Alt Kalite Jackson Almak?

Merhaba arkadaşlar. Hep bir V kasa gitar hayalim vardı; ancak bir türlü denkleştiremiyorum parayı. Geçen gün bir arkadaşımla şöyle birşey düşündük. JS30RR Rhoads tarzı 750-800 tl'lik bir V kasa Jackson alıp (uzakdoğu tabiki), elime para geçince EMG taktırsam, nasıl bir performans alabilirim? Bu gitarlar hakikaten kötüler mi? Yani 'Öyle yapacağına git şunu al, en azından üzerine harcayacağın parayı kaldıracak bir alettir' diyebileceğiniz başka V kasa gitarlar var mı? Her markadan olabilir. Tek düşündüğüm, madem ki bu gitara manyetik taktırıcam, üzerine gidicem, en azından bunları hakedecek bir gitar olsun ve uzun süre rahatça kullanabileyim. Ek olarak bu JS3ORR hakkında da sorularım var: Klavyeleri rahat mıdır? İşçiliği vasatın üstünde midir altında mıdır? Ağaçları hakkında neler söyleyebilirsiniz? Bunları merak ediyorum. Yardım edeceklere şimdiden teşekkür ediyorum.
 
pasif manyetiklerle yani duncan dimarzio gibi alt kalite jacksonlarda ibanezlerde esp ltd lerde manyetikten tam verim almak oldukça güçtür çoğu zaman. Ancak emg yani aktif devre modu yaparsanız pasif manyetiklere oranla daha iyi sonuçlar alırsınız. Emg modu güzel bir seçim bence js30rr için.. ancak bütçenizi biraz daha geliştirip 1500 civarı 2. el bir gitar almanız daha mantıklı gibi geliyor bana. Tabi hayaller ve seçim sizin... hayırlı uğurlu olsun şimdiden seçiminiz...
 
Guensedor eğer x serisi bir jackson alırsan hiç olmazsa modifiye ye değer. arasında 300 tl gibi bi fark vardır aşağı yukarı. Tavsiyemde emg değilde seymour duncan sh4 sh6 gibi bir manyetik olacaktır. Şayet emt basswoodlar da pek iyi sonuç vermiyo,tabi bu benim şahsi fikrm.
 
Guensedor Arkadaşımı çok iyi anlıyorum bende V kasa RR kasalara bayılırım sanki herşey kasaya bağlıymış gibi sadece ses çıkarsın ama V kasa olsun ginede razı gibi bişeydim bende gitarımı satıp v kasa diye cort Vx 4V alıcaktım elimde çok temiz 97 Üretimi Jackson Ps4 Almıştım gitarım rahat ince klavyesi ile seviyordum stocklarla bile beni tatmin ediyordu işte sonrada V kasa alma hissi duydum satmaya karar verdim alıcılar mesaj atıyorlardı dedimki jackson eski japon bir gitar 97 üretim ve çok rahat V kasa yerine gine forumumuzdan arkadaşlara danıştım modifiye ettim sonuçmu V kasa Üst seviye birşey olmadıktan sonra gitarımı değiştirmem Emg Zw set taktım ve tonlar çok iyi oldu metal dinleyen çalmaya çalışan birisi olaraktan mutluyum.Senin için V kasa önerebileceğim Jackson eski pst-3 sanırım bu modelde gitarlar var japon işçilik iyi durumda bu gitarı alıp Zw set ile modifiye edersen çok iyi duruma gelecektir. Stocklarla bile götürür hemen almana gerek bile kalmaz illa emg değil tarzınca manyetik seçimini yaparsın :) iyi forumlar dilerim arkadaşlar :)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
Epiphone Flying V'yi gördüm. Gayet güzel görünüyor. Peki performansı nasıldır? Üzerinde EMG 81 taktırmış arkadaş. Ben 85'de taktırırım alır almaz. Memnun kalır mıyım sizce?
 
Eski Epi V'ler bence çok güzel gitarlar, bir kaç kez "alayım ya dursun kenarda, sıkıldıkça çalarım" demenin eşiğinden dönmüşümdür. Özellikle eski olanları şu an üretilen Gibson Faded Vlerden daha zevkli bir çalıma sahip, eğlenceli gitarlar. Saçma sapan durumlar ortaya çıkabiliyor yine de, sap ve köprü manyetikleri ters takılmış bir tanesine rastlamıştım mesela.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
Ben Thrash Metal ağırlıklı olmak üzere çalıyorum. Flying V'ler amerikan thrash'in imza gitarları olduğu için 80lerde, heycanlandırdı bu gitar beni :D Üzerinde EMG 81-85 varken, ortalama bir de pedalım olursa, thrash için nasıl bir sound alırım sence?
 
Geri
Üst