Yamaha XG kullanımı hakkında soru

Yamaha XG ses modülü, ses kartı vs. olan ve XGEdit veya bu tür program kullanan var mı? Bir sorum olacak, bu hafta bir XG modülü aldım (QY-70), ama XGEdit ile bilgisayarda yaptığım ses ayarlarını sequencer'a kaydedemiyorum. Nasıl yapılacağını bilen var mı? XP Voice editing için başka program kullanan varsa o da makbule geçer. Tek istediğim patchlerimi kaydetmek.
 
Ben XGEdit'in deneme versiyonunu birkaç gün kullandım SW1000XG kartlarım varken, sonra XGPad'i satın almayı tercih ettim zira XGEdit'in güncellenmesine son verilmişti o zamanlar, XGPad daha uygun gelmişti. İkisi de aynı işi yapıyor.

Öncelikle offline çalışırken XGEdit veya XGPad ile yaptığın MIDI ayarlarını sequencer'a kaydetmiyorsun. O ayarları XGEdit'in kendi proje dosyası olarak kaydediyorsun. (Bunun için de deneme versiyonunun kodunu sitesinden satın alıp açman lazım, yoksa yapılan ayarları kaydettirmez). MIDI editörünü açtığında XGEdit'ten de ilgili proje dosyasını açıyorsun, bütün ayarlar ona göre geliyor. Eğer canlı olarak MIDI controller'dan gönderdiğin sustain velocity gibi değerler içeren sinyalleri kaydetmek istiyorsan onlar zaten direkt MIDI kanalına kaydediliyor.

Eğer XGEdit'teki SysEx ayarlarını MIDI kanalına kaydetmek istiyorsan kanal MIDI filtrelerinden SysEx'i kaldır ve XGEdit üzerinden kanala kaydedilen sinyal içerisine XG SysEx sinyallerinin de kaydedilmesini sağla. Ama bunu yapmadan önce MIDI'de SysEx (System Exclusive) mesajlar nasıl çalışır, mantığı nedir bir bilgi sahibi olmanı tavsiye ederim. XG MIDI formatları içerisinde en gelişmişidir, biraz karışık gelebilir.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Cevap için teşekkür. Demek ki demo sürümü olduğundan bulamadım. Bir sorum daha var. İki veya daha çok sesi aynı midi kanalına üstüste layerlayarak çalmak istiyorum. XGEdit'ten veya başka bi programdan bunu nasıl yapabilirim? XG'nin tüm ses parametreleri XGEdit'te gözükenlerden mi ibaret, az değil ama bazı şeyler fazla sadeleştirilmiş gibi, mesela amp envelope'ta sadece ADR var pitch envelope'da A ve D var, pan envelope ve filter envelope diye birşey zaten yok? Eski Roland'ımda herbiri için 6 adımlı envelope vardı.
 
Geri
Üst