floyd rose un sürekli "F" ya çıkma sorunu

izzzyy demiş ki:
Karmakarışık bir olay yok ortada tellerin gerginliğinin kendi kendine artmasının imkanı yok.
Sen üst kilidi sıkarken tansiyon artabilir biraz gevşek akortla sonra fine tune larla düzelt.Çıkmaza girme yani tünellere gidip yorma kendini.

şakamısın dostum sen ? benim yorumları geçtik diğer arkadaşlarınkilerinidemi okumuyorsun? akord komple fa ya çıkıyor tansiyon ondan artıyor galiba demiştim ama...ayrıca tünel neresi ? ankaradayım dostum ben istanbul değil...

neyse niye cevap veriyorsam...

GIRNATA : yaylar yeni zaten üst mesajlarda yazmıştım galiba önceki yayları çıkartıp yerine 2 tane yeni yay takmıştı usta...sanırım kullandıkçada yerine oturuyor şuan ufak tefek kaçırmalar dışında problem yok ama olmadı 3. yayı takarım bende...
 
Tremoloyu asla sabitleme. Kilitleri kitlemeden tam bir akort yap bence. Gitar akort ederken çalma pozisyonunda akort et. Yatay olarak masada ya da kucakta yatay olarak akort edersen tremolo pozisyonu değişir ve asla kilitler sıkınca yerinde durmaz, genelde biraz düşer akort. Sonra tremolonun tam pozisyonda (kasaya yatay) olduğunu kontrol et.

Bakman gereken birkaç şey var:

Tremolo akort edilirken bir tel akort olup öbür tele geçerken diğer tel akort düşürür tremolodan dolayı. TÜm tellere tam olarak akort oturtman gerek, sonra sıkarsın kilidi.

Kilit pozisyonu iyi değilse kilidi takınca akort bozulur çünkü sıkmadan kaynaklanan problem ortaya çıkar.


Soğuk bir odada duran gitarı alıp akort edip çalarsan iki dakika sonra çalmaktan kaynaklanan tel ısınması akortu değiştirir öyle ki gitarın sapının bile attığını düşünebilirsin.
 
Geri
Üst