Sorun bende mi Amplitubede mi ?

E

EcstacyofGold

Bi sorunum var ama pc'ye onboard kartla girip caldıgım için mi yoksa teknik yetersizliğimden dolayımı bilemiyorum.
Sorunum şu mesela 3. telde 14de pickliyorum h15 h17 yapıyorum ve geri 14e pull yaparak dönüyorum, ama tam net bi ses alamıyorum amplitubeyi cızırtı gelmesin diye input gainide kısıp kullanıyorum şimdi soruma geri döneyim düzgün bi sistemde kullanmadıgım için mi tekniğimin karsılıgını alamıyorum yoksa tam anlamıyla uygulayamıyormuyum?
 
Onboard ses kartlarıyla o tür programlardan iyi bir performans veya düşük MS de ses alman zor gibi(çok iyi ses kartlı boardlar varsa bilemiycem) ben eskiden Guitar Rig kullanıyordum harici kuvvetli bi ses kartı vardı çok memnundum daha sonra pc mi sattım ve yeni pc'mdeki ses kartı onbard du sesler çok kötü gürültülü ve çok geçikmeli geliyordu... ama benden kaynaklanan bi sorunda olabilir umarım sorununu halledecek bilgiye sahit olan birileri vardır...

Ayrıca ASIO4ALL diye bi program var bu tür yazılımlar için onları bi kurcala istersen sanırım performans arttırıyordu
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Ya benim sorunum cızırtı yada gecikme degil efekte ve gaine aşırı fazla yükselmezsem idare ediyor.
http://www.youtube.com/watch?v=iRWo3gsbP2E
Mesela zaferlerimin sonunda işte 14 15 17 15 14 var p h ile ama aşırı şekilde hammer layıp pullamam gerekiyor yoksa bişey anlasılmıyor sağlam bi sistem bulsam bide orda deneyecem kendimide yok işte oda =)
 
Dediğim gibi ses kartından kaynaklı olabilir o sorunda bence harici bi ses kartlı arkadaşının evine git onda dene veya Guitar Rig programını dene onda öyle bişey yaşamıyordum eskiden
 
Ses kartındanda öte ses sistemin ile alakalı bir sorundur.Artık 5+1 mi kullanıyosun 2+1 mi bilemiyorumda kaliteli ve yüksek RMS'li büyük hoparlörlü birşeyler dene çünkü videoya bakılırsa o sesin herhangi bir gecikmeden vs... kaynaklanmıyor.
 
Nasıl bir setup kullanıyorsunuz amplitube da bilmiyorum ancak ben hi gian bir amfi kullanırken gain i saat 12 yönünde kullanıyorum bir de tube screamer(OverScream isimli pedal) ve tube compressor(rack olan) ile besledikten sonra sağlam lead tonları elde ediyorum. Bunu bir deneyin derim ancak hala sağlam ses alamıyorum diyorsanız vurduğunuz telin salınımını biraz daha arttırmak için rack bölümünden ufak bir delay yardımı almalısınız derim. Ses kartı olayına gelecek olursak ben m-audio firewire solo harici ses kartı kullanıyorum. Direk gitar girişinden giriyorum asio sürücülerine ihtiyaç olmadan gecikmeyi minimum seviyeye indiriyor.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
Compressor kullanınca baya çözüldü problemim şimdi gayet düzgün tepkiler veriyor gain 12 yönlü ve overscream'ide deneyeceğim sağolun ;)
 
Geri
Üst