Merhaba Emg 81 -85 Hakkında Birkaç Soru :)

Merhaba Arkdaşlar Gitarımı Modifiye Etmek yardım adlı bir başlıklı konu açmıştım ve 97 model jackson ps4 gitarımı emg 81-85 ile modifiye etmiş bulunuyorum.

1-) Emgleri köprü 81 sap 85 olarak takıldı köprüde ton daha dolgun gelmekte sapta ise daha tiz gelmekte eski jackson stock manyetiklerde tam tersi idi sap daha dolgun köprü daha tiz idi bi yanlışlık varmıdır ? dolgunla solo çalmak daha hoş fakat köprüde ?

2-)Gitarım 5 Yönlü switch bunuluyor fakat emg taktıktan sonra bu 3 e düştü single de var gitarda fakat aktif degil diye çalışmamakta bu sanırım emg lerde 3 yönlü olmakta ?

3-)Vol ve ton potanslar daha ağırlaştı sanki :) zamanla düzelir mi

4-)Okuyan yorum yazan herkeze teşekkürü borç bilirim iyi forumlar dilerim :)
 
Sap ve köprü pozisyonlarındayken kayıt yapıp koyarsan net cevaplar verebiliriz. Okuyarak bu olayı kavramak zor.

Potanslara alışırsın iyidir öylesi ;) Gevşek olması güzel bişey değil.
 
arkadaşım dediğin gibi olması tuhaf ,köprüde daha tiz karakterli 81, sapta 85 te daha basslı ve dolgun gelmesi gerekir switch lerin bağlantısında bi sorun olabilir,bende kullanıyorum köprüde 81 sapta 85 ama sende olanın tam tersi olması gerekir :) istersen bi bağlantıları kontrol ettir sen
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Öyle yaptıriyim banada tuhaf geldi çünkü eski stocklarda öyle sapta daha dolgun ve tok gelmesi gerekirken köprüden geliyor sapta daha tiz :)
 
yanlış bağlamış da olsan köprüdeki 81 in saptaki 85 ten daha bass karakterli olması bana çok ütopik geldi, eğer cidden öyle ise bağlantı diyagramını çok merak ettim gerçekten :D diğer manyetik yerine de emg nin aktif olanlarından takarsan sorunun kalmaz, vardı forumda da single aktif emg, potans olayı da smtzdmr in de dediği gibi iyi bişey :) istersen benim potlarla değiştirelim bendekiler daha yumuşak :D alışırsın zamanla pot hadisesine, böyle olması istenmeyen dönmelere engel olacaktır...
 
yok büyük ihtimal köprüde gene 81 var sapta 85 ama switch pozisyonları yanlış mesela en aşağı indirince köprü pozisyonunda olması gerekirken galiba arkadaşınkinde sap pozisyonunda en yukarda ise sap yerine köprüde oluyo bu yüzden sesin yanlış geldiğini söylüyor ;)
 
:D Bak bu mantıklı işte :D Bi tornavida ya da metal birşeyle dene bakalım, switch i köprüye al bi tık tık yap 81e ses gelecek mi ?
 
Geri
Üst