Bu ekipman yeterli mi?

Merhaba...
'Konu tekrarı' için pek araştırma yapamadım sitede, mazur görün lütfen. Pek vaktim olmadığı için. Sormak istediğim, elimdeki ekipmanlarla doğru ve kaliteli bir kayıt gerçekleştirebilir miyim? Kayıt olarak kastım, piano/gitar/vokal ve birkaç vsti ile altyapı zenginleştirmek.. ilk kayıt girişimim olucak ve kayıt/homestudio konusunda amatör olduğum için yardımlarınızı rica ediyorum.

- M-audio firewire 1814 Ses kartı
- Shure SM58 Mikrofon
- Yamaha Clavinova CLP220 Digital Grand Piano
- Yamaha APX500 Elektro Akustik Gitar
- M-AUDIO Oxygen 49 V3.0 Midi-Klavye
- Audio-technica ATH-d40 StudioPhones (Kulaklık)
- Cubase SX3 (Lisanslı)
- Macbook Pro
 
Gitar olarak elektro gitar kullanacaksan ve hacimli bir sound un varsa,bu tür kayıtlarda sm58 i beğenmiyorum, dinamikleri çok iyi veremiyor çok frekans kaybına sebep oluyor kanımca. İmkanınız varsa sm57 deneyebilirsiniz gitarlar için, ya da piyasada 15-20$ a sm57 çakması mikrofonlar var ki 1-2 tanesini çok çok övmüşler deneyebilirsin...Bu ekipmanın yaklaşık 10da1 i ile evde kayıt yapılabilir, orta halli işler, yeterli yaratıcılıkla güzel işler de ortaya koyulabilir gibi. Ama profesyonel kayıt için daha fazla ekipman seçeneğine ihtiyacın var.

Kolay gelsin...
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Merhaba, ilginiz için öncelikle teşekkürler. Gitar olarak listede belirttiğim gibi Yamaha APX500 elektro akustik bir gitarım var. Yani onu direk olarak ses kartı üzerinden girmeyi düşünüyorum. Bu da sanırım gitar için bir mikrofon ihtiyacını ortadan kaldırıyor değil mi? Yoksa mikrofon gitar(akustik) için şart mı?

Yukarıda belirttiğim Shure sm58 mikrofonu vokal kayıtları için düşünüyorum. Sahnede verim alabiliyorum ama kayıt aşamasında verim alabilirmiyim?
 
Akustiği mikrafonlayıp, birde direk ses kartına girerseniz daha mantıklı olur.. Gerç i yalıtım iyi olmadıktan sonra pek faydası olmaz ama, headroomu alır...Denemelerle olabilir..SM58 vokaldede olabilir ama, mxl 990 kullanıyorum 240 lira gibi bir şey... Çok iyi tatminkar bir condenser..

Şimdiden kolay gelsin..
 
Ben de, vokal kaydında condenser i sevenlerdenim, hele ki ev kaydında öyle, ama biz de sahnede sm58 kullanıyoruz ve çok iyi işler de görüyor, kayıtta da muhakkak çok iyi iş görecektir, gitar kaydını da birkaç farklı yerde farklı şekillerde deneyin, bunların içinde tuvalet banyo vs. de olsun fikir versin doğal reverb katar arada kullanırsınız en kötü ihtimalle. Gitarı hem mikrofonla, hem bir amfiye bağlayıp mikrofonla, hem de direk ses kartı üzerinden deneyin hangisi daha hacimli ve parlak ise onu kullanın, herkesin zevki farklı olabilir çünkü. Ben olsam güzel bir akustik amfi ya da en azından bir gitar amfisinde yüksek tizde çalıp sm58 le kaydetmeyi bir denerdim...
Kolay gelsin...
 
Geri
Üst