Sansamp TRI-A.C.

Bu alet hakkında bir kaç sorum olcak.
1) Bu aletle bilgisayarda kayıt yapılabilir mi? Kalitesi falan nasıl olur?
2) Diğer pedal kombinasyonlarıyla nasıl sesler veriyor? Seçilen amfi modelinin dinamiklerine cidden uyuyor mu? Ben wah+chorus+sansamp kullanmayı düşünüyorum.
3) Fiyatı ne civardadır?
4) Kişisel düşünceniz nedir?
 
1) Sonuçta Tri-AC distortion/overdrive pedalı, direk pedalı bağlasan bayağı kaba (raw) bir ses elde edersin hoş olmaz bence ama amfine takıp mikrofon ile kayıt yapabilirsin, ya da amfi simulatorun varsa onun amfi simulasyonunu kapatıp kabin simulasyonunu ve de efektlerini kullanabilirsin. Sonuç gayet iyi olur, Tri A.C. iyi bir pedal gerçekten, drive/distortion arıyorsan.

2) Hiçbir zaman gerçeğinin yerini tutmuyor bu tip aletler ama yakın karakteristikte tonlar elde edebilirsin. Diğer pedallarla bir sıkıntı yaşayacağını sanmıyorum.

3) Fiyatı 190-200 dolar civarı olsa gerek, galiba Senkop getiriyor Sansamp'ı Türkiye'ye, fiyatı da amerika fiyatına çok yakın tutuyorlar, takdir ediyorum o yüzden.

4) Sansamp GT2, classic veya Tri-A.C kesinlikle her gitaristin denemesi/alması gereken çok güzel pedallar benim fikrimi sorarsan. Ben GT2 ile Tri A.C. yi beraber denemiştim ikisinden birini almak için karar vermek çok zor. Ben GT2'yi almak üzere iken son saniyede klonunu yapmaya karar verdim internette bulduğum şemalardan ve de çok iyi oldu açıkçası. Yalnız bu olaya aşina değilsen bayağı kablolama ve de malzeme bulma olayı var, özellikle devreyi yaptıktan sonra içine koyacak metal bir kutu bulmak (noise immunity açısından şart) delikleri deldirmek ve de montaj, footswitch bulmak vs. oldukça zamanımı götürdü. Kolay bişey değil baştan söyliyim. Halen markinglerini yapmış değilim kutunun ama fena olmadı, son haline gelince bir ara postalayacağım hem ses klipleri hem de fotoğrafları.

Kolay gelsin...
 
Scot..! baba yaptın mı harbi bu cihazı.. bana da devre şemasını fln yollarmısın.. ben de elektronikden anlarım aşinayım (okulunu okuduk..) Gt-2 kolay gibi görünüyo ama içinde ne var bilmem tabi..
 
Devre kolay ama bazı malzemeleri bulmak insanın işini güçleştiriyor. Devre dışında kablolama olayı da oldukça komplike çünkü 4 pot, 3 tane 3 konumlu switch, footswitch (ben 3pdt kullandım true bypass için, en zor bulunan malzeme bu, amerika'dan bir arkadaşım getirdi bana, burada yok) 2 guitar jack'i, 1 led, 1 adaptör jack'ini kablolarla devre üstünden taşıman gerekiyor ki elektronik ve lehim tecrübesi gerekli. Bir de kartın ve de diğer malzemelerin kutuya montajı da elektronik dışında mekanik bir çaba gerektiriyor. Yapmak isteyenler için PCB'si şeması falan aşağıda, bu siteyi idame ettirenlerden birisi (matt burnside) bir forumdan arkadaşım, PCB yaptıramayanlar için dünyanın heryerine PCB gönderiyorlar, bir tane yapacaksan daha ucuza gelebilir ordan alman (yol masrafı vb'yi hesaplarsan)

www.tonepad.com
 
eywallah sağol Scot.. ya devreye baktım da.. lineer pot. var bu türkiyede bulunur birşey dimi..? neyse önemsiz malzemeler tahminen 20-30 milyonu geçmez maliyeti.. plakayı çizip çıkartırım lehimleme işleri de sorun değil aluminyum kutu veya sac plaka ile kutusu da yapılır zannediyorum. senin devre şu an kullanılabilir durumda mı nasıl harmn.distr. var mı ya da distr.sesleri karakteristik mi yoksa amfi zırıltısı gibi mi çıkıyor..? (daha önce de fuzz devresi yapmıştım ama çok kirli bir distr. veriyordu pedala çevirmedim.) nyse ses kayıtlarını bekliyoruz.. birşey rica etcem direkt ampli. ye bağlı senin yapım GT-2 den sesler olsun herhangi bir processr girmessen memnun olurum.. sitesindeki orjinal demolarla karşılaştırıcam.. :)
 
Linear pot bulmak kolay, log bulmak daha zor. Plakadan yapmak için biraz komplike gibi geliyor bana devre ama deneyebilirsin. Kalitesi gerçekten iyi. Direk kayıt ayrıca amfi simulatoru ve de gerçek amfi olam üzere birkaç farklı kayıt koymayı planlıyorum insanlara fikir vermesi açısından ama uyarıyorum ben sitedeki demolar kadar profesyonel işler çıkartamam :D
 
Scott, Tri Ac Overdrive/Distortion pedalı değildir. Analog bir ampli simulasyonudur, direk bağladığında raw bir ses almazsın. Sansamp sözcüğünü türkçeye çevirdiğinde karşına ampli olmadan gibi bir sözcük çıkar. Yanlış bilgilendirmeyelim insanları
 
Alıntı:

When you select one of the 3 pre-voiced amp styles, every dimension of each individual personality changes. It is not merely a difference in EQ or gain structure. Each amplifier type has its own tonality and its own input sensitivity. Each interacts differently to the dynamics of your playing style and to the signal level of the instrument.


Use a SansAmp TRI-A.C. to drive a power amp and speaker cabinet(s).
Go to a gig with a SansAmp TRI-A.C. and a Power Engine 60 (see optional
accessories below) and run directly through the house P.A. system.
Float into any club or studio with just a SansAmp TRI-A.C. and plug directly into the board.
 
Bence yazdıklarımı dikkatli okumamışsın skatheist, amoremorte arkadaşım bilgisayar ile kayıt yapabilmiyim demiş ama senin de tech21 sitesinden copy paste yaptığın gibi Tri-A.C denen pedalın kabinet/hoparlör'e ya da simulatorüne ihtiyacı vardır, direk olarak kayıt amacıyla bilgisayara girersen hoparlör veya kabin olmadığı için raw bir ses elde edersin. tabii bu benim görüşüm ortada yanlış bir bilgilendirme olduğunu sanmıyorum.

Sonuçta bu pedal drive/distortion kategorisinde bence, simule ettiği amfilerin drive/distortion karakteristiğini simule eder ana olarak. Neyse çok da önemli değil aslında, ortada sadece bir bakış açısı var yanlış bir bilgilendirme yok. Aşırı hassasiyetin ve de tech21 sitesinden aldığın bilgilendirmelerin için teşekkürler...
 
İnan bana P.A. ya girebilirsiniz dedikleri bir aleti line dan bilgisayara girip kayıtta yapabilirsin. Netteki demolarını dinlersen ( ki onlarda linedan ampli yada external bir speaker sim. kullanılmadan yapılmış demolar) anlarsın.

Alıntıdaki Power Engine 60 da transparan bir power amp + loudspeaker kombinasyonudur. Amp modeling aletlerle kullanılmak için tasarlanmıştır
 
benim kafam karıstı,tam alıcakken bu forum yuzunden vazgectim...
analog gercekceligi ve sade olmasından dolayı "tri-ac" alıcam ,amacım ses kartı line-inden girip amfiydi,mikrofondu,gurultu sorunlarıydı olmadan kayit yapmak ve burda ki konusma bir cozume baglanmamıs ...
simdi ben line-inden girip istedigim kabin+pre amp vs modellemesiyle kayıt yapabilir miyim, yapamazmıyım?
illede pod-2 mi almalıyım?
 
nasıl degmez ya :)
yapma etme,yani fikrin varsa acıklıyabilirsin ,goruslere acıgım,
ama alıcak olsam boyle modellemeli filan sadece sansampı tercih ederim,cunku en dogalı.
 
Ben kullanıyorum tri.A.C ve çok memnunum. Son derece doğal bir ses çıkarıyor. Üstelik diğer analog efektlerlede son derece uyumlu çalışıyor.
 
raw ses

bazı pedalların çıkışından alınan sesin kayıtta iğrenç duyulmasının sebebi empedans uyuşmazlığıdır. bu durumun üstesinden gelmek için DI Box denilen basit devreler kullanılır. Bu DI Box'Lar ucuz aletlerdir ve basit bir empedans dönüştürücüsü olarak çalışırlar. Sansamp pedallar doğrudan kayıt yapılabilmeleriyle ünlü olmuştur zaten. DI Box'lara ihtiyaç duymazlar. Gerek Gt2 gerekse TRI A.C. çok klas aletlerdir. Tipik marshall tınısını taklit etmekte çok iyidiriler. Hatta tüp tınısını pek çok tüplü ampli ya da pedaldan daha iyi simüle edebilirler.
Bir diğer nokta da tüp tınısı temelli oldukları için bu aletlerden MT2 sertliğinde tonlar beklemek hata olur.
 
geçen sene ağustos ayında başlamış olduğumuz albüm kayıtlarımızda tüm ritm gtr.ları boss mt-2,sansamp tri-ac,boss cs-3 ve behringer ultra di pedallarını kullanarak tümüyle line in kaydettik ve açıkçası çok da iyi bir sonuç aldık fakat ton rengi ve kabin efektleri itibariyle ben şuan sansamp gt-2'nin çok daha başarılı sonuçlar verdiğini düşünüyorum ve herkese tavsiye ediyorum en azından bir bayiiye gidip deneyin....

not=tri-ac için line-in kayıt örneklerini merak edenler bana mail adresimden ulaşabilirler..
 
amfinin fx returnü varsa alabilirsin belki.ama amfi üstüne amfi simulatörü kullanmak her zaman kötü oldu benim için . (tri ac la denemedim ama )
 
arkadaşlar benim de sansamp gt2 ile bir sorum olucak.
gt2 ile sahnede çalarken(elimde var şu an) cleanleri gt2 den almak
istiyorum.fakat gt2 parça içerisinde geçiş olanağı vermediği için
yanına bir overdirive pedalı alıcam.çok sert tonlara ihtiyacım
olmayacak klasik rock tonları.overdrive için forumlarda çok araştırma
yaptım fakat durumuma uygun bir açıklama bulamadım.sizce boss od3 alsam sorunumu çözmüş olurmuyum.yoksa önerebileceğiniz daha kaliteli
ton seviyesi geniş overdrive lar var mı.onu gt2 ile kullanacağımı da hesaba katarak cevap verirseniz çok sevineceğim.bu arada amfim de yok.
şimdiden teşekkürler arkadaşlar.
 
Geri
Üst