line 6 spider 4 amfi-distortion sorunu

'Elektro Gitar Ekipmanı' forumunda Goldust tarafından 22 Temmuz 2010 tarihinde açılan konu

  1. Arkadaşlar bir süre önce 30 wattlık Line 6 Spider 4 amfi aldım.Daha önce Roland cube 15x kullanıyordum ve gain’i sonuna kadar açıyordum.Hiç bir sorun yoktu.Bu amfide drive’ı yarısına kadar getirince aynı düzeyde ses çıkıyor.Fakat % 60-70 i geçince sanki seste bozulma oluyor.Attackta cızırtı var gibi.Drive’ı kıstığımda ise bir sorun yok.Lütfen cehaletimi bağışlayın, bu normal bir durum mu, yoksa sebep amfinin kalitesizliği ya da bir arıza mıdır?
     
  2. Amfi kalitesizliği olacağını sanmıyorum ama tabi amfide sınırları zorlarsan cızırtı alabilirsin.Belki hopörlör yırtıktır.Baktırmanda fayda var
     
  3. Sınırları zorladığımı sanmıyorum.Sadece yukarki komşunun duyabileceği kadar açıyorum sesi.Umarım söylediğin gibi arızadır, çünkü gerçekten sinir bozucu bir ses.Yardımın için sağol.
     
  4. bende 30 watt spider2 var.
    sanırım drive sistemimiz değişik. bende sadece drive potu var.
    onu da sonuna kadar açınca sadece drive leveli artıyor.
    çok kaliteli aletler zaten cızırtı olacağını sanmıyorum.
    aldığın yere götürmende fayda var.
    bir sorun olduğunu düşünüyorum
     
  5. Aslında geçenlerde götürdüm.Eleman denedi ve sorun yok, cızırtı değil, bu amfinin kendine has sesi(veya tonu) dedi.Kısaca o kadar yolu giderek kendimi rezil edip döndüm ve döktüğüm terle kaldım :( Napalım cahil adamız..
     
  6. hazır presetlerdeki hi gain tonların ayarları ile karşılaştırarak bakılabilir...gain in de fazlası zaten cızırtılı değil midir?
     

Bu Sayfayı Paylaş