Prosesör ses kartı problemini aşabilir mi? Üretim yeri?

Arkadaşlar merhaba, 2 sorum olduğundan saçma bir konu başlığım var. Sorularıma geçeyim:

1.Elektrogitarımı laptop mic girişinden bağlayıp guitar rig, amplitube vs. ile ton elde etmeye çalışıyorum. Biliyorum ki ses kartım kötü ve de mic girişi gitar bağlamaya uygun değil. Ses kartı ayarlarından Noise Suppression devreye sokup gürültüyü biraz azaltabiliyorum. M-Audio gibi bir ses kartı almayı düşünüyordum ancak, bazı efekt prosesörlerin USB desteği oluyor gitarı efekt prosesöre bağlayıp USB ile bilgisayara bağlayınca temiz bir ses elde edebilir miyim? Bilgisayara bağladıktan sonra tabi Guitar Rig ile filan uğraşmayacağım istediğim sesi prosesörden elde ettikten sonra bilgisayarda sadece Cubase ile kayıt yapacağım. Yoksa USB'den de bağlantı yapsam bile ses kartı yine aynı ses kartı olduğundan hışırtılı bir ses mi elde ederim, yani harici bir ses kartı da almam gerekir mi? Dikkatimi çeken bir konu Cubase ile kayıt yaparken amplitube filan kullanmazsam ses çok da kötü değil ancak efekt kullanabilmek için mecburen amplitube ya da guitar rig kullanıyorum.

2.Sizce analog pedal, efekt aleti, amfi vs. gibi ürünlerin üretim yeri ne derecede önemli? Amfim Marshall MG30FX üretim yeri Vietnam. İlk aldığım zaman işçiliğin ne önemi var diye düşünüyordum ancak alalı 5-6 ay olmasına rağmen volume knobunda sorun var, özellikle bir kanaldan diğerine geçince sesi sıfıra getirsem de ses kısılmıyor, 4-5 seviyesine getirip tekrar sıfıra getirince kısılıyor. Overdrive1 kanalından Overdrive2 kanalına geçiyorum hiçbir oynama yapmadan tekrar OD1'e geçince ses yüksekliği değişmiş oluyor sanki. Ya da ben kullanmasını beceremiyorum.
http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=5961&gid=1747 linkteki ürün Zoom G9.2tt Çin malı Digitech RP1000 http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=8304&gid=189 Amerikan üretimi aynı şekilde BOSS GT-10 Tayvan üretimi gözüküyor, dolayısıyla DigiTech daha çekici geliyor. Prosesörün içinde bir sürü efekt vs. olduğundan deneyip alma durumu da olmuyor. Sizin bu konudaki düşünceniz nedir?

Bayramınız kutlu olsun.
 
1) Bazı processorler usb destekli ama ses kayıt yapamayabiliyorsunuz. Bazılarında sadece tone, patch atmak için usb desteği oluyor. Usb destekleyen var ise tabiki bir nebze olsun seste iyileşme yapar fakat ses kartı en sağlıklısı, en kolayıdır. Ses kartı edinmeniz, daha kaliteli kayıtlar almanızı sağlayacak ve siz çaldığınızdan, kaydınızdan daha çok zevk alacaksınız. Ses kartının onboard karttan daha üstün olması her zaman daha iyi olur.

2) Üretim yerleri hala en ucuz işçiliğe bakıyor. Boss üreticileri Japonya' ya yakın diye Taiwan' ı seçtikleri stratejisini düşünüyorum. Yani bir ürün Çin' de üretildi diye çok kötü olacak diye bir kaide yok, keza evimizde kullandığımız birçok ürünün "Made In China" olduğu yadsınamaz bir gerçek, çünki firmalar aletlerin maliyetini en ucuza indirgemek istiyor haklı olarak. Amerikan ürünleri ise tabiki daha sağlamdır, daha ince detay işçilik gerektirir. Amerikan ürünlerinin daha üstün fiyatlı olmasının çoğu nedeni de budur ama onlarında üzerinde bozulmayacak gibi bir etiket yoktur. Biraz ortama, koruma yöntemlerine de bağlı tabiki ama ilk seçiminiz bence tabiki Amerika olmalı diye düşünüyorum. Aslında buna çok takılmamak gerek herşey paraya bağlı çünki. Mesela Hindistan bir Marshall alacağımız para ile İngiliz Marshall almamız oldukça zordur(Sıfır olarak kastediyorum). Hayırlı bayramlar, kolay gelsin.
 
Digitech GNX4 kullanıyorum; laptop'uma usb üzerindne bağladığımda sistem ses kartı olarak tanıyor.
Keza sistem dahili ses kartından ses vermez oluyor; pc'nin sesleri de (mesela winamp) processor üzerinden duyuluyor (normali de o; ses, ses kartından çıkar).

Gitar kayıtlarımda ses net ve canlı duyuluyor.
Müzik arşivimi de dinlerken herhangi bir parazit, harddisk çalıştığında dahili ses kartının çıkışında duyulan gürültü, veya herhangi bir olumsuzluk yaşamadım.

Bu usb üzerinden ses kartı gibi çalışma desteğini bir çok model veriyor...
Zoom g serisinin hepsi, digitech gnx'ler ve bazı rp modelleri, pod xt'ler...
Hepsi de gitar kayıtlarında düşük gecikme süreleri ile çok iyi sonuç veriyor.
Gitar efekleri için de pc işlemcisine yük binmemesi artısı.
 
Geri
Üst