Resimdeki gitarın sap ayarı bozulmuş mu?

Arkadaşlar akustik gitarımın tellerini söküp bakımını yapınca tüfek tutuşu yapıp sapa bir bakış atayım dedim. Sapın 1. perdesinde 1. telin olduğu taraf biraz üstte gibi geldi bana resimlere bakmanız mümkün mü? Sap ayarı bozulduysa alyan ile girişeyim mi gitara? :LOL:

3. resmi özellikle fotoğraf makinasını gitara düz koyup çektim.

[/img]





 
Tellerin arasına bişey koyup ölç istersen. Fretlerden de bakılıyordu ona. 1. frete ve bilmemkaçıncı frete bastırıp bakıyordun galiba. Emin değilim tam yanlışımdır belki.
 
sap ayarı lazım kesinlikle ama bunu sen yapma... alyanla girişirsen yazık olur malum sapın bu şekilde belirginm yamuk bir hal alması nadir olur :D onuda alyanla girişipte 1 seferde zor düzeltirsin zorlanarak düzeltirsin.. riske etme bilen birine yaptır
 
Sap ayarı gerekip gerekmediğini bu resimden anlayamazsın. Zaten sap ayarı sapı sağa sola bükmez, içeri/dışarı büker.

Gitarın üst eşik tarafından çekilmiş resimlerini de koyarsan daha iyi anlaşılabilir herhangi bir dönme olup olmadığı. Emin olamıyorum şu an.
 
sap yarıyla ilgisi yok konunun tabi.

bu tip torsiyonlarım olup olmadığını şöyle anlayabilirsin:

telleri tak, akordunu yap, köprü ile ayarlarını yaparak tel yüksekliğini 5. frete ve 12. frete basarken cızırdamayacak şekilde indir-kaldır. Sonra da gitara yukarıdan (normal gitar çalarrmış gibi fretboarda bakarken) ilk fretler arasındaki tel yüksekliği ile en son 20. fretlerdeki tel yüksekliğine bak. arada gösel fark varsa sap atmıştır.
 
benim gitarda da aynı gözüküyor. hatta ben de başlık açacaktım da iyi resim çekemedim. sonra tellerle fretler arası yüksekliği ölceyim dedim. fabrika verileri ile örtüşüyordu. göz yanılması olabilir diye düşünmüştüm.
 
Geri
Üst