Proje: Cort X-TH -Rengi ne olsun?

Ne renk olsun?

  • Kırmızı üstüne beyaz şerit

    Oylar: 0 0.0%

  • Toplam oy veren
    446
Gitarı zaten biliyorsunuzdur, şu an satıyorum hatta. Acelem pek yok, hem de canım sıkıldı. Gitarı boyayayım dedim. Aklımda şimdilik şu renkler var, sizce hangisi? Veya başka ne renk güzel olabilir? Aksamlar siyah veya krom olabilir, EMG manyetiklerin de kalmayacğaı kesin gibi.

cortcopy.jpg

cort3.jpg

cortcopy2.jpg


Boyadıkça karşılaştıklarımı ve tavsiyelerimi bu başlık altında koyacağım.
 
Ya evet mavi de düşünmüyor değilim, ama turuncumsu bir kırmızı olacak gibi, Lamborghini turuncusunun biraz daha kırmızı hali gibi.

Şerit gitarın üzerinde zaten var, 3 parça maple 2 parça da ceviz olmak üzere 5 parça sap zaten. O şeritleri boyasız bırakırım belki, veya üzerine hafif vintage white tarzı kırık bir beyaz tonu.

Mavi mi kırmızı mı diye tekrar sorabilirim belki ama kırmızı sanırım.

cort4.jpg
 
Maviyi hiç beğenmedim. Bence en üstteki beyazı yap siyah çizgili olanı ;) Birde elin değmişken şu pahları daha bir yuvarlatsana obi...

Benim yaptığım alet pahları yuvarlattım süper oldu. Cort X6 gövdesidir.
41820IMG_0458.JPG
413456IMG_0456.JPG

390805IMG_0457.JPG
106620IMG_0454.JPG
 






Boyaya geçen gece bir giriştim, yarım saatte şekildeki hale geldi. 80 kum zımpara kullanıyorum, üzerinde cila olmadığı için çok rahatça ve hızlıca kazıyabiliyorum. Bindinglere pek yaklaşmadım henüz, oralar daha ince iş. Eğer saptaki maple kısımlarda hiç boya izi bırakmamayı başarabilirsem(şu an eski siyah boyasının parçaları ağacın gözeneklerine sinmiş durumda) o kısımları boyadığımda da açıkta bırakmayı düşünüyorum.

Bu arada gitarın sapı çok güzel oldu, tahminen sapı da boyamayacağım. Kafadaki Cort yazısını da hepten silmeyi düşünüyorum :) Gören düşünsün nedir bu gitar diye, hayatta inanmaz kimse Cort olduğuna şu haliyle bile, gerçekten çok hoş duruyor 5 parça sap.

Pahları yuvarlama konusuna gelince, emin değilim ya. Renk seçimine göre karar vereceğim sanırım ona. Hele bir kazıyalım, bakarsın farklı bir olaya girişiriz :)
 
Geri
Üst