PC,amfi,gitar ve vst yazılımları kullanmak,birbirine bağlama

C

clawis

Arkadaşlar konu başka bir yerde varsa kusuruma bakmayın aradım fakat tam çözüm yeri bulamadım.. İyi bir gitarım var iyi bir PC orta karar bir amfim var.. PCdeki amplitube vs programların efektlerini kullanarak amfimden ses almak istiyorum bunun için hangi araçlar gerekli hangi kombinasyonları yapmalı ve hangi sırayı takip etmeliyiz.. Ses kartı amfi olmasına rağmen ne kadar önemli? onboard ses kartım var amfiyi kullanarak ne kadar randuman alabilirim programlardan.. Teşekkürler..
 
Ampliler genellikle mikrofonlanarak kaydedilir. Sesleri dijital ortama da bu şekilde aktarabilirsin. Amplinin line-out'undan çıkıp, PC'ne girerek alacağın ses asla tatmin etmeyecektir.

Ampliyi zincirden çıkar. PC'ye asio4all kurarak gitarını gir, dene. Amplin zaten orta kararsa ve mikrofonlama yaparak kayıt almayı planlamıyorsan, kullanmaya çok da gerek yok diye düşünüyorum.

Gitar>PC>Amplitube
 
amfiyi bilgisayara bağlarsan her türlü kötü bir ses alırsın. zaten bahsettiğin program temelde bir amfi simülasyonu, iki kere amfilemiş olursun . amfi yerine iyi bir ses çıkışı yada en azından normal bir müzik setinin ses çıkışı ile dene derim.

bahsettiğin kombinasyonu denedim, şu an fender sidekick 35w amfi bir köşede duruyor benim... müzik setinden çıkış alıyorum.

ayrıca amfiler mono, bilgisayar çıkışı stereodur...
 
Geri
Üst