Yeni Gitarım Ve Clean Sorunu!

Merhaba arkadaşlar dün yeni gitarım elime geçti modeli ltd mh 401 nt .

Gitar clean deyken overdrive gibi ton çıkıyor nedenini anlamadım amfide ve prosesörde bi sorun yok başka bi gitarla denediğimde gayet temiz clean çıkıyor neden acaba bilen var mı?
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
bilmiyorum amfim mg30 , teller bile yepyeni cızırdıyor baya belki ilerde geçer bilmiyorum 1 hafta içinde değişmezse göstermeyi düşünüyorum yada aldığım yer ile görüşeceğim overdrive gibi clean akor basamıyorum..
 
EMG manyetiklerin çıkışı oldukça yüksektir. Eğer ampliyi yüksek seste çalıyorsanız drive a sokabilir. Düşük çıkış güçlü pasif manyetiklere göre daha kirli bir clean ton elde edilir.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Hocam dediğim gibi mg30dfx amfim var ve ses tonu 10 üzerinden 2 gibi bi düzeyde çalıyorum fazla bile değil,gitar ile ilgili bi sorun olma olasılığı var mı ? direkt depodan gelen bir gitar 0 dün geldi..
 
Gitar ile ilgili bir sorun olma olasılığı pek mümkün değil. Yine de olay amplinin drive a girmesinden fazlasıysa manyetik bağlantılarını bir ustaya kontrol ettirirseniz iyi olur.
 
Durduk yere degismez hocam 1 hafta beklemeyin bosa.Gitarinizin drivelarindan memnun musunuz peki?Misal ben de drivelardan memnun degilim ama cok parlak clean tonlar aliyorum.Niye 10 saniye harmonik vibrato yapamiyorum diye gitarima kizmiyorum ama belli ne oldugu cunku.Bu manyetikle gitarla alakali birsey sizinki de emg demis hellhound dogaldir bence kirli clean.Dusuk output duncan designed manyetik var elimde clean diye birsey yok crunch direk.Gitar seciminizde sikinti olmus anladigim kadariyla.Manyetik modifiyesine gidebilirsiniz cok rahatsiz ediciyse.Yeni gitardaki EMG leri de iyi fiyata satar veya takas edebilirsiniz piyasasi vardir EMGnin her zaman...
 
amfinize baska bir gitar bağlamayı denediniz mi ? yani amfide sorunlu olabilir pek gitarla alakalı olduğunu zannetmiyorum ancak olabilirde tabi.. denemediyseniz amfinizi baska bi gitar ile deneyin derim.
 
Clean kanalın gainini kısın ve manyetiği tellerden uzaklaştırın. EMG 85'in çıkışı sapta 81'den biraz daha fazla hissediliyor. Biraz daha clean ses istersen volume potundan sesi biraz kısarsan sorunun çözülmüş olur. Ayrıca 18V mod yapmanı tavsiye ederim tadından yenmiyor :D
 
Teller sadece fretlere çok yakınsa cızırdar ancak gainli halde amfideno ses gelmez. Geliyorsa elektrik sistemindew ya da potlarda sorun vardır. Hayatımda öyle bir yeni gitar sorunu duymadım. Kablo, amfi potları, ev elektriği, ve özellikle EMG leriniz aktifse (pilli) pillerini değiştirmeni tavsiye ederim. EMG aktif manyetiklerde teller manyetiklere ne kadar yakın olursa o kadar temiz ses verirler.

Çok merak ettim bu sorunu çözmek isterdim.
 
Emg 81+ mg30 zaten bundan düzgün clean ton gelmezki:D tb4 ü bile çok yukarı çektinmi mg30da clean flan kalmıyor.Mg serilerinin clean kanal tasarımı berbat, manyetik yüksek çıkışlı oldumu clean hayal oluyor.
 
Manyetikler EMG HZ değilde aktif manyetiklerse amfinizin çıkış frekansı yüksekse od yapar ton yani sanki arada bir od pedal varmış gibi durur çözüm amfide amfinin girişine bir kaç elektronik parça takılınca düzezlen bir durum aynı sorun benim önceki amfimde vardı afyon da pedal tamir eden forumdan da ulaşabileceğin bir kişi
 
mg30 da kullandım, emg de halen kullanıyorum, arkadaşın dediği gibi net bir ses alamıyorsa bu bir sorundan kaynaklıdır ben çatır çatır parlak ve hacimli clean tonlarda çalıyordum mg30da çünkü, gitarının pillerini , potans değerlerini ve bağlantı şeklini bi kontrol ettir, aynı amfide başka gitar da dene. Ben manyetiklerimi bağlarken bir hata yapmıştım ve sesler çok kirli geliyordu belki bundan kaynaklı da olabilir yeni gitar da olsa. emg ler clean tonlarda da oldukça iyi manyetikler. arkadaşın dediği gibi manyetikleri de uzaklaştırma aktif manyetik tele ne kadar yakınsa o kadar net ses verir, uzadıkça ses güçsüzleşebilir, pasiflerdeki gibi uzaklaştıkça sustain artar hadisesi geçerli değil emgler için.
 
Geri
Üst