçerim!

B

Ya şu an değil de, geçen partide gelen bir McCarty vardı bu arada, o gitarı alamadığım için cidden üzülüyorum. Customlar, SCler falan hikaye kalmıştı yanında.

Öyle!

Boru değil, McCarty'nin zaten kim olduğu da belli.

:LOL:

Hani kötüsü çıkmıyor mu, elbette var. Bknz yakında bir dükkanda bayağıdır bekleyen bir tanesi...

Sen anladın dediğmi.

:LOL:

Ama alet her yola geliyor, vıdı vıdı, açık ses, deli drive, strat sesine yanaşmacalar, şu bu... Inanılmaz yani.

Ben hiç beklemezdim. sAdece hani deneyeyim sevmezsem satarım diye sıfır aldım Amerika'dan, çok iyi bir fiyata. 2004 model benimki, 2008 ortasında aldığımdan, satılmamış kalmıştı ellerinde. Neyse... Ben de sevmezsem uçururum falan derken... Aman tanrım.

1.5 senedir o kadar çalıyorum ki... sayısını unuttum ama 40 mı 60 mı ne konser gördü, çarpı iki üç çalışma de. Gayet ağır bir kullanım. Ve de alet hilafsız en ergonomik ve de geniş yelpazeli alet bence. It delivers yani...

B
 
obican demiş ki:
Strat köprü manyetiği konusunda kesinlikle katılıyorum, direk değiştirilmeli. Ama bence yeterince kurcalanmış bir Strat ile dünyayı bile kurtarabiliriz :)

Arkadaş,

Yeterince kurcalarsan her türlü gitar nerdeyse epey bir yol kateder. Sen biliyorsun bunu. :LOL:

Super strat falan ise mevzu, alacaksın 10Klık bir hot #42 PAF klon (mesela PATB-3 aslında o sınıfta ama işte üzerindeki garip normal olmayan çivi vida yerine haltlardan farklı gibi duruyor), sonra çal da çal...

Ama işte yazdığım gibi PRS McCarty beni super strat hastalığından falan uzaklaştırdı. Gerek yok. Her stratım artık köprüde (tabi biraz enteresanlar ama) single coil manyetiklerle durmaktalar.

B
 
Arkadaşlar öncelikle ilgili olduğunuz için çok teşekkür ederim;

Ya SRV 'de bir sunburst amerikan standard strat denedim. Daha önce denediğim Road Worn'dan çok daha kötüydü. Moralim bozuldu baya. Mg amfiye takmışlardı gitarı. Dedim amfiden heralde sonra ordaki JCM ' e taktım. Yine çok kötü :S. Sanki squier çalıyordum. İyi bir gitar değildi. Canım sıkıldı baya. Dedim efsanevi amerikan standard strat bu muydu yani? Road Worn 'u MG100 dfx de çaldığımı düşünüp hayran kaldığımı hesaba katarsak üzücü oldu baya. Kız arkadaşımla beraberdik hatta denerken (kendisi hiç anlamaz gitardan) çıktığımızda o neydi öyle ya diyebildi yani Road Worn'a.

Araştırmaya devam ediyorum. Kadife Sokakta, yeni açılan bir yer daha var. Neydi bilmiyorum adı. SRV ye gelmeden, REX'e daha yakın. Ordada strat lar var baya. Ordakilerde işte biz seçmeden gitar almayız falan filan baya anlattılar. Lafta olmuyor tabi gitar gelmesini bekliyorum oraya. İlk fırsatta deneyeceğim. Son gitarım olacak inşallah. Çok araştırıyorum bildiğiniz gibi değil. :)
 
Şans işi işte biraz, iyisi de denk gelebiliyor kötüsü de. Benim şimdiye kadar çaldığım tüm Strat ve türevleri içinde en beğendiğim hala forumdan Ghostknight'ın beyaz stratıdır, dümdüz bir American Standard alet aslında.

Intersound'u diyorsun bu arada, yeni açılan yer. İyidir hoştur, arada gerçekten çok güzel gitarlar düşer oraya ve onları da özellikle gösterirler zaten, bak bu gitara dikkat et diye. Fender ihtiyacım olduğunda yakın takibe alacağım mekanlardan biri orası.

En son çok güzel bir Highway Tele vardı bu arada ;)
 
ben mex strat kullaniyorum hss dizilimli ve degistirecegim ince sapli daha bi rock guitar alet lazim oldugu icin fakat bu gitara da hic kiyamiyorum. Tamam belki manyetikleri oyle ozel model degil tamam belki mex fender fakat gercekten hic bu kadar memnun kalacagimi dusunmuyordum. aldigimda ayarlari da oldukca kotu telleri de bitik haldeydi ama ufak bir ince ayar temizlik ve d'addario regular light 0.10 tel degisiminden sonra resmen alete hayran kaldim. Bence herkeste bir adet H-H ince sap profilli rock gitar , bir adet H-S-S fender ve H-S-S DK2S tarzi Jackson ve de bir adet bomba bir Les Paul kasa olmali o da gibson olur esp olur. Gerci cin dedigimiz epi les paullerde bile iyi gitar gecti elime baya hosuma gitti... Tarzin ne bilmiyorum ama clean soundda fender strat olayinin ustune tanimam. Rosewood klavye olmak kaydi ile. Maple cok guzel gorunumlu ama rosewood daha tatli sounda sahip bence...... Her gitarin kendine gore ozellikleri var ve hepsi de ayri ayri cok guzel. Gitari seviyorum : ))
 
Evet mekan Intersound idi. Evet çok da ucuza gelmiyor. Çok indirimde yapmıyorlar. Road Worn Tele göz kırpıyor hala ancak, meksika dan çıkma gitara okadar para veresim gelmiyor hiç. Yeni parti Amerikanların gelmesini bekleyeceğim. Tabi bu arada euro yükselirse yandık!. Road Worn ton vs çok güzel ama yine de Amerikan bir Fender'im olmayacak ozaman 2 yıl sonra Amerikan almaya kasmak istemiyorum :) Intersound 'da gitarı gerçekten seçerek getiriyorlarsa aradaki farkı ben vermeye hazırım sorun değil.

Intersound'da o bahsettiğin Highway Tele satılmış ve hala konuşuluyordu :) Efsane gitarmış deluxe gibiydi diyorlar.

Şimdi istediğim renk vs diye kasıp adamlara kapora verip siz getirin diye güvenmek nekadar güvenilir? Gelen gitarın cacık çıkma ihtimali hangi mekanda nekadar bilemiyorum...

TNT müzik önerisini de dikkate alıyorum. 2 gündür soruyorum ordada ne var ne yok. Getirtme olayı olacaksa eğer, ve gelecek olan gitarın sağlam olma garantisi varsa orası da olur neden olmasın.

Bu arada Telecaster'ın daha bir bana hitap ettiğini farkettim. Alacağım gitar zaten led zeppelin, pink floyd, beatles çalmak için kullanacağım. Birde bestelerim falan var. Telecaster'ın daha bir yakışacağına düşünmeye başladım daha bir twang tonu olduğundan. Zaten çeşitlilik diye kasmaya ihtiyacım yok Epiphone Les Paul'üm her yola geliyor çok da seviyorum.

Natural finish'li Tele'nin hastasıyım!!! :)

Saygılar & Teşekkürler!
Özgür.
 
Deluxe tele pahalı oluyor.Standard tele alıp manyetik takmak daha mantıklı bana.
Naturel finish i bende cok beğeniyorum,nitro oldu mu daha da güzel oluyor da pahalı RI teleler.
Bende strat var standard.TNT den aldım.
Özgür kendim alıp gelmiştim demişti.
Kıvılcımdaki gitarlardan daha iyiydi.RI stratla da karşılaştırmıştık(rosewood) blues a daha yatkındı RI strat.Koyu bir tonu vardı.Benim gitarımda tizler az daha baskın,gayet uzun bir sustain var.Bassları da dengeli.
Denediğim bir mex stratta basslar cılız tizler bi garipti.
Fender denenmeden alınmaz.Sl1 ya da jem alıcak olsan..
Onlarda bir standart var ama fender hala yolunu belirleyebilmiş değil bana göre.600dolarlık gitar 1500 dolarlık gitardan iyi olabiliyorsa
:)
 
Ve mutlu son...

American Series Standard Telecaster benimdir. Sunburst renkli maple klavyeli. Gitarın gövdesine baktığımda rengin açıldığı yerlerdeki ağaç damarları çok belirgin.. MG amfiye taktım gitarı alırken :) Duymak istediğim herşeyi verdi bana. Tam bir tele tonuydu işte. O dandik amfide bile gayet iyiydi... Şu ana kadar çaldığım her telecaster'dan daha telecaster geldi. Özellikle sustain'i çok sağlamdı. Dayanamadım aldım bende :) Klavye eski squier tele 'den sonra şahinden inip E serisi mercedese binmek gibi geldi :))

2500 TL nakit vererek kapattık alışverişi... Çok uygun fiyat verdi intersound II saolsunlar... Euro da düştü gerçi :)) Çok da içten ve yardımseverlerdi... Orjinal case, askı, gitarı silmek için bez, jag kabloları gibi küçük bir orjinal fender paketide case ile beraberinde aldım :).

Gitarı eve götürüp 4 saat aralıksız seviştim. Case 'e yatırıp baktım sonra aldım tekrar çaldım kaç kere :) . tek bir akor basarak saatlerce çalabilceğim müthiş bir tonu var. Gitar arayışı artık bitmiştir. Intersound II de denediğim 3. gitar oldu bu ve etrafta denediğim eşdeğer gitarlar arasında intersound II de hep daha iyi ton aldım. Güvenilir bir yer tavsiye ederim. Sap ve Köprü ayarı çok yerindeydi birde..

Burdaki herkese bu arayış döneminde yardımları için çok teşekkür ederim. Çok saolun eksik olmayın... Sırada Blues J. ya da Tonal (tonguch yapımı) marka bir tüplü amfi alması kaldı :)
 
Ankara zuhalde showroom acıldı,2400 diyorlar da kavga dövüş 2300 e bırakıyorlar.
Neyse elindeki alet iyiyse 200 liralık farka değer,ankarada bir dükkanda deluxeleri döven standard fenderi biliyorum,takma fazla..
Hayırlı olsun :)
 
Geri
Üst