M-Audio Mobilepre(çok kanallaı hücum kayıt??)

selam arkadaslar ben ses kartı olarak baslıkta belirttigim ses kartını dusunuyorum.ama bi soru takılıyor aklıma.ben tek tek kanal kayıt yaparken işimi gorucek biliyorum.ama diyelim ki 1 bas 1 gitar 1 vokal giricem ve bunları kullandıgım programda ayrı ayrı kanallara kaydedicem.böyle bir imkanım var mı?yani 3 kanal acıcam,hücum kayıt yapıcaz her enstruman ayrı kanala kaydolucak.bu ses kartıyla bu şansım var mı?yoksa bu dedigim işlemi nasıl yapabilrim.cevaplarınızı bekliyorum.şimdiden cok teşekkur ederim.
 
ses kartında ne kadar fiziksel giriş varsa o kadar ayrı kanalı eşzamanlı kaydedebilirsin...mikrofon kullanacağın durumlar için preamfili kanal,gitar,bas gibi enstrümanları direkt girmek için hiZ özellikli kanallara ihtiyacın olacak..Line kanallar için mixerden direct out alabilirsiniz ya da araya bir preamfi ve ya di box koymalısınız....

bu tip bir kayıt session için m audio fw1814 fasttrack ultra vb modellere yönelebilirsiniz
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
arkadasım ilgin için teşekkur ederim.anladıgım kadarıyla ses kartında mesela 4 giriş varsa,uygun şekilde hardware leri kullanıp enstrumanları 4 girişede girip,kullandıgım kayıt programında o 4 ayrı girişi 4 farklı kanala yönlendirip kaydedip sonra ustlerinde birbirinden bagımsız efektlendirme yapabiliyorum.ben bunu anladım.dogru mu anladım?ve birde hiZ giriş olmayan ses kartı alıp gitar ve bass kaydını line girişinden yapsam nasıl bir sorunla karşılaşırım?
 
Merhabalar;
MobilePre 2 aldım da(... :), gitar amfimden bu ses kartına giriş yapmak istiyorum. Line girişinden denedim, yapamadım. Öndeki girişlerden denedim yine yapamadım. Amfimin phones çıkışından bağlamaya çalışıyorum bu arada. Başka çıkış bağlantısı yok zaten. Bu konuda yardımcı olabiilr misiniz?
 
amfinin line out çıkışından çıkman gerek...o çıkış yoksa ya anfiyi mikrofonlayacaksın ya da direk gitarı ses kartına girip yazılımlarla efektlendireceksin guitar rig gibi...anfiyi aradan çıkarmanı öneririm...
 
bir zamanlar :))) dd-65 dijital davulun phones/output çıkışından ses kartına giriş yapmıştım da(tam hatırlamıyorum-sanırım line girişinden bağlamıştım kartı) o nedenle amfiden de phones çıkışından alabileceğimi düşünüyordum. ama alamayınca... evde mikrofonlama şansım zaten yok. o zaman mesela bir guitar rig'i kurcalayayım..
cevap için teşekkürler...
 
Geri
Üst