Akustik Davullar (genel)

Selam turkrockçı arkadaşlar. Forumda uzun zamandandır bateri ile ilgili sabit bir başlık göremedim. Abimin baterist olması ve bilgi paylaşımının en yoğun olduğu sitenin tartışmasız turkrock olması nedeni ile bu şekilde bir başlık açmayı istedim. Bu başlıkta baterilerin sınıflaması, özellikleri, ağacın vb. ekipman farklılığının neye nasıl etki edeceği, teknikler, çalışma metodları, markalar vs. daha ne kadar soru aklımıza gelirse paylaşalım diyorum. Bu şekilde bir başlık açılmasının da forumda dolaşan baterist arkadaşların bir başlık altında daha iyi iletişim kuracağını düşündüğümdür. Umarım yararlı bir başlık olur ve mod arkadaşlar sabitler...
 
Arkadaslar kardesim yeni bir bateri kursuna basladi ve evde calismasi icin ped yeterli degil artik :) 100m2 apartman dairesinde akustik calinamayacagina gore dijital olanlara yonelmis bulunmaktayim :) hocasi modullu olsun demis. Yani oyuncak gibi olanlardan katiyen istemiyor. Ben de sevmemistim onlari zaten.

Simdi aslinda dijitalde cok az model var tr piyasasinda. Baslangic oldugu icin ve kardesim 8 yasinda oldugu icin 3-4bin liralik roland cekemeyiz velete :) dusuk fiyatli urunlere bakiyorum.

En ucuz model bu tarz olarak hxm hd008 -dorede 800tl-
1000tl ye technichs var dorede.
1300 yamaha dtxplorer (en cok hosuma giden)
1600tl roland hd-1 (bu ufaklik dtxplorerin yarisi :D)

Ne dersiniz arkadaslar? Uzun sure idare edecek bisi olsun iste, kaliteli, problem cikartmayacak bisi :)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
elektro davul

Yamaha dtx i şiddetle öneririm zaten o fiyata en iyi performansı veren elektro davuldur bence arkadaşımın evinde denediğim için yazıyorum... Ayrıca 8 yaşında başlayan biri için oldukça uzun süre kullanılabilicek bir seçim olacaktır.
 
Hxm fiyati ile cezbedici, ama rus sitelerde bilgi var sadece.
Dtx zaten benim de en aklima yatan, gerek ful set gerek rolanddan ucuz olmasi.
Rolandin da bu konudaki unu ve aslinda kullanim kolayligi cezbedici. Ama dtxin yarisi bir sete 300tl fazla vermek de dusunulmesi gereken bir konu bence..

Kardesim rolandin ust modellerinden birini caldi. Asik oldu alete ama fiyat 1300$+kdv :)

Ayriyetten, bu drumkit alinca speaker gerekir mi? Icinde gelir mi?
Kardesimin denediginde baimsiz speaker vardi.. Varsa ne kadardir?
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
yamaha

Elektro davulun da kendine göre amfileri mevcut mesela rolandın orta segment amfileri 1500+ tl den başlıyor.Zaten yeni başlayacaksa kulaklıkla ya da normal bir ses sistemiyle başlamasını öneririm o kadar masraf yapmaya gerek yok başlangıçta çünkü amfi ve davulu aynı anda alırsanız totalde vereceğiniz paraya pro tama ya da yamaha davul set alırsınız. Ben arkadaşımın davulunu kulaklıkla denemiştim çok iyi sonuç verdiğini söyleyebilirim kullandığım kulaklık forumda da bahsi geçen hd-681 di zaten arkadaşımda tizleri iyi verdiği içi bunu tercih etmiş özellikle 18 inch crash ve 22 inch ride tonlarını çok dolgun ve uzun süreli hissettirebiliyor.
 
hmm.. kardesimin hocasi illa roland demis.. :) hd01 oyuncak gibiymis netteki yorumlara gore.. sanirim elimiz td 4 k ya bakio.. bu davul hakkinda yorumlariniz nelerdir? evde akustik kullanma sansimiz yok..
 
Td4kx modelini aldik kerataya.. :) kurma isi bana kaldi tabi. Yaklasik 2.5, 3 saat surdu ve belim koptu. Kulagima girdi cymbal kollarindan biri ve kanatti :) baya macerali bir 3 saatti.

Alete gelince gerek kullanim kolayligi gerekse calim hissi 10 numara. Kick pedalinda biraz ses az geliyor. O konuda bilgisi olan var mi?
 
Konu akustik davullar ama bir tane akustik davulla ilgili yazı yok, neyse.

Elektro alınacaksa Roland alınır. Yamaha setüstü ocak gibi saçma sapan oyuncaklar üretiyor.

Roland TD6KX var bende. Alırken keyif alacağıma veya bana bir ay bile dayanacağına inancım yoktu.

Aldıktan sonra çaldıkça keyfi artmaya başladı ama eğlencesine tabi. Baya da dayanıklı çıktı, 2 seneyi devirdik hala hiçbir sorunu yok. Tavsiyemdir.

Akustiğin dokunuşunun keyfini asla veremez, onu zaten tartışmıyoruz.
 
Geri
Üst