Hangi teli almalıyım?

Bencede ernie ball iyi fakat 2 haftada bir tel değiştirmek zorunda kalabilirsin çalma sıklığını göre hele nemli bir yerde yaşıyorsan belki haftada bir:) bende elixir 10-46 öneririm forumda satan arkadaştan almıştım gayet uygun fiyata güvenebilirsin..
 
Arkadaş D'addario kullanıyorum, çok çabuk paslanıyor demiş. Ernie Ball tel öneriyorsunuz. Paslanma konusunda Ernie Ball'ın D'addario'dan bir farkı yok. Soruyu okumadan cevap sallamak marifet değil. Arkadaşım derdin paslanma ise çaresi Elixir.
 
Kusura bakmayın Elixir tel satıyorum ama satıyorum diye söylemiyorum. Adamlar boşuna fiyatları D'adario ve Ernie Ball' dan daha yüksek tutmuyorlar. D'adario' dan hiç haz etmem çabuk paslanır çabuk ölür, Ernie Ball tonuna birşey diyemem çok iyi tonu var ama uzun ömrü yok. Elixir ise uzun ömürlü ve tonu gayet yerinde. O kadar arkadaş ile alış-veriş yaptım şikayet edende olmadı. Satmak için övmüyorum. Başka mağazadan da alabilirsiniz o önemli değilde Elixir' den uzun gidecek olan (10-15 tl lik piyasa telleri) bir tel markası ve modeli yok!

Sorunun kaynağına inmek gerekir yüzeysel olarak geçiştirmenin bir mantığı yok ;)
 
elixir kesinlikle paslanma derdini ortadan kaldırır. Ama şahsen ton olarak tel seçimi yapıyorum. Ernie Ball hybrid slinky 9-46 telleri strat ve sl2h da da kullanıyorum, gayet başarılı tınısı. Korozyon mevzu biraz da iklimden iklime farklılık gösteriyor. örneğin yazları çanakkaledeyken daha çabuk sürede paslanırken tellerm, kışları kayseride daha uzun sürüyor korozyona uğraması.
 
Ben de son 4 aydır(belki biraz daha fazla) elixir kullanıyorum. Hergün 3-4 saat gitar çalışmama rağmen henüz iki kere tel değiştirdim. Daha önce dadario'da, earny ball'da kullandım ama 2 haftadan sonra çalınmaz hale geliyorlar. Elixir'de ise üzerindeki madde sayesinde perdeler arası dolaştığında tel yağlıymış gibi geliyor ve bu rahatlığını uzun süre koruyor. Bir takım teli eğer konseriniz vb. etkinliğiniz arada olmazsa maksimum 3 ay kadar çok rahat bir şekilde kullanabilirsiniz.
 
Ben şahsen ernieball kullanıyorum d'adario yu sevmem elixir de pahalı geliyor her kullanışımdan sonra herhangi bi bezle siliyorum ve 3 haftadır paslanmıyor 2 haftadan fazla rahat gidiyor tabi arkadaşların dediği gibi cok daha fazla gidiyorsa daha yararlı olur.
 
e hem uzun gitsin hem, ucuz olsun diye bir mantık olamaz tabiki.Arkadaşlarımız sağolsunlar güzelce anlatmışlar.evde çalışırken uzun süre gitmesi için elixir alın 3 ayda 4 takım değişiceğinize 1 takımla devam edin.dadario - DR ve türleri olan telleri(ucuz ve tınısı iyi) sahneden bir gun once takın birkac saat oynadıktan sonra ertesi gün sahneyi yapın ve cıkartıp atın..
 
hocam elixir en temizi paslanma derdi yok hatta tellerime hiç bakım yapmıyorum falan derseniz birde wd40 sprey alın ben elixir kullanıyorum 2-3 ay götürüyor arada wd40'la siliyorum o ilk parlak tonada yaklasıyor biraz
 
Radical kesinlikle haklı, uzun vadede düşünecek olursanız, elixir a vereceginiz para, sizi ilerde çok daha büyük masraflardan kurtaracaktır, benim başım bu konuda yandı, başkasının da yanmasını istemem açıkçası, 2 ay boyunca paslı tellerle çaldım, param yoktu, fretler mahvoldu, çok sorun yaratıyor, şimdi ise ne zaman nasıl değiştirebilirim diye fırsat gözlüyorum, 100usd fret değişimi, buyrun burdan yakın. Paslı tellerle sakın ha sakın gitar çalmayınız, başınız çok yanar.
 
Geri
Üst