Cort x6 mı -Cort x5 mi -İbanez GRG170DX mi? Yeni başlayanlar

Merhaba arkadaşlar. Ben daha yeni gitar çalmaya başlıyorum. Ve bir gitar almaya karar verdim. Sizce hangi gitarı almalıyım. 2. el bi gitar istiyorum bütçemde en fazla 220 TL. Sizce Cort x6 mı veya Cort kx5 mi yoksa İbanez GRG170DX mi? Cort x6'larda floyd rose diye bi durum varmış bu olayı anlatırsanız sevinirim.Ve aldığım gitarda çok rahat ve güzel bi şekilde solo atmak istiyorum. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler :)
 
ben olsam kx 5 alırdım. ibanezlerin gio serisinden pek hazetmiyorum ama o segmentte (hep bu kelimeyi kullanmak istemişimdir) en çok tutulanı o denebilir. x6 nın floydu hakkında o kadar çok şikayet duydumki x6 denince direk aklıma sorunlu floyd rose geliyor. belki düzgündür ? x11 ki hiç fena değildi.

yada en güzeli sen bütçeni biraz arttır 300 e bir x11 al gayet yeterli bir gitar . özellikle yeni serilerindeki manyetikler (emg hz open) güzel ses veriyor.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
Yanılmıyosam Cort x6 2 humbucker 1 single, Cort kx5 ise sadece 2 Humbucker aralarında 1 single çok büyük bir fark mı? Sesi nasıl farkeder?
 
HH iki humbucker demek kx 5 de iki humbucker var mesela, HSH humbucker single humbucker demek x6 daki gibi. HSS SSS var bide fenderlerdeki gibi. bende iki gitar var ikiside HH :) ama asıl önemli olan manyetiğin kalitesi bence. sen hangi gitar hoşuna gidiyorsa onu seç, kx 5 i acemi olduğun için önermiştim tel değiştirmesi akort etmesi daha kolay.
 
Geri
Üst