2010 Dünya Basketbol Şampiyonası

ya başarı iyi tamam güzel şeylerde bu hediyeleri anlamam hic bi zaman ulan adam zaten trilyoner ya. madem böle rahat sacabiliyon paranı, ki ağaoğlu harbiden ağaoğlu ihtiyacı olan birine saç, ha tamam tabikide yapıodur adam ağaoğlunu eleştirmiyorum yanlış anlaşılmasın. bu hediyelere karşıyım peh. saoıjaoshja nese son 2 maçımızda aşırı heycanın verdiği stres ile başarısız olduk. yarı finalde de kalabilirdik arayı acamadılar son saniyede 1 adım öne gectik. adamlar 20 sayı fark koyunca normal olarak başarısız olduk. amerikanlarda insan deil ama ya
 
Sırbistan maçı çok acaipti.0,5 saniye kala millet sevinirken biran "ulan basket yiyip fenerlilere dönmeyelim" diye bir korku oluşmadı değil. Semih Erden tokatladı finale çıktık neyse ki. abd maçı ise keşke bugün falan oynansaydı daha başa baş geçebilirdi. Sağlık olsun.

Birde şu Murat Murathanoğlu na artık ilkokul maçları bile anlattırılmasın! Yani başladı hakem hakem hakem,brezilyalı yok ispanyol.... ya bu kadar çirkin anlatım futbol da kalmadı nerdeyse, koskoca dünya basketbol finalinde ki sunuma bakın ya!
 
Ulan bu kadar saçma fikstür mü olurmuş. Kaybettiğimiz için bahane olarak söylemiyorum ama inanasım gelmedi şu fikstürü görünce. Bu ne aceledir anlamadım... Hiç olmazsa yarı finalleri aynı gün oynat, 1 gün ara koy, finali ondan sonra oynat. Enteresan gerçekten.

Murathanoğlu'nu ise çok severim ve sayarım, ilkokul maçları bile anlattırılmasın bence çok acımasızca olmuş; ama yıllar geçtikçe hakemler konusuna gereğinden fazla takar hale geldiğini ve kendisini kaybetmeye başladığını düşünüyorum ben de. Adam senelerce emek vermiş, resmen bizim elçiliğimizi yapmış dışarıda. O yüzden fazla hisli davranıyor, elinden bir şey gelmiyor diye düşünüyorum... Ama yine de bazen aşırıya kaçıyor evet.

Taksim'de son gecesini yaşayan Karakedi'ye sırtını dönüp maça odaklandı herkes son periyotta, ayıp oldu Karakedi elemanlarına. :)
 
MM rulz! Artı adam ne derse haklı hakemler konusunda, manyaa bağladık Sırpispanyolyunan lobisi yüzünden, maçları müthiş bir heyecanla anlatıyor ben çok seviyorum, basketbol bilgisi ise kıyas kabul etmez düzeyde. Antipatik de gelse bazen, evet aşırıya da kaçsa,candır! Onun yaşadığı hakem katliamlarını biz sahada o kadar yaşamadığımız için bize garip geliyor.
 
Özellikle final maçında anlatım isyan ettirecek boyuttaydı.Çok fazla basketbol spikeride yok kabul ediyorum ama bu kadar da hakem üzerinden herşeye kulp takmak olmamalı.
 
Bu ödül olayını anlamıyorum.28 milyon dolar dağıltılmış takıma toplamda ayrıca herkese 500 cumhuriyet altını ve ev de verilmiş.Bu paraların kaynağı neresi.Bizim verdiğimiz vergilerle bu ödül karşılanıyor ise helal etmiyorum bu paraları takıma.Halk yoksulluk ve işsizlik içinde kıvranırken bu ödül olayı beni sinir ediyor.Zaten bu abartılı ödül olaylarına anlam veremiyorum.Sen o milli formayı üzerinde taşıyorsan tabiki mücadele edeceksin ve başarıyı kovalayacaksın normal olan zaten bu.Karşılığında da devlet hizmet madalyası alırsın belki de cüzi miktar para alırsın ama bu olay çok farklı.Soruyorum Nevin Yanıt avrupa şampiyonu oldu,Alemitu Bekele ve Elvan şampiyonluklar elde ettiler atletizimde,hangisi bu kadar para almıştır?Yazık..
 
birleşmiş milletler basketbol takımı iyi olmasına iyi ama biz takım oyunu olarak onlardan daha iyi olan takımları eledik bu turnuvada. yani istesek çok kolay yenebileceğimiz bir takıma şampiyonluğu kaybetmemiz üzdü bizi. hido yu severim de sürekli maddi-manevi demesine -amiyane tabirle- kıl oldum. ayrıca, tamam hakettiler belki ama o kadar da fazla para verilmez kli bir turnuvada ikinci oldular diye. bu ğlkede aç yatan insanlar var. o parayı kendi ceplerinden vermediler yani. altın madalya alsalar dahi bence o para fazlaydı. gerçekleri de söylemek lazım. velhasılıkelam, semih erden in dediği gibi tanjevic eli öpülesi adammış. helal olsun, hasta olduğu halde takımı yalnız bırakmıyor. sanki bizden birisiymiş gibi açıklama yapıyor.

bundan sonraki nesillere nice avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonlukları yakışır. şu anki 12 dev adam bu konuda umutlu olmasa da benim gelecekten umudum var. en azından basketbol adına...
 
Ben ilk duyduğumda 1,5 milyon lira takıma dağıtılacak toplam miktar sanmıştım, ufak kuzenle iddiaya bile girmiştim ama genç nesil daha hakim tabi konuya: Meğer adam başıymış. Oha lan bu ne, ev ve altın da cabası.

Zenginin malı, züğürdün çenesini yoruyor yine...
 
Ödül meselesi o kadar çok eleştiriliyor ve o kadar haklı ki eleştiren insanlar, çok fazla olduğu konusunda hepsine tek tek katılmadan edemiyorum. Şu dağıtılan miktarlar gene bir kenara ayrılsaydı mesela. Takım ve teknik ekip daha cüzi rakamlarla ödüllendirilip kalan miktar altyapılara, spor okullarına, emlak yardımları da tesisleşmeye ayrılsaydı ne bileyim. en azından başarının sürekliliğine yönelik bir adım atılmış olurdu bence.
 
Evet sonunda cesur bir avukat çıkıp davayı açtı.Bakalım neler olacak bekliyoruz.Hak yerini bulsun.Halkın parasının ödül olarak dağıtılmasına artık bir son verilsin.Bu ödül yönetmeliği de değişsin.
 
Cantstandya demiş ki:
Ben ilk duyduğumda 1,5 milyon lira takıma dağıtılacak toplam miktar sanmıştım, ufak kuzenle iddiaya bile girmiştim ama genç nesil daha hakim tabi konuya: Meğer adam başıymış. Oha lan bu ne, ev ve altın da cabası.

Zenginin malı, züğürdün çenesini yoruyor yine...


ben de toplam miktar sanıp kuzenle iddiaya girmiştim.
 
Geri
Üst