Mesaboogie Triaxis

gitarcisavas demiş ki:
Triaxis de program/channel kisminda (soldan 2. cift digit ekranin alti) pgm/ch tusuna basarak hangi kanalda oldugunu kontrol et. Genellikle 01 nolu midi kanalina eslestiriliyor cihazlar. Boyle bir durumda 01 disinda bir kanaldan midi cihazlari gormiycektir. Bunun disinda, kontrol eden midi cihaz uzerindende ayni kanala es oldugunu kontrol etmek gerekir. Midi baglanti seklini ve sirani cihazlar ile birlikte yazarsan kablolar ile ilgili bir sorun olup olmadigi konusunda da fikir yurutulebilir. (midi thru kullanimi gibi durumlar icin)
Bu arada benim de bir sorum olacak. Triaxis'in tuplerinin bittigi gibi bir hisse kapildim, oldukca uzun suredir kullaniyorum (yaklasik 4 yil ve gun ici 5-10 saat arasi acik olacak sekilde) Bu surede tuplerin mutlaka bitecegini soyledi. Akustik tonlarda tam temiz ses alamama seklinde etkisi gorulebilecegini de soyledi. Psikolojik olarak ta olabilir fakat artik tonlarla ilgili sorunum varmis gibi geliyor. Kisacasi Triaxis'in tuplerini nerden, nasil kaca degistiririz? Fikri olanlardan yardim bekliyorum.

Savas.

Tavsiye için saol.. Hallettim sorunu .. Mapping yaparken , midi reciving kanalını yanlışlıkla 15 de bırakmışım..01 e getirince soun çözüldü.. Nİye OMNI siyok ki bu aletin. :roll: Nese yavaş yavaş kavrıyorum şu midi olayını sanırım.. Saol yardımın için..

Tüpler benim için de problem olacak gibi gözüküyor. 4 tane yedek preamp tübüm var ama asıl amacım mesa nın rusya/çin de ürettiği dandik tüplerden kurtulmak..

http://www.eurotubes.com/index.htm

Burdan ya da başka bir online siteden sipariş vericem ben de bi ara.. Eğer sipariş vericeksen haber ver birlikte verelim eğer istanbuldaysan , kargo masrafını bölüşürüz...;)
 
Sepultura da bu preamp'ı kullanıyor..özellikle Roots albümündeki tonlar bu şaheserin eseri..fiyat tuzlu tabi.biz de mt2 falan sepultura yakalamaya çalışıyoz işte :)
 
Herkese Tekirdağ 8. mek. tugayından selamlar. Elimde jmp1, triaxis, ada mp1 (upgradeli), mesa 2:90 ve bbe sonic mevcut. Denemek görmek isteyen arkadaşlar mayıs 15ten sonra gelip evimde deneyebilir. Böylece kendi fikirlerini edinebilirler. Benim kişisel setupım jmp-1, lexicon mpx200, mesa 2:90 ve bbe. Ama ada ve triaxislerde inanılmaz tonlar çıkıyor. Fakat 3 preampta birbirinin aynısı. eq ile oynadıkça yada tüplerini modifiye edince (mesela ada 1 tüplü modifiye ile 3 tüplü hale geliyor) aynı tonları elde edebiliyorsunuz. Gerisi tamamen markacılık ve göresel tatmin. Yoksa gerçekten birbirlerine çok benzeyen aletler. Benim tavsiyem hala üretiliyor olması (adaya karşı) ve ucuz olması (mesaya karşı) nedeniyle jmp-1. tüpünü daha iyi bir markayla değiştirdiğiniz taktirde ömür boyu sıkılmayacağınız bir preampınız olur. Ama cem yılmazında dediği gibi "power amp ŞART!"

Ayrıca eğer kabin taşıma işkencesine katlanmak istemiyorsanız gene adanın microcab2 si çok süper bir ürün. Uzunca bir süre kullanıp forumdan bir arkadaşa satmıştım. Kesinlikle tavsiye ederim. Palmer içinse söyleyebileceğim tek şey çok pahalı olması. İkiside ebayde rahatlıkla bulunabiliyor. Fakat 220V problemi yaşayacağınızı hatırlatmak isterim.
 
Bülent abi ADA MP1e 3TM mod yaptırdın sanırım? Nasıl yaptırdığını öğrnebilir miyim? ADA depottan falan direk modlu olarak mı aldın yoksa TR de bunu yapabilen birisi var mı ?
 
Merhaba. Triaxisi olan arkadaşlarla burdan konuşalım kullanım izlenimlerimiz ve önerilerimizi. Ben g-force ile kullanıyorum. BBE sonic maximizerim de var ama daha bağlantıları yapmadım. ADA Mp-1 ile kıyaslayan arkadaşlar oldu mu acaba?Controller olarak da grondcontrol pro ve rocktron alla access deneyen birileri varsa izlenimlerini duymak isterim.

Ayrıca Türkiyede mesaboogie 2x12 yada 4x12 satan yada getirebilen bir yer yada kişi var mı?
 
kabaca demiş ki:
Merhaba. Triaxisi olan arkadaşlarla burdan konuşalım kullanım izlenimlerimiz ve önerilerimizi. Ben g-force ile kullanıyorum. BBE sonic maximizerim de var ama daha bağlantıları yapmadım. ADA Mp-1 ile kıyaslayan arkadaşlar oldu mu acaba?Controller olarak da grondcontrol pro ve rocktron alla access deneyen birileri varsa izlenimlerini duymak isterim.

Ayrıca Türkiyede mesaboogie 2x12 yada 4x12 satan yada getirebilen bir yer yada kişi var mı?

ADA MP1 ile Triaxis pek kıyaslanabilecek preampler değil bence. ADA MP1 3TM dersek o zaman ayrı tabii ki ama stock haldekiyle kıyaslayamayız.

Controller olarak bence rocktron all acess modeline hiç bakma. Çok büyük ve gereksiz derecede fazla özelliği var. O yüzden fiyatıda ciddi yüksek. Onun yerine rocktron midimate alsan çok daha rahat edersin. Tabii eğer ben ilerde GCX veya benzeri audio switcher/router gibi bir alet ile kullanıcam diyorsan ve daha fazla özelliğe ihtiyacın varsa Ground Control Pro şuanda sanırım piyasadaki fiyat/performans oranı en yüksek olan MIDI controller.

Son olarak Türkiye'de Mesa kabin bulman çok zor. Belki denk gelirse 2.el olarak alabilirsin ya da yurtdışından getirticeksin. Ama dışardan getirtmek kargo ve gümrük yüzünden çok yüksek bir fiyat çıkarır bence. O yüzden aynı özellikte başka markalara ve modellere bakmanda fayda var.

*Buarada triaxis ile hangi power ampi kullanıyorsun?
 
Mesa Boogie

SLM. Triaxis ile Mesa Boogie 2x100 Rectifier Power Amp kullanıyorum. Açıkçası kullanmak için aldım daha bir kez sesini duyamadım.eBay' den bu forumdan bir arkadaş sayesinde aldım.Triaxis' de o şekilde alabildim tabiiki. 2x100' ün sesini daha duyamadım ama arka paneldeki 8x6L6 inanılmaz görünüyor.Sanki tonu sıcaklıktan kavuracağım der gibi :) Tondan çok umutluyum. Tabii duymadan bilemem.Elimdeki bu cihaz;

http://www.mesaboogie.com/Product_Info/Stereo_Power/stereo2-100/stereo2-100.html

Yalnız cihaz 110W geldi(triaxis de recto da)Kaliteli bir çevirici ile kullanıyorum(2000w) Mesa' ya mail atıp bana 220w trofosunu gönderip gönderemeyecekleri soracağım ki sanırım bunu yapanlar olmuş ve gönderiyorlarmış ücreti karşılığında. Cihazın tüm ağırlığı trafosu zaten recto tamamen trafo sanki zaten :) Bayağı ağır.


Ayrıca 3TM de ne demek istediğini anlamadım.Elimde olan ADA Mp-1 standart.Önümüzdeki hafta elime geçecek.

Triaxis' i de ayrıca çok beğendim.Yalnız şu sıralar bir kabin ihtiyacım var.Pc de kayıt işleriyle çok ilgilendiğim için evde iyi bir sistemim var. O sisteme girip çalıyorum.Hatta direkt kayıtlarda yaptım.Bu sistemin hoparlörlerini kullandığım için gerekli tonu ve hacmi alamıyorum tabii(MOTU Ultralite ses kartı, ADAM A7 monitör) Çok sert ton arayanların ihtiyacınıda karşılar ama belki biraz sabır gerekmekte. Benim tarzım için aşırı drive ihtiyacım olmadığından(speed, trash gibi tarzlara göre) benim için drive ı fazla bile. Gambale, HOWE, McLaughlin, Holdsworth civarlarındayım(tabii tarz olarak çalım olarak uzaktan izliyoruz,çalışıyoruz iişte)

Neyse bu nedenlerden dolayı herhangi bir kabinde duyamadım daha A7' ler dışında. Yalnız elimde birde v-twin rack var onu bir defa marshal 4x12 ile kullanmıştım harikaydı.Triaxi de daha da mutlu olacağıma eminim.

Kabin konusunda yine anladım ki yok Mesa almak hayal şimdilik (bulmak yani). Getirebiliyor bir arkadaşım ama 1500$ kargo ve gümrük tutuyor. Başka bir ihtimal daha var ama onunla ilgilide kesin bir sonuç yok.Olursa buradan herkezlede paylaşırım.

Ayrıca bahsettiğim gibi g-Force rack ile kullanıyorum triaxis i. bu şekilde de çok başarılı sonuçlar alacağımı düşünüyorum. G- force dan da kullanacağım reverb, delay, comp,gate belki biraz eq, chorus o kadar. Reverb için elimde yamaha REV500 ve lexicon PCM80 de var duruma göre rack' e onları dahil edeceğim ama gerek olmayacağını düşünüyorum.

Controller konusuna gelinceeee :D Ground controller da sanki büyükmüş gibi geldi bana. Fiyatıda evet daha uygun.İleride stomb ekleyeceğimi düşünmüyorum ama eklesem ve ground controlü seçsem bile onunla da çok uyumluGNX sanırım. Ayrıca e' bey de ikinci el temiz 500$ a belki biraz daha yükseğine All Access limited edition(siyah olanı) alınabilir gibi. Ama dediğim gibi boyut farkı sanki çok yok gibi geldi bana. Boyutlarının araştıracağım bu mesajımdan sonra :)

Kabinle ilgilide madem mesa olmayacak önerebileceğiniz Carvin gibi yada tabii ki marshall 1960 :cry: gibi kabin önerilerinizide bekliyorum. Ayrıca kesinlikle 4x12 almam gerekiyor gelecek için.

Herkeze Mesa'lı Boogie Boogie sıcacık günler dilerim :)
 
3TM ADA MP1 preampe uygulanan bir modifikasyon. Cihazı 3 lambalı ve daha da güçlü bir hale getiriyor mu modifikasyon. Hatta bu cihaza yapılabilen daha birsürü mod var. 3.666 evil mod, Recto Mod vs.. istersen linkler falan atabilirim konuyla ilgili.

Buarada bence çok güzel bir tercih yapmışsın. ADA MP1 80'lerin tonlarını elde etmek için ideal bir preamp. Triaxis ise diğer tonlar için çok güçlü ve acayip versatil bir preamp. İkisini keyfine göre kullanmak en güzel kombinasyon olacaktır.

Buarada bence ilk fırsatta triaxis'i power ampin ile denemelisin. Direk giriş yaptığın tonlara göre inanılmaz fark edicek tonlar. Power amp candır, kandır zaten :D

Kabin konusunda ise, benim anladığım kadarıyla daha çok mesa tonları üzerinde yoğunlaşmak istiyorsun. Bu yüzden V30 speakerlı, closed back ve genellikle birch'ten imal edilmiş modelleri incelemeni tavsiye edebilirim ben. Carvin ve ENGL markalarının bu tarzda modelleri var. Onlara göz atabilirsin mesela. Ama Türkiye'de sıfır bir ENGL almaya kalkarsanda 1500$ a yakın bir fiyata denk gelebilir o yüzden yurtdışı mesa kabin alternatifini aklında tutabilirsin. Gerçi bence kabin için çok abartılı fiyatlar bunlar ama bunun haricindeki tek alternatif kabini yaptırmak. Pardon aklıma geldi bir de Marshall 1960AV vardır. V30'lu çok güzel bir kabin.

Controller konusunda ise ben GCP taraftarıyım. Sonuçta bu kadar preamp ve FX unit kullanıyorsan bir audio switcher'a ihtiyacın olacak. Bunun içinde en güçlü alternatif GCX olabilir. GCP ile GCX zaten tam uyumlu cihazlar. O yüzden controller tercih ederken ilerisini düşünmekte fayda var. Buarada rocktron all access'te destekliyor switcher cihazlarının kontrolünü fakat yine aynı marka olması programlama konusunda büyük avantaj sağlar bence. GCX'ten ziyade Axess GRX4 veya Sound Sculpture Switchblade düşünürsen onlar programlama konusunda o kadar seçici değiller. Switchblade sapık birşey zaten :D

Son olarak birkaç preamp ve fx cihazına sahip olduğunu görüyorum. Bunları paralel fx dizilimleriyle kullanırsan ekipmanından maksimum performansı alabilirsin. (dry tonunu tamamen koruyarak) Konu hakkında detaylı bilgi için aşağdaki linklere bakabilirsin. Ayrıca aynı sitenin effect & processor bölümlerinde rack sistemlerin ciddin olarak tartışıldığı başlıklarda var. Belki göz atabilirsin. İşine yarayabilir kurmakta olduğun sistemde.


*Şöyle birkaç link verebilirim:

Paralel FX:
http://www.gitarpedal.net/forum/viewtopic.php?t=272

MIDI ve MIDI Kontrol Pedalları:
http://www.gitarpedal.net/forum/viewtopic.php?t=269

Audio Switcher/Router Cihazları:
http://www.gitarpedal.net/forum/viewtopic.php?t=693

W/D W/D/W Ekipmanlar:
http://www.gitarpedal.net/forum/viewtopic.php?p=14032#14032
 
mesa

Evet bunları bir ara okumuştum.Çok çok faydalı bilgiler.Bağlantıları yapmaya geçtiğimde ilk başvuracaklarım bunlar olacak.Tekrar emeklerinize teşekkürler.

Power amp i da duyacak kabinim yok evde. Yani herşey var sesi verecek hoparlör yok :D 1-2 ay içinde de o sorunu daha sonrada controller işini halletmeyi planlıyorum. Hatta elimde Control ONE var ama bu cihazı direk triaxis e giremiyorum çünkü triaxisin midi in girişi 7pin.G-Force dan da girsem bu sefer controller' a enerji gitmiyor control edemiyor.Controller ın ayrı adaptörüde yok.Yalnız triaxis in midi girişi 7 pin olduğundan 7-5 pinli bir kablo alırsam enerji gönderebileceğini düşünmekteyim.

Neyse controllerın sırf enerji işini görmek için Digitech GSP2101' i de(kullandığım ve saundundan çok fazla memnun olduğum en iyi processor. Hemen hemen bir çoğunu çaldım POD'lar,BOSS,KORG digitech in diğer modelleri :) ) araya sokmak zorunda kalıyorum. Diğer konuştuğumuz controllerlarda böyle bir durum yok hatta rocktron için özel üretilmiş bir tarafı 5 pin ve adaptör ucu, diğer ucuda 7pin ve adaptörlü kablosu var,

5' den 7 pin' e olanı, ayrıca adaptör kablosu birlikteliği ile sahnede arkaya doğru kablo kalabalığını engeller;
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&ssPageName=STRK:MEWAX:IT&item=280212412294

Bu da 7 - 7 pin adaptör kablosu yok(zaten roctron da ve ground control de ihtiyaç olmayacak)
http://www.samash.com/catalog/showi...rase=&Contains=&Search_Type=SEARCH&GroupCode=




Kabin olarakda diğer marshall modellerinide inceleyim ben. Burayada bilgi vermeye çalışayım. V30 kabinli 4x12 bakmalıyım o zaman. Birde Carvin in bir modelini gördüm.

http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=5172&gid=1088

Legasy i hiç hesaba katmıyorum. Herhangi bir gitarist ile markalaşmış önünde kocaman VAI yazan bir kabin istemiyorum :)

Power amp ı kullanacağım zamanıda merakla bekliyorum. Bu arada Mesa recto' yu evde tarttım. 15 kg :roll:

Birde G-force u triaxise bağladım ama BBE482i yi bağlayıpda farkı duyamadım.BU konuda da yardımcı olabilirseniz sevinirim ki rack ler arttıkça işler iyice karışacak gibi...

(Konuyu dağıtmış olabilirim aralarda kusuruma bakmayın)


Ayrıca Bu video' da All Accessin boyutları belli oluyor biraz;
http://ninjacloak.com/index.php/101...ceab382a1a5b5434a8d99726230fda94e506a02517086

Burada da Grond Control Pro;
http://ninjacloak.com/index.php/101...ceab382a1a5b5434a8c89a147c6ca2f2e0688d7217086

Saund nasıl ama!!!

;)
 
BBE Sonic Maximizer sinyal yolunun sonunda bulunmalı. Yani preamp -> fx processor-> power amp diye bir bağlantı var ise BBE nin yeri fx processor ile power amp arasında olacak. Buarada direk kayıtta farkı tam anlaşılamayabilir sonic maximizerin. Kabin ile kullanıldığında daha da çok etki eder. Buarada process tuşuyla biraz oynamak lazım etkisini arttırmak için. saat 1 yönüne kadar gelmek lazım gibi.
 
Plugi nini kullandığımda beni en çok etkileyen şu ana kadar kullandığım pluginler içinde diyebilirim. Ama rack i pc ye bağladığımda nedense aynı sonucu alamadım. Ama geçenlerde live saund üzerinde denedik. BBE' yi davulun kick inde kullandık inanılmazdı.Öyle bir cihaz ki; sanki insan kulağının duyması gereken en doğru frekansları veriyor gibi.

Pedal olanını da çalmıştım o da bildiğimiz hiç tweter ı olmayan bizim gitar kabinlerinde mastering yapılmış gibi duyurdu bana. Açıkçası pedal hali çok başarılı bence. Ama rack halide olmasına rağmen elimde duyabileceğim bir kabinim olmadığından rack halinn performansını çok iyi denetleyemedim. Ayrıca fazlası ve kkötü ayar çok tehlikeli gibi geldi bana Aman dikkat.
 
Controller

Arkadaşlar controllerla ilgili konuşmuştuk sanırım. Bende Rocktron' un daha büyük olduğunu düşünüyordum ama sanırım Ground Control Pro daha büyük. Yada ben yalnış bakıyorum ölçülere;

Ground Control Pro
http://www.voodoolab.com/gcontrolpro.htm

Rocktron All Access LTD
http://www.rocktron.com/frameset1.html

Birde bu Rocktron' un LTD olanı ile olmayanı arasında; siyah olması, yanında exp. pedalı olması ve fiyatı dışında bildiğiniz başka bir farkı var mı?
 
Benim bildiğim pek bir fark yok LTD ile stock arasında o dediklerin haricinde. Ama tüm özellikler ve büyüklük için; indir bence tüm kullanım kılavuzlarını. Orda tek tek hepsi yazar en doğru şekilde. Hep öyle bakıyorum ben birşeyi merak ettiğimde.

Buarada ileride alıcağın bir audio switcher varsa ona göre seçmen taraftarıyım ben controllerı. İkiside çok iyi aletler. Çok yaygın kullanılıyorlar. Ama tamamen senin karşılaştırıp karar vermen gereken bir durum gibi görünüyor bana.

Buarada benim GCP'ya sempatim var :D
 
Slaytanic demiş ki:
BBE 'nin ev kullanıcısı için bir artısı var mı? fark anlaşılabiliyor mu normal hacimdeki bir odada?

Evet fark ediyor. Çoğu şeyde fark yaratıyor. Mikserin sonuna da bağlasan, mp3'de dinlesen, gitarda çalsan her türlü sinyale katıyor kendinden birşeyler. Bence al bitane MP1 ile güzel giderler :D Vito da kullanıyordu hem öyle :D
 
...

wwowww Vito Baretta mı? :LOL:

Benimde Ractron a var nedense bir sempatim. Ayrıca kullanım klavuzlarını indirdim. Maalesef Ractron daha küçük :D E tabii sevindim bende. Bi şekilde GNX' lede (ki ileride kullanırsam) uyum sağlıyacağını tahmin ediyorum. Yoksa eminim Harmmony Central' da şikayetten geçilmezdi :p .

Ayrıca G-Force' da midi bölümünde kontroller sekmelerinde direkt controllerların marka ve modelleri var. Ve bu araştırdığım iki modelde var içinde. Sorunsuz tak kullan olacak sanırım. Ayrıca Ractron' un midi in ve out' u ikiside 7 pin ve fazla olan 6. ve 7. pinler controller a güç gönderimi içinmiş.

Ground control de ise midi in 5, out 7 pin. Yani sanırım onda da controller a güç sağlayabilme durumu var. Tabii ki bu avantaj iki pedal içinde.

Ayrıca bu gün sordum Marshall 1960AV' nin TR fiyatı 1495$ :?
 
Peh 1500$ nedir ya? All-tube head mi alıyoruz?

Buarada evet slaytanic ADA MP1 kullanıyor. Vito Bratta da ADA MP1 ve BBE maximizer kullanıyordu ekipmanında. Ondan yazdım. :D

Sevdiğimiz gitaristler ortak sanırım. Sende de 80s hardrock & shred akımından gelen gitaristlere ve fusion gitaristlerine ilgi var oldukça. Doğru mu tahmin ettim?
 
Geri
Üst