Akustik gitarın bütün tellerini sökmek

Merhaba, konuyla ilgili arama yaptım ancak bulamadım daha önce sorulduysa kusura bakmayın. Uzun zamandır çalmadığım, atıl durumda bulunan akustik gitarıma kendimce bakım yapmaya niyetlendim. İlk olarak tellerini değiştiriyorum, daha önce tellerin tamamını birden değiştirdiğimi hatırlamıyorum, akustik gitarda tel değişirken hepsini birden sökmenin zararı oluyor muydu? Hepsini birden sökebilirsem klavyesini de güzelce temizlerim diye düşündüm. Bir de klavyeyi neyle temizleyebilirim?
 
tel konusunda shelia cevabı vermiş bende temizlikte yardımcı olayım. temizlikte bir maddenin güzel temizliceğini yada zarar verebileceğini bilmemiz için öncelikle ağcı önemli . ancak genel olarak ağaca zarar veren maddelerden kaçınmalısın. Bir nemli bez iş görebilir . Ağacını bilmediğim için tam kesin bişey söyleyemiceğim .
 
gerekli malzemeler,
Limon yağı(sadece dunlop tavsiye ederim.aktardan filan sakın almayın tamamen farklı şeyler)
Planet waves hydrate
Temiz bir bez

gitar akustikse önce pimleri sökeceksin tellerini çıkartacaksın.tuşen eğer yağ kir dolu ise (hatta küflenmiş yeşil yeşil parlayan klavyeler bile gördüm) bir miktar limon yağını tuşene sürüp yumuşat.sonrası bileğine kuvvet temizleyene kadar sil bez ile.bez artık siyah yeşil vs gibi renkler olmadığı zaman tuşeni tedavi zamanı gelmiştir :D tekrar limon yağını sür ,üç beş saat bekle.sonra hydrate sürmelisin.hydrate de kuruduktan sonra tellerini takabilirsin.bu limon yağı hydrate ikilisinin faydasını göreceksiniz.
 
Geri
Üst