Cubase SX'de Sorunum var arkadaslar!!!!

J

Jes

Birinci sorum: Sx te extern bir ses editörü kullanabiliyor mu? kaullanilabiliyorsa bu ayarlari nasil yapmam gerekiyor?
ikinci sorum: Midi kayitlari sirasinda midi sinyalleri bilgisayar tarafindan hep bir takt ileriye dogru atiliyordu. Latency ayarlarini yap dediler, yaptiktan sonrada geriye dogru atmaya basladi. (Bir türlü ortada bulusturamadim yani:) Ayrica sarkiyi en bastan calmaya basladiktan sonra sirasi gelen ilk midi sinyalini bir saniye kadar gec caliyor ama daha sonraki mezurlar gayet normal caliyor. Kafayi yememek elde degil yani.
Ücüncü ve son sorum: Sarkiyi en basa aldigim zaman bütün Bank, Progr. ve volume ayarlari otomatik olarak resetleniyor. Nasil giderebilirim cözemedim.

Yani anlayacaginiz calisamaz bir duruma geldim. eski crack vers. yükledim babalar gibi calisiyor. Ama SX'le durum bundan ibaret. Simdi varsa bana yardim edecek bir ellerinden öperim.
Tesekkür ederim
 
Forum kurallarına bakarsan burda crack'e warez'e yer yok dikkat et

External wave editorü otomatikman ayarlıyabildiğin bir yer hatırlamıyorum ama proje klasörünün içindeki audio klasöründeki dosyaları editliyebilirsin manuel olarak

Cubase gibi programlar auto delay compensation mantığı altında çalışırlar. Alet hesaplar, sana sesi nekadar geç veriyor, ona göre çaldığınla ( gönderdiğinle ) alttakileri hizaya sokar. Ses kartını, kullandığın driverları yazmamışsın. Eğer windows multimedia driverları kullanıyorsan ve baştaki testi yapmadan geçtiysen böyle bir problemle karşılaşmış olabilirsin. Ordada yazar, if you skip this test, there may be errors in synch. midi with audio diye. Latency ile oynamanın bunu düzeltmede pek etkisi olmaz. File>Preferences> VST altındaki delay compensation thresold un 0 olduğundan emin ol

Eğer bir midi import edip onun üstünde oynuyorsan, muhtemelen her kanalın başında bank program panning volüme gibi ayarların gönderildiği controller mesajlar vardır. Bunları kaldırmak için problem yaratan partı seç, sonra o part ı List editor ile aç (ctrl-g) idi sanırım. Ordaki note lar dışındaki bütün veriyi sil.

Kolay gelsin
 
Birincisi crack kullandigim yok. Ama Cubase yi kim orjinal alip baslamiski?
Bütün testleri yaptirdim. Zaten midileri ileriye dogru atarken test yaptirdim ayarlari ona göre yaptim, simdi de geri atmaya basladi. Sanki ben tusa basmadan evvel calmisim gibi yaziyor trackin üzerine. Bu arada midi imp. etmiyorum, hepsi kendi yazdigim midiler. bende orada kafayi yiyorum zaten, Yazilimin bu asamasinda exclusive kullanmam, sonlara dogru ancak. Bu arada ses karti M-Audio'nun Audiophile 2496'u ve Asio driver olarakta ses kartininkini kullaniyorum.
 
SX versiyonunda external wave editor kullanılmıyor.VST versiyonlarında öyle bir opsiyon vardı.Bunun yerine kendi editörü var onu kullanabilirsin.Çok zayıf bir editör ama hiç yoktan iyidir.Audio trackin üstüne çift tıkladığında editöre girersin.
 
Abi burasi forum mu cocuk parki mi? Adam gibi soru sordum , elemanlar yememis icmemis programlarinin orj oldugunu yazmis. madem bastan beri orj kullaniyordunuz yukardaki soruya cevap versenize o zaman programlarinizin orj. oldugunu yazana kadar.
 
Geri
Üst