potansdaki sorunu nasıl çözerim

volume potansında çevirince hışırtı geliyor diye yağsız kontak spreyi aldım, bots marka. sıktım potansa ve potansı çevirdim bir yandan, bu şekilde uğraşınca pot açıldı baya ve baya hızlı dönmeye başladı, fakat sesi daha kötü oldu yani hışırtı sesleri daha çok arttı. Yeni pot almak istemiyorum çünkü nette yok olanlarda markasız dandik şeyler. Ne tavsiye edersiniz? aynı şekilde biraz daha uygulasam faydası olur mu?
 
potansın bağlantılarına baktınız mı ? hışırtı dediğiniz şeyi amfiden alıyorsanız sorun zaten elektronik aksamdadır. İlla yeni potans almanıza gerek yok bağlantılarına bir bakın eğer sorun varsa yada yok gibi gözüküyorsa kaliteli bir lehim ve makinası ile bağlantıların önce fotosunu çekip sonra tekrar lehimleyin. eğer hışırtı dediğiniz şeyi amfiden almıyorsanız belki ağaca sürtünüyor olabilir yada potans düğmesini çıkardığınızda ufak bir somun görürsünüz o gevişemiş olabilir ona bir bakın derim ben...
iyi günler...
 
Potans sabit mi peki ? Oynama payı varsa bundan da yapabilir, ya da potansı tamamen kapatın ya da açın, daha sonra potansın köküyle beraber bir oynama payı vs. var mı ?
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
potansın gövdeye girdiği kısım sabit, ama potansın gövdenin üstünde kalan ayar çubuğunda biraz oynama var. Şu DiMarzio 500K potu alsam benim gitarın gövdesine uyarmı yani boyut olarak sıkıntı çekermiyim?

430912.jpg
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #9
DiMarzio potanslar uymuyormuş arkadaşlar gövdedeki deliğe girmiyor fazla şişman. Satın alarak tecrübe ettim biraz acı oldu, haberiniz olsun benim gibi zor durumda kalmayın.
 
Eskişehir, ama hallettik sorunu çizmeli kedi ye gittim benim dimarzio potansları alıp yerine benim gövdeye uyacak potansları taktılar.
 
Geri
Üst