Hızlanmak hakkında.

beyler gamları bayya çözer gibi oldum küçük doğaçlamalar hafif hızlanma felan acaba bunları kullanabileceğim solo şarkı yada şarkı ritm söylermisiniz.
 
yani işte diyorum mesela kendim gamlar arasında geçiş oktav yaparken felan hızlıyım önceki halime göre ama birazda orj yani kendi yarattıklarımın dışındakilere calısmak istiyorum.
 
arkadaşlar hızlanma (pratik kazanma) çok kadim bir yolu vardır. sürekli yeterli miktarda düşük metronomlu pratik. etüdlerin önemi büyüktür .
peki etüd yaparken nelere dikkat edeceğiz
atüdüdle çalışmak bzem nota öğrenmemizi kolaylaştırı ve etüdleri okuyarak ayrıyetten solfej bilgimizde tazalenir
etüd ola bildiğince yavaş olmalıdır ve en önemli husus cızırtısız ses sürelerine dikat edlirek kelimenin tam anlamıyla yavaş ve temiz olmalısır
çok etütd çalışmak ise kişi mekaniklerştiri duygu kaybına yol açar
 
Bu ara işte gamlarla 120 lerde felan 4lük notalarla calısıyorum ama sweep calısmak için metronomu nasıl kullanacağız.
 
3 telde yapılan sweep 3 iniş 1 hammer on 1pull of 1 nota da cıkış olmak üzere 6 notalıdır.
metronomu 70 e ayarlar ayak vuruşunda 6sını basmaya calısırsın.
İstersen 2. ve 3. tele de cıkar ayak vuruşunda 8 notayı basmaya calısırsın fakat hız artmak zorunda.
Matematiksel düşün elinde bir armut var (acaip bir örnek oldu neyse:D) 2 ye bölersen parcalar yarım 4 e bölersen çeyrek olur.sen notayı 120 de 4 e bölüyorsun.120 de 6 ya bölmeye calıstığın zaman 1.5 kat hızlanmak zorundasın(4lü notada 180 yapmaya calısmak gibi)
6 telde yapılan sweepleri 3 telde yapılanı hallettikten sonra yapmanı ve basit akorlarla öğrenmeni tavsiye ederim(am-e-g-c-d) tabi bastığın teldeki parmağını kaldırmayı unutmamalısın,bir kac haftaya oturur..
 
vallaha gamları biraz biraz öğrendiğim için sweep lerimide kendim uyduruyorum zaten 3 yada 4 telde, neyse ben calışıyım bari. :D
 
Geri
Üst