midi klavye tamiri

benim bir süredir kullandığım bir roland-edirol pc-70 midi controller ım var. ben bunun üzerine bir kaç ay önce bir güzel şekerli çay döktüm. ilk oktava boca oldu çay. neyse sonra söktüm, temizledim, kuruttum, gayet güzel kullandım bir süre. ancak şimdi ilk oktavdaki si bemol(ki kendisi çok mühim bir notadır bilirsiniz :p ) notası çok fazla hassas. yani diğerlerine göre, yavaş basılsa bile velocity bilgisini fazla yolluyor.

bunun elektronik olarak nasıl çalıştığı konusunda çok bilgim yok bu yüzden, tekrar içini açmadan önce sormak istiyorum, yapabileceğim bir şey var mıdır? fiziksel bir sorun mudur acaba diye düşünüyorum. hani sık karşılaşlan kolay bir çözümü var mıdır acaba diye merak ettim.
 
si bemol yerine la diyez tusunu kullan o da ayni isi gorur :D

Saka bir yana, bence sorun tusun fazla hassas hale gelmesi degil tam tersi velocity hassasiyetini tumden kaybetmesi gibi gorunuyor. Sen ne kadar yumusak bassan da o velocity = 127 olarak goruyor olabilir. Bunu denemek kolay. Kullandigin MIDI sequencer programini ac, bir MIDI kanalini kayda getir, bu tusa arka arkaya farkli hizlarda bas, sonra Event editor penceresinde bak bakalim velocity kac gozukuyor.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
yok onu denedim. çok hafif basınca düşük velocity bilgisi almak mümkün. ama belli bir eşiğin üstünde şiddette vurunca 110-127 arasında gidiyor.
 
Tuşun altındaki karbon kaplı memenin içi yapışkanlanmış olabilir. Açıp o plastik memeyi çıkartıp bir kap suyun içine sok ve hafifçe çalkala (sakın silme, sallama, yoksa karbonuna zarar verebilirsin) sonra tabii doğal olarak tekrar yerine koy.
 
tuşun içinde karbon kaplı memeyi ben hep pamukla (allollü) silmişimdir.bilmeden.Suyun içinde kendi kendine temizlendiğini bilmiyordum.hatta bunlardan en çok geride kalan plastik kısma çok zarar vermişimdir.şu transduser den kastedilen bölüm yeşil plaketin üzerinde kalan siyah bölge midir bilmiyorum.ben bu kısmıda alkolle temizliyorum.genelde her iki bölümde yağlanıyor.
fakat yağ tabakası allolle bile zor çıkıyor suda beklenen etkiyi alır mıyım deneyeceğim.en azından plastik kısınm zarar görmemiş olur.
 
hay allah kahretsn.. bende de aynı zımbırtının 4 oktav olan modelinden varıdı. 2 tuşunda bazen kesinti vardı, ankarada biyere götürdüm.. "sorun ne anlamadım, galiba boardlarda bi sorun var" dedi. fakat aldığımda 12 tuşu çalışmıyodu. sonra istanbulda aslan han'ın alt katındaki hafiften sarhoş biraz da deli gibi görünen amcaya götürdüm. sigara jelatiniyle hepsine bastı, bütün ışıklar sırayla yandı. alet sapasağlam! dedi. sonra oje gibi bişeyle karbon sürdü hepsine teker teker. sonra aldım, hepsi çalışıyodu, ama velocitylerin hepsi de başınabuyruk çalışıyodu. yamuk yumuk sürmüş karbonu anladığım kadarıyla. potlarını kullanarak tıptıs çaktık fruityloopsla oynamayı sevdiği için kardeşime verdim. ben de şimdi sabit velocityli(70) milattan kalma casioyu kullanıyorum. (orgun sabit çıkışı niye 70 olur allahım ya!!)

neyse efenim, kıssadan hisse, seninki tahminen temizlemekle olacak bir olay. fakat olmazsa da, o karbon oje zımbırtısının, kalitelisi hangisiyse ondan bulup, onu özenle sürmen iyi olur. başkaları yeterince özenmiyor. ya da aslan handaki ustanın da bolca şikayet ettiği gibi; artık herşey çinde yapılıyor, bunun da boku çıktı. nerde eski korglar, rolandlar.. ömür boyu dayanırlardı. neyse ki bizimki 1-2 tuş problemi, bi de bu kalitede motosikletlere binip 130 yapanlar var..
 
genel başlıklardan gide gide burayı bulabildim, bilemiyorum doğru yermi 2 senedir birşey yazılmamış buraya ama sorun şu ki m-audio keystation 49e midi klavyesi için usb kablosu arıyorum lakin bu kablo fast track usb için olanla aynı, sorunum şu ki bu "tip" bir kablonun bir adı yada bulunabilecek bir yer bilen varmı ? gerçekten efsanevi bir şey arıyorum galba çevremdekilerin en ufak fikir zerresi bile olmadığından buraya yazmaktan başka kısa vadeli bir çare düşünemedim, saygılar
 
sarrum demiş ki:
genel başlıklardan gide gide burayı bulabildim, bilemiyorum doğru yermi 2 senedir birşey yazılmamış buraya ama sorun şu ki m-audio keystation 49e midi klavyesi için usb kablosu arıyorum lakin bu kablo fast track usb için olanla aynı, sorunum şu ki bu "tip" bir kablonun bir adı yada bulunabilecek bir yer bilen varmı ? gerçekten efsanevi bir şey arıyorum galba çevremdekilerin en ufak fikir zerresi bile olmadığından buraya yazmaktan başka kısa vadeli bir çare düşünemedim, saygılar

Compel' e mail atıp ya da telefon edip sorabilirsin eğer henüz sormadıysan.

http://www.compel.com.tr

Birde kablonun üstünde yazan kodlara baktım(fasttrack usb kablosu)

28AWG/2C+28AWG/2C E188601 ( UL)

yazıyor. Google da arat istersen belki bişeyler bulursun.

Benim de aklıma başka bir şey gelmedi konuyla ilgili.
 
Şu başlığı bir hortlatayım 😁

Selam herkese. Elimde iki adet m audio keystation 49 mıdı kalvye var. Birinin orta oktavında bazı tuşlar, diğerininse başındakiler .alışmıyor. Tamimi mümkün olan bir şey mi ? Sıradan bir elektronikçinin açıp yapabileceği bir şey mi ? Yoksa kaldırıp atayım mı ? Bilgisi, kötü tecrübesi olan biri fikir verebilirse çok sevinirim.

Teşekkürler
 
Geri
Üst