reason cubase üstadları anlatıyor

Hadi ya valla o kadar zamandır müzik yapıyorum bunu duymak beni çok heyecanlandırdı.
Benim klavyem yamaha marka ortalama bi org ama arkasında MIDI In ve Out var. Ses kartımında ön panelinde MIDI In ve Out var..
Ses kartımın içinde onları birleştirecek aparatta çıkmıştı fakat bir ucu uyumsuz kalıyor.Onuda heralde taksimden felan bulucam.
Peki Klavyede bastığın sesler bilgisayara aynı zamanlı ulaşıyormu yoksa Zaman aşımı mı Oluyor?
 
Bu arada Çok saol Pyramind.
Bir şey daha Ben Çoğunlukla Fruity loops kullanıyordum.Fakat ben daha çok akustik ve rock ağırlıklı şarkılar yaptığım için Fruity loops Çok elektronik kaldı. Ama Reason tam aradığım programdı hele Strings ve Woodwinds'lar harika.
Ama çoğu kişininde ağzında hep Cubase var acaba cubase'in özelliği nedir? Yani Reason'ın özelliklerinden başka neler sağlar?
 
Breath foruma hoşgeldin :)

Kullandığın klavyeyi midi den bağladığında amaç genelde kendi içinde barındırdığı sesleri kullanmak değildir. Eğer öyle bir niyetin varsa klavyeni line dan bağlaman daha doğru.

Midi ile alakalı sevgili Domokun'un MIDI Nedir? Nasıl pişirilir? başlığı altındaki yazısını okursan çoğu şey daha rahat, yerli yerine oturacaktır aklında.

Ayrıca midi ile alakalı çok şey konuşuldu bu zaman kadar, yukarıda forum menüsünün başındaki arama tuşundan arama yaparak çok şeye daha hızlı ve rahat ulaşabilirsin.

Kolay gelsin.
 
yok canım klavyemin kendi seslerini ne yapiym ben.Benim istediğim reasondaki bateri bas gibi aletleri elimdeki klavyeyle çalmak.Oda midi inle oluyormuş.
Fakat benim merak ettiğim birşey var Reason veya bunun gibi programlar klavyede çaldığım Mesela bas partisyonunun SÜRESİNİ nasıl ölçerek
Yazıyor? Yani tam 8lik Tam 4lük nota yazmak zor olur...
 
Cubase MIDI dışında audio sequencing de sağlar, yani NN-XT'yle filan uğraşmana gerek olmadan gitarını doğrudan kaydedebilir, kayıttan sonra üzerine efekt verebilirsin.
MIDI kayıtta ise notaya bastığın zaman ve notayı kaldırdığın zaman kaydedilir. Yani notaya hangi uzunlukta basarsan o uzunlukta kaydedilir.
 
breath tuşa ne kadar süre basarsan o kadar alır. sen nasıl çalarsan, çaldığın şekli midi data olarak kaydeder. bir bas partisyonunu klavyende çalarsın, aynen dinlersin. istersen edit edersin. tam 8 lik tam 4 lük istiyorsan tam 8lik tam 4lük çalarsın...
ha beğenmezsen bastığın her tuşu nota olarak, süre olarak, şiddet olarak düzenleme/düzeltme imkanın var zaten...
 
Çok sağolun arkadaşlar yaa.Valla Bu programların neredeyse herşeyini kullanıyorum ama hiç klavyeyle denememiştim.
Peki GONZO gitarını istediğin gibi kaydedebilirsin demişsin o nasıl oluyo yani reasonun bir işlevimi bu?
Çünkü ben hep Soundforge programını kullanarak kaydediyorum...

Eğer Reason kaydediyorsa Üstüste iki farklı kanala iki ayrı gitar kayıt edebilirmiyim?(>zaten reasondaki REC tuşunu bir türlü çözememiştim<)
 
Tamamda nasıl kaydediyorum gitarı nereye giriym line in,aux veya neyse ben normalde gitarımı roland mixerim var ona giriyorum ondanda bilgisayarın auxuna giriyorum ve öyle kayıt alıyorum...???
 
Cubase (veya başka bir audio sequencer) da da aynı şekilde aux ya da line in'den kayıt yapabilirsin, davul, bas, vs kanallarının yanında gitar da görünür
 
Mixer çıkışını line girersin.Fakat nasıl bilgisayar destekli kayıt yapman gerektiğini burda herkes tekrar tekrar anlatamaz.Forumu biraz karıştırırsan sana yardım edecek bilgilere ulaşabilirsin.Bir de mümkün olduğunca uğraştığın fakat beceremediğin şeyleri sorarsan daha iyi olur yani soruların çok temelden başlıyor buradaki ahali her cevap verdiğinde değişik sorular ortaya çıkıyor.İnternette cubase ve reasonun ne işe yaradığı neler yapabildiği konularında sayısız dökümana ulaşabilirsin.Ama çok takıldığın çözüm bulamadığın konularda forum ahalisinin yardım edeceğine şüphen olmasın.
 
inanki Selcuk_ergen bildiğim çok şey var.
Ben evde ne kayıtlar alıyorum bateri elektro gitar bas gitar hepsiyle yani bitek bateriyi reasonda falan yazıyorum bazen onu stüdyomuzda çalıpta yaptığımızda oluyo.
Benim sorduğum ve senin en temel sandığın şeylere bi türlü cevap alamıyorum.
Benim Merak ettiğim Reasondaki Rec düğmesinin Ne işe yaradığıydı? Ben reason,soundforge,acid,fruity loops ve bunun gibi programları görür görmez ne işe yaradığını çözen bi insanım.Bazı basit eksiklerimide REASON VE CUBASE ÜSTADLARIna soruyorum ve cevaplayan değerli arkadaşlarım var senin rahatsız olmana ne gerek var?
 
breath sorduğun bütün soruların cevapları reasonun manualinde yazıyor. en ince ayrıntısına kadar.

ama madem lafı geçti cevaplayayım, reasondaki rec tuşuna basıp playe basınca midi klavyende bastığın tuşlar kaydediliyor. yani midi klavyenin esprisi bu. rec e basıp çalmaya başlıyorsun, o da notaları gerekli yerlere giriyor. bu zaten tüm midi tabanlı programların en temel özelliğidir.

bu sorular araştırma yapmaya üşenen insanlar tarafından defalarca ve defalarca sorulduğundan artık insanlar cevap vermeye üşeniyor. bu belirtildiği zaman ise her zaman soruyu soran kişi forumda gerginlik yaratıyor. hatta bu başlığın başına bakarsan, aynı şey burada daha önce oldu. araştırıp çözümünü bulamayan kişilere herkes seferber olup yardım ediyor, ama böyle gerginliklerin yaşanmaması için ve forumun bakılıp farklı şeyler öğrenilebileceği, kısır döngülerle aynı soruları cevaplayan bir ortama dönmemesi için, insanların basit sorunları kendi çabalarıyla çözmeye çalıştıktan sonra takıldıkları yerlerde sorularını yöneltmeleri şart. bunu anlayışla karşılamanı umuyorum. selcuk ergen arkadaşımın da belirttiği bundan ibaretti sanırım. fazla gerginlik yaratmaya gerek yok böyle konularda, çünkü bu gerginlikler bile gelen sorular gibi aynı şekilde olmaya başladı ve bir rutine monotonluğa girdi. hep aynı şey. durumu anlayışla karşılayacağını umuyorum.

evde aldığın "ne kayıtlar" dan bazılarını bizimle paylaşırsan seviniriz sanırım. burada insanlar başkalarının işleri üzerine yorum yapmaktan zevk alıyor ve hem kendi duysal becerisini dinleyip analiz ederek, hem de karşısındakinin müzikal becerilerini yapıcı eleştirilerle geliştiriyor.

saygılar, sevgiler.
 
yardımların Ve mantıklı açıklamaların için teşekkür ederim Pyramind.Senin söylediklerinin bende farkındayım ve inanki bu forum olayına ilk defa el atmış bir insanım.Ve brada bilmediğim şeyleri öğrenmek beni foruma çok ilgili hale getirdi.
Söylediklerindede haklısın Pyramind ama ben manualden anlayamamıştım.Çünkü klavyeyi bilgisayara bağlama olayından fazla haberdar değildim.Yoksa emin ol bende tatsızlık çıkarmayı hiç istemem.
Bende bildiklerimle elimden geldiği kadar yardımcı olmak isterim.
 
Kayıtlarıda memnuniyetle paylaşırım yeterki ne yolla yollamamı istediğini söyle.
Ben bu tarz programlarda midi in out gibi olaylara biraz yabancıyım.Bu yüzden size bu soruları soruyorum.İnanki araştırmadan "aman nasılsa burdakiler söyler" mantığıyla sormuyorum...
 
Yaa arkadaşlar yukarıdaki yazdıklarınızı okudum da acayip kafam karıştı ben Cubase ile cok daha basit yoldan cok iyi ses kalitesi ile kayıt alabiliyorum fakat yukarıda okuduklarım cok karışık geldi belki muhabbete sonradan girdim diye ama yanlışmı yapıyorum bilmiyorum ama mididestekli bir programla notasyon yaptıktan sonra Cubase nin pluginleri ile (mesela Groove agent ve Virtual Guitarist) olayı bitiriyorum daha sonra iteğe bağlı olarak Acid pro4.0 desteği ile son şekli vermek mümkün ha ! sunu söylemeyi unuttum tabii bunların yanında üzerine gitar ve vokal kaydı yapmak icin iki adet ampli (roland jazz chorus ve crate blue vodoo 50) mikrofon , behlinger monitor ve alesis 32 bit mixer kullanıyorum bana bu konuda tavsiyeleriniz varsa dinlemek isterim bu arada reason adlı programı cok sevmedim.
 
Geri
Üst