Original Floyd Rose / Floyd Rose Special

Merhabalar.

Bu konu ile alakalı bir başlık varsa kusuruma bakmayın, aradım bulamadım. Dermanını aradığım derdime gelince.

Original F.Rose alma arifesindeydim. Ama "Floyd Rose Special" ismindeki modeli gördüm. Detaylı bir şekilde tecrübe etme fırsatım olmadı malesef. Kendi siteside şu an için aktif değil. Doğru bir bilgi alamıyorum hiç bir yerden. İnternette Türkçe bir yorum yok, yabancı kaynaklarda da adam akıllı açıklayan bir siteye rastlayamadım bir türlü.

O.F.R u zaten çoğumuz biliyoruzda, bu F.R. Special hakkında söyleyecek kelamı olan varsa dinlemek isterim. Farkı varmıdır, var ise nedir, artısı eksisi vb. ? Aralarındaki fiyat farkı %100. Kalite ve kullanım olarak farkıda %100 müdür acaba?

Bu arada satın almayı düşündüğüm special modeli Linkteki ürün.

Zahmet edip okuyan herkese teşekkür ederim.
 
Orkinal Floys ROse modelini haklarını alıp taklit eden 50 firma var. Gerçek olan sadece Üzerinde Floyd Rose yazan. Ancak diğer firmalar da aslında bence aynı kalite iş yapıyor. Beğendiğin herhangi biri bence işine yarar. Yeter ki floyd rose licenced diye bir ibare gör.
 
Hepsi aynı kalite olmuyor, özellikle düşük seviye gitarlardaki lisanslı tremololar çelik olmuyor. Bu yüzden bıçaklar çabuk eriyor. Ton blokları da farklı büyüklükte ve ağırlıkta oluyor haliyle. Lisanslı deyip aldanmamak lazım.

Schaller ve Gotoh bu işi iyi yapan firmalar.

FR Special için ise bişey diyemeyeceğim. Bu tür parçalarda genelde fiyat ve kalite doğru orantılı oluyor, bunu da unutmamak lazım.
 
Selam yutup123458, bayaadir yoktun sanirim forumda, degil mi?

Benim bildigim kadariyla FR artik 3 ayri ulkede "orjinal" FR uretiyor :)
Alman mali olan Schaller fabrikasinda, Kore'de bir yerde, ve de Cin'de. Cin mali olanin adi Special FR.
Hatta yanlis hatirlamiyorsam 3500$'lik Gibson Les Paul Axcess'de kullanilan da FR Special.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
İlgilendiğiniz için hepinize çok teşekkür ediyorum.

Evet DaRtH_ErLiK çok uzun zamandır uğramıyordum TurkRock'a =)

Sağolsun başka arkadaşlarda ilgilendi sorum ile. Söylenilen şey, bu Special modelinin Kore menşeili olduğu. Söz konusu ürün eğer Kore malı gitar olsa, güvenim sonsuz, Koreliler çok iyi işler çıkartıyor. Ama Uzakdoğu malı köprü nasıldır bilmiyorum.

Paradan çekindiğimde yok, ucuzuna kaçmak gibi bir zorunlulukta değilim yani. Sadece acaba aradaki kalite farkı fiyat farkı ile orantılımı diye merak ettim ve sizlerin görüşlerini almak istedim.

Sonuçta köprü çok bileşenli ve mühim bir hadise. Bir kere alayım sağlamını alayım diyorum.
 
Floyd rose pro modellerine de bakmani oneririm. Kullanmadim ama internette guzel seyler okudum. Alman uretimi ve siparis verirken tum bilesenlerinin maddelerini secebiliyorsun. Bir gozat derim ;)
 
envyboy demiş ki:
Floyd rose pro modellerine de bakmani oneririm. Kullanmadim ama internette guzel seyler okudum. Alman uretimi ve siparis verirken tum bilesenlerinin maddelerini secebiliyorsun. Bir gozat derim ;)

Bu zaten bildigimiz Orjinal Floyd Rose modeli. Uzun zamandır Schaller kendi Lisanslı ürününe ek olarak üretiyor OFR'u.

Diğer yandan uzak doğuda da frt1000-frt2000 veya Floyd Rose Special ismiyle Tayvan'da üretiliyor. Çin veya Kore'de de üretiliyor mu bilmiyorum. Linkteki resme tıkladınızda Made in Taiwan yazısı poşetinde yazıyor zaten. Taiwan'da 80'lerde eski Jackson JT-6'larda üretilmiş Japon Charvel/Jackson'larda kullanılmak için.

Alman üretimi ile arasında malzeme kalitesi açısından ne kadar fark vardır bilmiyorum açıkçası bu Special'ların.Maliyet açısından orada ürettirip uzak doğudaki gitarlara takmak gayet mantıklı. Açıkçası ikiside OFR, üretim yeri farklı. Bu specilların kaliteside uzun soluklu kullanmayla belli olur. İlk etapta çokta kendini belli etmez diye düşünüyorum. Tabi bu kıyas Alman üretimine göre. Yoksa çogu Lisanslı Floyd'dan daha iyi olduğu ortada.

Yutup benim tavsiyem Ebay'den Alman yapımı OFR alman. Rengine göre degişmekle birlikte 200 dolara mal edebilirsin. Kargo dahil 200'e 2 sene önce Obican sayesinde siyah rengini almıştım. Burda da 310 dolar civarıymış.

Hadi kolay gelsin.
 
Şahsen yurtdışından alabiliyorsan bir kere öde ve orjinalini al derim. Ben öyle yaptım gerçekten değiyor. Ibanezlerimden ikisi için pro low aldım, bir daha geriye bakmadım. www.beyondeleven.com da var. Schaller de bundan sonra gelir bence.
 
Tekrar teşekkür ederim.

Gold rengini alacağım için fiyat farkını gözden çıkarttım zaten. 200$ ve üstünü zaten çoktan gözden çıkarttım. Vallahi aklım O.F.R da. Sanırım O.F.R Gold alacağım. En azından daha evvel kullandığım, bildiğim köprü.
 
huntam demiş ki:
Atalay demiş ki:
Altın renkli R6 nutsize modelini posta dahil 340 USD. Model ve renge göre fiyatlar değişiyor bu da en pahalı olanına denk geliyor galiba.

Abi saglam para bayılmışın. Burda da satılıyor seninkinden. Gerçi nutsize fiyat degişikliği belirtilmemiş. Neyse menunsan sorun yok. Hayırlı olsun bu arada.

Ben çok fazla mal getirtiyorum o yüzden kargo ucuza geliyor. Ayrıca Normal R2 gold low pro eleven.com da 260 dolar
 
amerikadan mal getirenler var onlarada bir sorun, onlarda toplu getirdiklerinden dolayı karı abartmazlarsa daha ucuza mal edebilirsiniz belki ?
 
Yeni bir başlıkla kitletmeyeyim diye bende sorumu burdan sormak istiyorum. Jackson dk2 eds 96's gitara sahibim, köprüm artık alarm veriyor, değiştirmem gerek, tavsiyeniz ne olur acaba? Schaller konusunda ne dersiniz, ilk öncelikli olarak tavsiyeniz hangi floyd rose tan yana olur, Orjinal olmalı tabi.
 
Floyd Rose Special'ın tek farkı kullanılan malzemenin daha kalitesiz olması diğer floyd rose veya floyd rose pro modeline göre. Diğer ikiside aşağı yukarı aynı köprü zaten. Sadece pro olan modeli low profile. Başka bir farkı yok. Yurt dışı birkaç forumda FR Special dandik değil iyi denmiş ama daha çok fazla kullananı görmedim ben. Yada bana denk gelmedi. Renk seçenekleri olarak çok değişik, ucuz ve fiyatına göre kaliteli duruyor special modeli.
 
Schaller, Floyd ile aynı malzemeleri kullanıyor, metal karışımı aynı. Ben bir gitarımda kullanıyorum 11 yıl oldu. Aynı duruyor, aşınma yok sustain aynı.
 
Bende bu sıralar köprü bakınyorum. .Özellikle gotoh schaller ve ofr de yoğunlaştım. Ayrıca ibanezin köprülerinede bakabilirsin edge ve edge pro gerçekten kötü denilmeyecek köprüler.

Bunların yanında KESİNLİKLE VE KESİNLİKLE alacağın köprünün cavity lerine yani ölçülerine bak jem site de bununla alakalı sabıt bır başlık var ordan bılgı edıne bılırsın atıyorum ıbanezın olculerı aynı gıbı gorunen hatta bırcok gıtar ceşitliliğine sahıp modellerden dolayı çok karışık bır halı var ıbanez jem 7v yenı uretımlere yanı edge pro lu gelenlere edge yada lo pro takamıyosun ofr yada schallerın ofr cavıty sine sahıp modellerinden takabılıyorsun yada edge 2-3 gıbı

nut sıze ları ve cavıytlerı çok onemlı şahsı gorusum sıyah ofr yada gotoh alman sıyah olmasının nedenı korozyonu ve pazlanmayı hatta kırlılıgı boya kalkmalarını en az gosteren kolay kolay çıkmayan renk olması gotoh bulunması zor ama ebayde felan 2. cı el temız aletler dusurebılırsın onun yanında schallerı pahalı buluyorum şahsı olarak kalitesi tartışılmaz ama pahalı ofr ise en oturaklı olanı
gumusu 170 sıyahı 180 gold ıse 200 dolar gıbı sıfır bır edge pro bıle 320 papel ken ofr kalıtesı ve fıyatıyla en avantajlısı kolay gelsın.

Saygılar!
 
Geri
Üst