Evde gitar ve vokal kaydı yapmak istiyorum yardm lütfen

Y

yaprakpena

Evde yalıtım sistemim yok, sadece pc var. Mikrofonla ses kaydı yapmak ve gitarı aynı anda çalmak, hemde ayrı ayrı kayıt yapmak için ne gibi aletler almalıyım. Fiyat uçuk olmamak ve kaliteli olmak kaydyla yarm edin lütfen :cry:
 
marka model değil de şöyle söyleyeyim, mikser,mikrofon preamp, elektro içinse amfi,en az 2 adet mikrofon, gerekli kablolar vs. ve pc için iyi bir ses kartı almalısın donanımsal olarak.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
çok teşkkr ederim bilgiler için, benm gitarım elektro akustik iki mikrofon biraz pahalı olmazmı tek mikrofonlada kaydedilmiyomu:( buarada marka ve model olarak önerseniz çok ama çok işime yarar
 
Elektro akustik ise tek mikrofon yeterlidir sadece vokal için, gitarı direk jack la kaydedebilirsin.Bu durumda çok girişli bir ses kartı (aynı anda gitar ve vokal almak için) (bu durumda biraz daha üst özelliklerde bir bilgisayar gerekecektir), ve tek mikrofon yeterli olabilir, kanal kayıt yapacağın için vokal ve mikrofonu aynı anda kaydetmeme gerek yok dersen (bence yok) tek girişli bir ses kartı ile idare edebilirsin, aynı anda tek girişli kart ile kayıt alman için mikser alman gerekecek, üst postta yazdığım mikrofon preamp alman gerekebilir. mikrofon için de dinamik alacaksan sm58 iyi baya iş görüyor, condenser alacaksan da Rode un ve Sennheiser ın modellerine bakabilirsin, ucuz olsun diyorsan behringer de alabilirsin ama performans da düşecektir, kendi kendine takılacaksan behringerler yeterli olur fazlasıyla.
Kolay gelsin...
 
Birşeyler almadan önce bence kullanılacak yazılım seçilmeli, bu yazılımları öğrenmek için de baya bir forum okumak, denemek, yanılmak youtube dan bolca video izlemek gerekir...adam gibi bilgi edindikten sonra alışveriş yapılırsa daha iyi olur...önce yazılım sora yazılımı çalıştıracak yeterli pc sora uygun ses kartı sonra referans monitor ya da kulaklık...sırasıyla bunlar araştırılmalı bence...kolay gelsin...
 
Arkadaslar Selamlar.

Kayit icin elimdeki ekipmanlar ;

Asus N61JA-JX114V

Core i5 430M 2.26 ghz ( 2.53 ghz turbo boost )
4 GB DDR3 Laptop

Technics SA-AX 710 + Technics SH-GE 90 Digital Sound Processor EQ

Jamo BX 200A Kabin

Pod X3 Live

FL Studio Yazilimi mevcut..


Ben video kaydi almak istiyorum. Technics sistemimden cover yaparken calan muzigi , buna ekleyecegim bir Amfi veya Referans monitoru ile kendi coverimi ayni anda alacagim.

Fakat tum bu sistemi kameranin ses kayit performansinin eline birakirsam muhakkak berbat bir sonuc ortaya cikacak. Cunku kaliteli kameralara verecek param yok. 500 TL civari bir hd kamera alabilirim ancak..

Ayrica referans monitoru vs. almama gerek kalmayabilir kulaklik da var Sennheiser HD-201. Ses kartini Pod X3 Live yapip ayni kanal uzerinden hem bilgisayardan acacagim muzigi hem de kendi gitar performansimi kayit alabilir miyim ?

Eger boyle olmazsa sanirim mikrofon edinmem gerekicek. Kayit icin tum odada cikan sesi oldukca basarili bicimde yansitacak hangi mikrofon modelini onerirsiniz ? Saygilar.
 
Geri
Üst