Amfi distortinunu niye hiç bir pedalla yakalayamıyoruz???

Yukardaki sorunun cevabını merak ediyporum onca pedal denedim hic biri amfiin yarısı kadar tatmin etmedi beni...amfimde laney lg 35r yani ole aman aman bişeyde degil distortionuda oldukca kotu derlerdi hep ama her nasılsa ben bu tonu hiç bi pedalla yakalayamadım bendemi bi gariplik var????
 
Elektriksel bir durum , pedalların en babası 18 w tüketiyor. Haliyle tüm devreler ona göre dizayn edilmiş.

Ayrıca hem pre hem power katı hem uygun seçilmiş kolon bir arada. Yani herşey birbirine uyumlu. Pedal için her durumda değişkenlik oluyor.
 
Çok fazla yok sanırım Türkiye' de, ben de zar zor bulmuştum, bir daha da bırakmam. Amfisine göre biraz şekli değişiyor warp ın açıkçası, seçici biraz, ama her türlü amfide diğer birçok pedaldan daha canlı, hele hele 4x12 celestion arkandaysa konserde alt grubun elemanı gelip, abi ne var altta göremiyoruz nası bi ton o vs. gibi saçma sorulara maruz kalabilirsin :D (bknz: ben) aslında ben de sadece ilk analoga geçtiğimde araştırmıştım ama ne yazık ki bulamamıştım, forumdaki EripPonti nin board da görünce fetişim canlandı, ilk bulduğum warp ı aldım :) Keşke beklemeseymişim dedim :D Tonal olarak cidden hayvani işler yapabilirsin, şahsen ben albümde de warp la kaydetmeyi planlıyorum kafama en yakın ton bu olduğu için, hali hazırda yapılmışı da var, bknz : kaçak (ErikPonti). Benim bildiğim onlar da full warp la çalıyorlar.

http://www.youtube.com/watch?v=Fhlx7VtFiEQ

http://www.youtube.com/watch?v=saG-r3rfHFw
 
Lambalı birçok pedal diğerlerinden daha hacimli olacaktır, doğal olarak, en basit mantığı togarma nın dediği gibi elektrik kullanım hadisesi. Bahsettiğim pedal Warp 12V ile çalışıyor, lambalı pedallar genelde 12v ya da 18v ile.
 
bende cok aradım zamanında, bi cok pedal denedim genellikle sattım hepsini sonra amfi simulatörlerine yöneldim şimdi add miniamp kullanıyorum genelde ts9 boostu ile istediğim tonları yakalayabiliyorum tek basına bile amfimle(laney lx65r) iyi uyum gösteriyor vintage ton yaratmak için amfinin crunch'ı ile boost ediyorum gayet götürüyor.. su warp benide sardı biraz ikinci el arastırmak gerek aslında
 
Şimdi oturup hep beraber Mesa Boogie mühendisleri için tanrıya dua edelim çünkü bunu onlar yarattı

V-Twin.jpg
 
Su warpi ben de arastirdim, h&k warp factor uretimden kaldirilmis, ama butik bi markanin warp distortionunu buldum, tam hatirlamiorum adini.. H&k bulursam kacirmam ama, ben de cok metini duydum..
 
Warp ucuz bir pedal digerlerine nazaran avantaji bu olsa gerek ama uretimi yok dediginiz gibi.V-twin gibi aletler alinabilinir yada bu tarzda drive icin yine lambali seymour stompboxlar t.c. nova drive bence guzel tat birakiyor.Malesef parasi olana tabi...
 
Bildiğim kadarıyla V-twin in de üretimi durdu. Sadece ikinci eller var, yada bana hep öyle denk geldi. Kafayı takmıştım zamanında o alete ama çok pahalı aletler :D Şimdi seymour duncan twin tube mayhem için para biriktirmeye çalışıyorum. Kararlıyım alıcam :D
 
Geri
Üst