Maradona-Messi karşılaştırması

En iyi futbolcu sizce kim?

  • Garrincha

    Oylar: 0 0.0%
  • Puşkaş

    Oylar: 0 0.0%
  • Kempes

    Oylar: 0 0.0%
  • Cruyff

    Oylar: 0 0.0%
  • Platini

    Oylar: 0 0.0%
  • Baggio

    Oylar: 0 0.0%
  • Hagi

    Oylar: 0 0.0%
  • C. Ronaldo

    Oylar: 0 0.0%

  • Toplam oy veren
    437
Merhaba,

Çoğu gazete ve televizyon'da ortaya atılan bir tartışma.
Dün Ahmet Çakar, Maradona gelmiş geçmiş en büyük futbolcudur
ve Pele ilk 10 listesine bile giremez dedi.
Kıyaslama birazda generasyonların değerleri üzerine oldu.

Ankette zamanlara göre iyi futbolcuların sıralaması var.

iyi forumlar.
 
bugünün futbol tarzı profesyonel defans ve ofans yapan takımlardan oluşmakta öncelikle. Avrupa' da başarılı olan yada ismi ilk sıralarda gezen takımlara bakılırsa bu tarz oyun oynadıkları söylenebilir. Maradona oynadığı zamanlarda bu denli profesyonel savunma yapan takımlar yada oyuncular yoktu. Bu güne baktığımızda Messi gibi bir yıldızın profesyonel defans yapan takımlara bu tarz goller atması heralde dünyanın şu an için gelmiş geçmiş en büyük futbolcusu olmasına yetip artıyor bile :) Hani Maradona da büyük bir yıldızdır ama bence Messi kadar değil :)
 
Profesyonel demeyelim de, teknik-taktik bakımdan diyelim. Prof demek para kazanılan uğraş demek, daha az da olsa geçmişte de futbol para kazanılan bir meslekti. :)

Onun dışında aynen katılıyorum...
 
Doktorlar, Messi'nin kaslarının süratinin Messi'nin zekâ süratine yetişemediği için tam 7 kere sakatlandığı fikrinde...

Şu anda ibre Messi'den yana gibi...
Ancak aynı Messi; yanında Xavi, İniesta ve Puyol gibi oyuncular olmasaydı ne yapardı diye de insan düşünmekten kendisini alamıyor..

Biribirlerini ezbere tanıyan futbolcular var Barcelona'da...
 
o kas zeka zürriyeti her topcuya denir. ronaldo interde sakatlandığında da aynı şeyler söyleniyodu. messinin herkes tarafından beğenilmesi, hem canlı olarak izleyebilinmesi hemde büyük bi medya topluluğunun arkasında olması. bence peleninde o zamanki oynanabilir futbol mantalitesine göre messinden eksik yanı yok aynı şekil maradonanında. messi barcelonada oynuyor takım arkadaşlarıda bir o kadar yetenekli onuda hesaba katmak lazım. ha kendisi kendi kendine duvar pası yapıp gol atan birisi oda ayrı bi durum =)))
 
Bu ne yahu, 433 oy diyor, hepsi de Maradona'da gözüküyor. :) Helal.

Yetenek açısından Messi'yi daha önde gösterebilirsiniz; fakat daha büyük futbolcudur derseniz, geçtiğimiz hafta "LeBron, Jordan'dan daha önde" diyen emektar Pippen'ın durumuna düşebilirsiniz. Zira LeBron'un daha büyük olma şansı, yüzük için takımını terk edip ligin en yetenekli oyuncularından ikisiyle voltranı oluşturduğu anda bitti diye düşünüyorum. Jordan bu anlamda Rocky Balboa'ya benzer aslında. Bitti dedikleri anda, en zor anında çıkıp Clubber ve Drago'nun karşısına dikilebilmiştir Balboa. Keza daha adı sanı bilinmezken Apollo'nun karşısına çıkmakta da tereddüt yaşamamıştır. Jordan ise, Celtics'in altın zamanlarında ayar üstüne ayar yiyip; yetmezmiş gibi 80' sonlarında ortaya çıkan "Bad Boys" Pistons'dan kelimenin tam anlamıyla dayak yiye yiye olgunlaştı ve takımıyla tekrar tekrar karşılarına çıktı bunların.

Konuya bakış açımı belli ettikten sonra, içeriğe dönüş yapacak olursam; karşılaştırmalardan zevk almasam da; yetenek ve büyüklük başka şey diye düşünüyorum. Kıyaslanabilmeleri açısından, benim nazarımda, Messi'nin kazandığı La Liga, Copa Del Rey ve Şampiyonlar Ligi kupaları yeterli değildir. Maradona'nın yaptığı gibi alt/orta sınıf bir takımı alıp zirveye taşımadı, böyle bir şansı olmadı ve olmayacak gerçi. Bu yüzden Arjantin'e mutlaka ama mutlaka Dünya Kupası şampiyonluğu yaşatması gerekiyor diye düşünüyorum. Yanlış anlaşılmasın ama; azıcık adalet duygusu olan da böyle düşünmeli bence. Hiç girmeyelim "o zamanın futbolu - bu zamanın futbolu" geyiklerine. Ortada, tarihinde şampiyon olmamış bir şehrin takımını şampiyon yapan ve başarı görmemiş bir bölgeyi ihya eden bir adam var. Yetmezmiş gibi 1 dünya şampiyonluğu ve 1 dünya ikinciliği de yaşattı ülkesine. Bunlar benim açımdan çok kutsal.

Ha, birebir reytinglere vururuz; Messi daha yetenekli bir futbolcu çıkabilir, eyvallah. Ama öteki türlü düşüncelerim belli.
 
Ben Galatasaraylıyım lan, sokayım Messi'ye de Ronaldo'ya da..

gheorghe-hagi_4687.jpg


Tekrar sahaya çık da, Erol Ersoy'dan sonra şu Eyyamin Gezer'in de suratına tükür, kimse de ağzını açamasın be Hagi.

Edit: Çok gereksiz fanatizm yapmışım yahu. Neyse artık..
 
Geri
Üst