Bu İki Elektro Gitar Nasıl (Başlangıç İçin)

Forum ahalisi affola, kendimi tutamadım :D

nokisss3'ün de dediği gibi o ilanı gördükten sonra oradan alınmaz...

Gitar Yeni sezon full set hediyeli 8O
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
:) Teşekkür ederim cevaplarınız için ama o yazılanların doğruluğuna ben de hiç inanmadım. :) Ben başlangıç için benim içimi görecek bir elektro gitar arıyorum.
:) Onlardan biri işimi görmez mi?
 
görür, kışın sobada yakacak olarak kullanabilirsin mesela... Ne bekliyorsun harika gitar sakın kaçırma dememizi mi? Onu satıcı der sadece. Sen tecrübelerden faydalanmak istiyorsun cevap yazanlarada doğruluğuna inanmadım diyorsun o zaman o gitarı kaçırma sen.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
dark_Rider demiş ki:
görür, kışın sobada yakacak olarak kullanabilirsin mesela... Ne bekliyorsun harika gitar sakın kaçırma dememizi mi? Onu satıcı der sadece. Sen tecrübelerden faydalanmak istiyorsun cevap yazanlarada doğruluğuna inanmadım diyorsun o zaman o gitarı kaçırma sen.

:D Hayır. Zaten buraya üye olma sebebim de bu. :) Ayrıca doğruluğuna inanmadığım şey, sizlerin yazdıkları değil: Satıcının bu gitarlar için 625 lira demesiydi. :)
Ben siz bilir kişilere danışmak istiyorum çünkü gitar için başlangıç yapmak istiyorum ve öğrenci olduğum için bütçem iyi bir gitar almak için musait değil. Başlangıcı yapayım, aynı zamanda da para biriktirmeye başlayayım ve sonra size tekrar bütçeme göre danışıp bir gitar alayım düşüncesindeyim. :)
İki gün önce bi arkadaşım T&T Sisters gitarını bana getirdi. İki yıl önce almış ama gitar pek kullanılmamış, gayet temiz durumda.
50 liraya bana veriyor. Diyorum ki, size önce gg'deki o gitarları bi göstereyim, tecrübelerinizden yararlanayım, eğer başlangıç için de olsa önermiyorsanız, elimde var olan gitarı da danışayım. :)
Arkadaşım cuma gününe kadar bana mühlet verdi. Ama gitarın Jak'ı bile yok. Sadece kendisi var. :) Ne dersiniz, bu gitardan mı başlangıcı yapayım yoksa o gitarlara mı yöneleyim. Elimdeki Sisters gitar işimi görmez mi başlangıç için?
 
Jack'ı yok derken, jack girişi mi yok yoksa bildiğin kablo olan jack mı yok? Eğer jack girişi yoksa uğraştırır seni biraztamir falan, ama kablo yoksa sorun değil, gider bir elekronikçiden alırsın. O dükandan alışveriş yapma sakın, adam ne idüğü belirsiz gitarları övmüş durmuş. El yapımı diye bir de. Ne el yapımı. O gitarlar fabrikasyonun da fabrikasyonu, adinin de adisi. Arkadaşının 50TL ye sattığı gitarı al bence. Sudan ucuz. Markası da bilindik en azından TT Sisters. PM ne be :)
 
hocam forumda ikinci el grg170 felan satıyorlardır alım satım bölümünde en azından ilerde satarkende çok değer kaybettirmez illa zarar edersin ama çok büyük zararlar etmezsin. başlangıç için bence ibanez grgr 170 lerden yada cort x2-x5-x6 felan seç derim. hani hem hevesle iyi gelir şimdi kamyon gibi drive felan almak istersin sen sonra ilerde yumuşak tonları seversin :) o zamana kadar idare eder seni de ettiği kadar artık ama bu koyduklarından iyidir gene...
 
:) Beni linkteki gitarlardan soğuttuğunuz için teşekkürler.
İyi ki burada sizlere danışmışım. :)
Jak girişi var, kablosu yok. Elektronikçiler de satılırsa alayım bir tane, fiyatı umarım 30-40 tl yoktur. :) Ama ben de amfi de yok, pc'im P8700 Asus, iş görür mü jak küçültücü alırsam. Ayrıca 2+1 de ses sistemi var, gayet iyi. :)

Nette birçok yer de gitar markalarını araştırdım ama P.M diye bir marka da Gittigidiyor dışında göremedim. :)

O halde ben bendeki Sisters'i alayım. Birkaç ay çalışayım sonra da Ibanez gax30 veya Cort x-2 gibi markalara bakayım.

Sizlere çok çok teşekkür ediyorum. Beni doğru olana yönlendirdiğiniz için. :)

Ben tercihimi bendeki Sisters gitardan yana yaptım. :)
 
notebooklarda çoğu zaman sıkıntı yaşıyorsun gitarı bağlamada onboard ses kartı olduğu için. Ama eğer bütçen varsa harici ses kartı alarak daha güzel bir ses kalitesi alabilirsin kanımca... hani amfi alana kadar birde asıo4all yükleyip pc ne birde ampilitube indirirsin yavaş yavaş onu da kullanmayı öğrenirsin deneme yanılma yoluyla o da senin drive ihtiyacını kısmen çözer... sonrada amfi alırsın artık amfi efektör yada analog pedal bütçene ve hayallerine göre :)
 
Bütçen ne kadar ?Hangi tarz dinliyorsun veya çalmayı düşünüyorsun?

Kurban,mor ve ötesi vs gibi müzik yapıcaksan 200 -300den başlayacak fiyatlardaki gitarlar seni götürür getirir.
 
Geri
Üst