guitar rig ve maudio fast track sorunu

selam arkadaşlar,
başlıktada olduğu üzere guitar rig ve maudio fast track kullanmaya çalışıyorum.fakat bilgisayarım da güncel olmasına rağmen bazı sorunlar yaşıyorum.
bilgisayarım bazı özellikleri
p8700 2.53 ghz çift çekirdek işlemci 4gb ram

yaşadığım sorunu size anlatmaya çalışıyım;
-öncelikle guitar rig pro 4ü ve asio4all u bilgisayarıma yükledim.
-guitar rig de file menusunden audio and midi settingse giriyorum
-device bolumunde asio4all u seçip hemen yanındaki asio config ayarlarına giriyorum
-açılan ayar menusunde fast tracki aktif hale getiriyorum

ancak burdaki tüm ayar oynamalarıma ragmen gitarımın sesi kesik kesik geliyor ve dip gürültüsü gibi tıp tıp benzeri sesleri geliyor..ve bu dip sesleri tonuna göre az yada eksik çıkıyor.ancak en önemlisi kesik kesik geliyor.

-ayarlarımda bir yanlışlıkmı var yoksa atladığım biyermi var?
önerilerinizi ve yorumlarınızı esirgemesseniz sevinirim
şimdiden teşekkür ederim cevaplara

cihan
 
Asio4all sürücülerini kullanma.
Ses kartına ait M-audio sürüsünü ve yazlımını kurduysan ses kartına ait asio sürücüsünü de yüklemiş olmalısın.

GuitarRig'de "file->audio and midi settings->device" kısmında asio4all dışında başka asio sürücüsü olup olmadığını iyice kontrol et ;)
 
maudio fast track kartım yok o yüzden farazi bir cevap yazabilirim.

bende senin bilgisayardan daha düşük bir sistem ve ses kartı olarak da creative audigy var, asio olarak da creative asio'sunu kullanmama rağmen bu tarz programlarda hiç bir sıkıntı yaşamadan kullanıyorum.

asio4all düşük ses kartları için çıkartılmış başarılı bir asio, laptop ile bile belirli bir başarı sağlanabiliyor yani ama senin kart daha kaliteli belki uyuşmazlığı söz konusudur. Diğer arkadaşın dediği gibi kartın kendi driverlarını kullan hatta en baştan en güncelleri netten indirip öyle dene ...

bunun yanında bahsettiğin sorun işlemci sıkıntısından oluyordu bende, yani amplitube de ikili amfi simulasyonu seçip çok işlemci gerektiren efekleri de üst üste açtığımda bir süre sonra işlemci şişiyor ve kesik kesik gelmeye başlıyordu. Tabi ben hepsini cubase içinde kullandığım için tek başınayken daha performanslı çalışması lazım ama yinede belki bilgisayarında işlemci gücünü çeken başka bir program arkada kullanıyor ise üzerine efekt programının performansında düşüklük olabilir diye düşündüm.

benim aklıma gelen ihtimaller bunlar.
 
Geri
Üst