davulu kanal kayıt yapmak için...

örneğin bir super quartet açıyorum. high hat'^leri bi kanala kickleri bir kanala atıyorum. 10. kanalı kullanıyorum. ancak bunları tonlamak istediğimde ya da volume dengeleri ile oynamak istediğimde yaptığım işler her davul kanalını etkiliyor. yani kanal kayıt yapmanın bir artısı olmuyor. 2. Farklı bir davul kullandığımda bu oluyor ama bu seferde performanstan şikayet ediyorum.
yardım lütfen
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #2
yazdıktan sonra farklı vst olarak 2. bir super quartet açarak problemi çözdüm:)) Farklı bir önerisi olan varsa sevinirim:)
 
Davulun bütün elemanlarını ayrı bir midi kanalı olarak ayır. Hihats snare kick fln gibi. Velocity ile aşağı yukarı istediğin hissiyatı tuşeyi volümü yakala. Ondan sonra bütün bu elemanları ayrı ayrı audio mixdown et. Hepsinin üstünde istediğin değişikliği yapabilirsin sonrasında
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
abi şu disolve part diyorsun beni ihya ediyorsnu:)) midi importta falan kullanıyordum, tek bir track için diyebileceğim yoktu:)) süper oldu... teşekkürler:)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
selamlar tekrar belalınız yine ben.
herşey iyi güzel hoş, disolve part ve synı vst'yi 10 kere açtım. yoksa volume degerlerini birbirinden farksız yapamıyorsun. davulu böldük mü 10 kanala:)) tonladık üstüne 2 gitar (virtual gitaristten ) iki de vocal. onları da tonladık. export'unu aldık. işin kötü yanı şarkıya nakarat yazamadan sade bir şekilde a'sını b'sini yazpı bıraktım devam ederim dedim. Bu arada bass'ı da reason'dan aldım. ertesi gün projeyi açıyım dedim. imkanı yok. var mıdır çaresi? hardware upgrade dışında:)) exportu import etmekte istemiyorum aynı tonu yakalayamayabilirim diye... ne yapabiliriz bu proje kurtulur mu unutıyım mı yoksa:(
 
nasıl açılmıyor? daha önce çalıştıysan üzerinde açılmasının imkanı yok diyemezsin, açılır. önce cubase, sonra reasonu aç, sonra reasonda dosyayı aç sonra cubase de projeni yükle.

hata veriyorsa hangi aşamada ne hata verdiğini söylersen yardımcı olmaya çalışalım.
 
Bazen yoğun projeler üstünde çalışırken rahatlamak için latency yi arttırıyorsun arttırıyorsun, 30-40ms yi buluyor. Sonra başka bir projeyi açıyorsun, latency yi düşürüyorsun. Sonrasında eski projeyi tekrar açmak istediğinde (latency yi arttırmadan) CPU usage tavana vuruyor, neden acaba diye kafayı yiyorsun :) Belki bundandır :)
 
skatheist haklsın en fazla 10ms kadar yükseltmiştim. eve gidince tekrar denerim. teşekkürler.

pyr hata falan yok. dakikalarca başında bekliyorsun cpu top ram süerkli yükseliyor. Ayrıca ve ayrıca daha önce üzerinde çalıştım ve açılmıyor ok???!
 
latency'yi yükselttim projeyi açabildim. exportu için birrazcık bekleyecem sanırım:))(( daha sonra çalışabilir hale gelecem:)

tekrar teşekkürler skatheist.
 
Geri
Üst