Tremolo modifiye köprü kaliteleri acil yardım

Öncelikle selamlar...
Kullandığım gitarın çok hoşuma gitmesi ile üst seviye bir gitar almak yerine modifiyeye karar kaldım. Gitarım cort x-th tır.
Öncelikle tremolodan başlamak istiyorum yaklaşık 3 gündür her yeri araştırdım her markayı fiyat kalite vs. fikir yürütmeye çalıştım. Doğal olarak bir çok site ve marka vb. kafam karıştı...
Asıl sorulara gelirsek
-----schaller, graphtech, gotoh gibi markalardan hangisini önerirsiniz, neden önerirsiniz?
-----Gotoh un ucuzluğuna güvenebilir miyim?
-----Schaller - gotoh farkı var mıdır varsa neyi nasıl etkiliyor?
-----Alacağım köprüdeki block un türü tonu nasıl etkiler (ing. iyi olmadığı için araştırdığım sitede anlayamadım)
Şimdilik kafama takılanlar bunlar ayrıca ekstradan şunlarıda merak ediyorum alacağım floyd rose un akord kaçırmasını gram dahi istemiyorum ve de bir çok sitede fiyat vb ürünü gösterme gibi bi fark var bildiğiniz sağlam siteleri de yazarsanız çok sevinirim.
Arkadaşlar sorunum çook acildir cevap veren her kim olursa çok mutlu olmakla beraber teşekkür ederim...
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
piezzo bir nevi akustik gitar efekti gibi sistem olduğu için önemli olan benim içim mekanik olarak güzel işlemesi yani marka öneriniz graphtech ise sebebiyle beraber yazmanızı isterim.

Yazacak olan arkadaşlardan biraz daha detay katarak yazmalırını istiyorum V12 tşk..
 
Orjinal Floyd Rose'uda bence listene ekleyebilirsin. 150-180 dolar arası fiyatı var yurtdışı sitelerinde. Schallerler'in fiyatlarını tam olarak bilmiyorum ama eğer yeni bir floyd rose alacaksan O. Floyd Rose yada Schaller almanı tavsiye ederim. Ayrıca köprüyü aldıktan sonra sustain bloğu alman gerekmiyor. Üzerindekiylede idare edebilirsin. Ama illa alıcam diyorsan titanyum ve pirinç(brass) 42mm L block olarak geçen sustain bloklarından alabilirsin.

Floyd Rose'unu biraz daha da modifiye etmek istersen yine titanyumdan saddle (Türkçe karşılığı nedir bilmiyorum) ve titanyumdan tel blokları satılıyor. ( Tellerin vidayla sıkıştırıldığı küçük parça, saddlelarla da geliyor olabilir. ) Floyd Rose upgrade partları için http://www.floydupgrades.com/catalog/ sitesine bakabilirsiniz.
 
Orjinal Floyd Rose

Orjinal floyd rose u schaller falan üretmiyor. Her firma üretebilir fakat üzerine licenced under floyd rose patents yazısını basması için ürün patent özelliklerine, kalitesine uyması gerekiyor. Bu sebeple patentli floyd rose ların hepsi aynı kalitedir. Patentsiz floyd rose lar ise kendi aralarında kalite farklılığı gösterir. Floyd rose alıcaksanız mutlaka kabartmalı patent damgasına dikkat edin
 
Yeni bir konu acmak yerine burdan sorayim, graphtech piezolu sistemi nasildir, web sitesinde ghost diye bir sistem var ama 400 dolarcik toplamda, isime gelmedi acikcasi.

Sorum su, piezolu, tipi farketmez, fiyati da abarti olmayanl bir kopru tavsiyesi. Web sitesi ile olursa daha iyi olur.

Saygilar,
Ouz
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #9
piezo

piezo sistemi graphtechin uygludığı akustik gitar sesinin gitardan pedal olmadan çıkmasını sağlayan bir sistemdir kabaca....
detaylı anlatırsam elektro gitarı gitarı akustik efekte,pedala bağladığın zmn gerçek akustik gitar doldunluğunu vermeyecektir bir yerde bi duygu eksikliğini hissedersiniz. Piezolu sistemde ise tellerin içine girdiğiş köprüdeki bölümde bulunan manyetikler aracışı ile ses yine piezonun kendi içinde bulunan devresi ile işlenir ve efektlenmiş halde geri gider. Yani neden gitarın üzerinde yapılır sistem şöyle anlatayım köprüye çok yakın mesafede telleri tuşelediğin zmn sesdeki tuhaf değişimi farkedersin yani piozada sesi bbu şekilde hissederk kendine özgü yöntemiyle bu işi direkt analogla çözen bir sistem ayrıca dist. sololarında kullnan gitaristler de mevcut internette kısa bir araştırmayla videolarını bulabilirsin rahatlıkla...
Kullanışlı mı bence tarz meselesi ben ihtiyaç olarak görmüyorum..
 
Geri
Üst