Ebay vb. Online Satıcılara Dikkat!

Merhabalar;
Şu anda satılıkta olan Jackson gitarımla igili yaşanmış bir hikayeyi anlatmak istiyorum.
1 haftalığına gittiğimiz brooklynde jackson guitarın beğendiğimiz bir modelini almak istiyorduk. Evde internetten fiyatlara bakıyoruz, bir ilan diğerlerinden çok büyük farkla ucuz olduğu için ilgimizi çekti. Adamın ilanındaki adrese baktık, büyük tesadüfle yer brooklyndeydi ve bize 2 metro durağı ötedeydi. Adamı aradık hemen, adının Rocky olduğu söyledi. Dedikki gelip gitarı görmek beğenirsek almak istiyoruz, dediki şu an açık değiliz. Telefonda konuşan arkadaş dediki ne zaman gelelim? dediki bu hafta cuma cumartesi açığız. arkadaş şaşkınlıkla telefonu kapadı. Dedik tamam cuma gidelim o zaman, acele etmeyelim..
Cuma günü geldi, kalktık gittik, 2 tane yaşlı adam. yer tam virane, adam luthier. Mağaza filan değil. Gitarı daha bismillah çıkardı açtı, gitar çatlak.. Bu çatlakmış dedi gülümsedi, bitane daha açtı, ondada kusurlar var, tremolo altında izler falan var, ama tamir görmüş gibi. Orda mevzuya uyandım. Adam ayıplı gitarları tamir ediyor.
Birden bir ışık parladı bende. Dikkatinizi çekmiştir, bazı gitarlar online bilinen mağazalarda hep aynı fiyatlarda olmasına rahmen ebay.com vb. gibi yerlerde çok daha ucuza sıfır satan mağazalar var.. Düşünüyorum şimdi, amerikada luthier olmak ve gitar tamir etmek yada yapmak için gerekli malzemeleri bulmak, burda bağlama tamir/üretim yapmak kadar kolaydır. Şimdi bu ucuz satıcılara müthiş şüpheyle bakıyorum. Eminim gitarı 3 aşağı beş yukarı aynı malzemeden imal etse hiç birimiz anlayamayız.. Yada ayıplı bir malı tamir etmiş ve on numara boyamışsa. Ben nerdeyse gitar çaldığım 15 senelik süre boyunca defalarca amerikaya çokça gidip gelen ve gitlara haşır neşir olan arkadaşlardan özellikle jacksonu ve bir kaç markanın daha ayıplı mallarını ucuza elden çıkardığı bir outleti olduğunu duymuştum..Bunlara dikkat edelim, sonra üzülmeyelim.
Ha diyorsanız ki bu mal şimdi satılığında, kafa bulandırıyorsun, varsa newyorkta bir arkadaşınız - ki eminim bunca adamın arasında muhakkak birinin vardır- bir gitsin bu adamın yerine baksın, özellikle ebayda değernin çok altında sattığı ürünlere bir baksın, eğer dediğim gibi değilse gelsin burda yüzümü kızartsın.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #2
Başka bir satıcı haberi olduğu için buraya ekleyeyim;
Türkiyeye hayvanlar gibi çin malı çakma Gibson sokulmuş durumda, Case'inden evraklarına kadar herşeyi orjinalinin aynı. Türkiyeden Gibson almak intihar olur.
 
Çok güzel bir yazı olmuş öncelikle senin dediğin tamamiyle doğru eyer malda hasar var ise hemen o mala bir el atarlar nerede hasar var ise güzelcene yaparlar boyarlar vs... sonrada insanlara 0 diye kakalamaya çalışırlar veya işte adam acemi ise gitar alma test etme konusunda felan bu gitarları kakalarlar sonra aradan 1 bilemedin 2 ay geçer gitarın hasarları ortaya çıkmaya başlar eyer aldığın adam hala yerinde ise gidersin bu malda hasar var falan dersiniz adam der benden aldığın böyle bir şey yoktu bunu parayla yaparım yani bir malı yanında iyi bilen birisi olmadan almayacaksın eyer alırsan sonunda böyle hatalar çıkıyor...
 
e-bay in kendi sitesinde de belirttigi en onemli kurallarindan birisi

''birsey gercek olamayacak kadar iyiyse, gercek degildir''

ben her zaman buna sadik kaldim, birsey ucuzsa ve power seller asagisi bir saticidan geliyorsa uzak durmakta fayda var..

ha arada inanilmaz rakamlara satislar olmuyor mu, tabii oluyor ama her zaman mantik cercevesinde hareket etmek lazim
 
Geri
Üst