Üst Kilit Yalama Sorunu

Arkadaşlar gitarımın üst kilitinde problem oluştu. Telleri kilitlediğim 3 tane alyanlı vidadan birisinin yuvası diş kapmış ve yalama olmuş. Vidayı çeviriyorum boşta dönüyor. Ne yapmamı önerirsiniz acaba? Lüthiere falan götürmeden kendim çözebilirmiyim sorunu. Mesela standart vidanın az bişey daha kalınını takmak gibi?
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
Arkadaşlar vida yalama değil. Sapta kalan nutun içinin biri yalama oldu.

Kimisi biraz daha kalın vida al tak olur dedi, kimisi tornacı uğraşmaz çok küçük dedi kafam allak pullak oldu. 1 hfata sonrada konser var o yüzden acele ve telaş içindeyim.

guitarology; üst eşiği nereden sipariş edebilirim yardımcı olurmusun.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
Yardımınız için teşekkür ediyorum arakdaşlar..

Mydükkanda malesef yok fakat az önce vida falan sipariş ettim bakalım bir çaresine bakacağım artık..

DMAIC; Aydındayım ben Ankara, İstanbul gibi yerlere gitme durumum yok şuan, pek fazla tanıdığımda yok malesef.
 
guitarology demiş ki:
Ben Antalya'dan, Kıvılcım'a bağlı bir mağaza aracılığıyla alıyordum. Geçici çözüm istiyorsan, yanına bişeyler sıkıştararak,sokuşturarak tutturmayı deneyebilirsin ya da en basitinden floyd rose kullanmyabilirsin konser için. Bunlar çözüm olabilir kısa vadede.


Evet güzel öneriler fakat floyd kullanmam lazım yoksa sabit köprü gitar kaynıyor ev. :)
 
Tornacılar onunla uğraşmak istemeyebilir zira çok küçük bir iş ve uğraştırıcıda olabilir. Tanıdığın hatrıydı yok ahbaptı falan öyle nazla yaparlar. Tabi göstermek en doğrusu ilk gittiğin tornacı beni mort edebilir.
 
Tanıdık tornacı vardıda gerek kalmadı. Dün kilitleri kapattığımız civataların biraz daha uzununu aldım. Normal standart vidalarından biraz daha uzun kestim ve taktım.

Sonuç; eskisinden daha sağlam oldu.:) Standart vidalar biraz kısa geliyor gözlemlediğime göre eşiğin tam içine kadar girmiyor, ben aldığım vidayı stnadartının biraz daha uzununda bırakıp taktım işte taş gibi oldu desem yeridir.


Yardım için herkese yürekten teşekkürlerimi sunuyorum.
 
Geri
Üst