Sabit Köprü mü - Floyd Rose mu

tel kopmasının tremoloyla pek ilgisi yok. ayrıca telin nereden koptuğu da önemli. mutelar sayesinde köprüden kopabilir. tremolo bu duruma etken değildir.
 
tel kopma olayı şöyle olur yeni alırsın gitarı pek bilgin yokdur kilidin vidalarını gevşetmeden headstock dan akort etmeye kalkarsan kopar :D benim başıma gelmişti ilk gitarımda :D ayrıyeten bence sabit köprü daha kullanışlı en basitinden sahneded akort düzeni değiştirebilirsin. telleri kendin rahatlıkla değiştirebilirsin. köprü ayarlarıyla uğraşmazsın. vs vs...
 
Sorunun kökü aslında senin ne tarz sololardan hoşlandığın.Pratiklik değil.Çünkü ikisininde kontrolü kolay.Sadece sen ne istiyorsun.Gitarı bağırtmak mı istiyorsun , anırtmakmı istiyorsun vs vs. Kolay gelsin.
 
Köprü tipi, kilit tipi, eşik türü ve tel markası dahi tellerin stabilitesini ve tutarlılığını etkileyebilecek durumlar.

Örneğin genel kanının aksine bazen sabit köprülü gitarlar akord tutarlılığı bakımından Floyd Rose köprülere göre çok daha tutarsız olabiliyor. Karşılaştırma yapılacak köprülerin tam modellerini yazarsanız daha sağlıklı bilgi verebilirim.
 
iyi müzik için iyi ekpman şart. eğer orjinal floyd alırsan malzemesinin kalitesi seni asla yarı yolda bırakmaz. çok değişik boyutları olduğu için ne istediğini de bilmen lazım. sabit veya FL arasında seçim yapmak senin amaçlarına göre değişir. çokça akort değiştirip mi den re ye ordan do ya vb. ayar yapıyorsan FL sana ızdırap olur. ama metal müzik için tremolosuz gitar, silahsız kovboya benzer.
 
Geri
Üst