Yurtdışı Alış-veriş

Selamlar,
ilk defa yurt dışından manyetik ve benzeri ufak tefek gitar malzemesi satın almak istiyorum (posta-kargo yolu ile)
almak istediğim malzemelerin tutarı 150 usd civarı tutuyo bir kaç web sitesinde inceledim (musician friends vs)
fakat, daha önceden bu tip alışveriş yapmış arkadaşlardan güvenilir site önerisi gümrükte takılırmı vergi ne kadar tutabilir, kapıya kadar teslim vs gibi bilgiler almak istiyorum.

umarım yanlış konuya yazmamışımdır
forum da gezdim inceledim kafam karıştıda biraz :oops:
 
bugun lufthansa'yi aradim.. daha once telefon ettigimde kesinlikle bagaja vermem gerektigini ve sorumluluk kabul etmediklerini belirtmislerdi.. bugun aradigimda ise eger ucakta bos yer varsa alinabilecegini, aksi taktirde kargoya vermem gerektigini soylediler..

bu durumda sanirim en mantiklisi ya gitari ve sapini ayirip saglam bir sekilde paketleyerek valize koymak

ya da cok saglam bir hardcase bulup ona koyup, ucakta bos yer olmasini umut etmek sanirim..
 
Şunu diyebilirim benim babam bavuluna LCD televizyon koyup italyadan getirdi. Kimse hop kardeş bile demedi... Şu an oda da yani HD falan :D
 
Arkadaşlar, belli başlı bazı firmalar aracı olarak posta kutusu kiralıyor. Firma ismi vermiyorum çünkü ciddi oranda reklama giriyor ve firmalara bedava reklam yapmamaya karar verdim. Bu onlara karşı bir duruşumdur size değil.

Merak edenlere detaylı bilgiyi email adreslerini ve isimlerini soyadlarıyla bırakırlarsa yollarım.
 
Bu arada amerikadaki tatiller sebebiyle ebayde herşey kargo ücretsiz. Birşeyler aacaklar kargodan kurtarabilir. Bazı malların yurtdışına bile kargosuz gönderildiğini duydum ama kontrol etmedim. Gitar vs. olabilir. Ancak ABD den mal alacaklar veya posta kutusu ya da arkadaşları olanlara şimdi parası olanların beklememlerini hatırlatırım. Ben ikinci el ve yeni pedallari gitar askısı ve manyetik aldım. Birkaç parça birden alınca kargodan kurtulunca kârınız artıyor.
 
hocam samash.com dan bir gitar alsak adres türkiye göstersek gümrüğe takıldığında yüzde kaç vergi alırlar? mesela 1000dolar gitar 100 dolar shipping tuttu ve tr ye geldi gitar ama gümrükte kaldı ben gidip gümrüğünü ödeyip almak istiyorum ne yapmalıyım ne dersiniz?
 
the_asphalt_world demiş ki:
merhabalar tekrar..

gitar getirmek konusunda birazcik daha arastirma yaptim ve gumruk mustesarligindan su bilgilere ulastim:

http://www.gumruk.gov.tr/tr-TR/yolcuislemleri/Sayfalar/Yolcu.aspx

sanirim bu demek oluyor ki tasinabilir enstruman oldugu surece 3 adete kadar enstrumani vergiden muaf olarak yanimizda getirebiliyoruz degil mi?

Hmm, ben 1 gitar diye duymustum, iyi oldu ogrendigim. Bir sonraki geliste aklimda olsun :)

Ama bu konu biraz cetrefilli, 3 tane flut'e birsey demezler ama 3 gitarla gelirsen basina eksiyebilirler girerken. En iyisi bu sayfayi yazdirman ve girerken yaninda bulundurman.
 
Almanya'dan aldığım gitarı kutusuyla bagaja verip, kimseyle muhatap olmadan geri alıp evime gittiğimi bilirim. tax free bölümüne bırakıp vergisini geri bile alırsınız hatta.
 
Bu havayolları komik şirketler kabine gitarı gigbagle çıkarsanız hardcase ile getirin derler hardcase ile çıkarsanız gigbag le getirin derler.Alın hardcase i sokun kabine bişey demezler.
 
www.guitarpartsresource.com dan yakın bir zamanda alış veriş yapacağım. Toplamı 170$ olan gitar hardware sipariş listesi hazırladım. Merak ettiğim bu siteden paypall dışında kredi kartı ile alışveriş yapabiliyormuyuz? Listeyi hazırladıktan sonra ödeme yapma kısmına geldiğimde paypall hesabı istiyor benden. Aynı zamanda kredi kartı da istiyor belli boşlukları doldurduğumuzda isim adres vs gibi.. en son kısımda paypall kulanıcı adı ve şifresi istiyor tam olarak bu siteyi anlayamadım. Bu siteden alış veriş yapan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim

Teşekkürler
 
gurkanisevic demiş ki:
hocam samash.com dan bir gitar alsak adres türkiye göstersek gümrüğe takıldığında yüzde kaç vergi alırlar? mesela 1000dolar gitar 100 dolar shipping tuttu ve tr ye geldi gitar ama gümrükte kaldı ben gidip gümrüğünü ödeyip almak istiyorum ne yapmalıyım ne dersiniz?

Her enstrüman için %18, elektronik ve PC program yazılımlar %28.
 
Selam,

Amerika'dan 23 kiloluk bir Laney L5H anfiyi kendi karton kutusunda kırıp dökmeden getirmeyi başardım. Önce 4 lambayı da çıkartıp balonlu ambalaj malzemesi ile tek tek sardım, sonra 4'ünü tek paket halinde bir daha sarıp anfinin içine koydum. Kutunun içinde anfiden boş kalan yerlere ambalaj malzemesi köpük alıp doldurdum. Sonra duct tape denilen güçlendirilmiş koli bandıyla kutuyu sardım ve üstünü bantladım. Özellikle yağmurlu havada yere konulma riskine karşı karton kutunun altını tamamen kapladım. 23 kiloluk kutuyu kaldırmak ve kavramak güç olduğu için bir kulpa ihtiyacım vardı, imdadıma bir marketten aldığım valizlerin etrafına sarılan bir taşıma kemeri yetişti. Bu halde uçağın kargosuna verdim ve 50 dolar ekstra kargo ücreti ödedim. Aktarmalı bir uçuş olmasına rağmen sorunsuz geldi. Yanlız Amerika'da uçağa konulmadan önce açılıp bir güvenlik kontrolünden geçirilmiş, içindeki lambaların paketine kadar açıp bakmışlar, sonra da kendi bantlarıyla aynı şekilde kapatmışlardı. Burada gümrükten geçerken de herhangi bir sıkıntı olmadı.
 
Bugün telleri değiştirirken ince mi "saddle"ının vida yolları vidanın üzerinde kaldı. Teli sıkmıyor sürekli dönüyor. Köprü en az 12 yıllık takeuchi, floyd kolu da fender köprü tarzı vidalı ve oda yalama yapmıştı 1 yıl önce kadar. Bu yüzden değiştirmeye bahane oldu bie nevi benim için. Daha önce yurt dışından köprü getiren arkadaşlar varsa hangi siteden sorunsuz alış veriş yapabileceğimi yazarlarsa sevinirim.
 
Bangkok'da bu müzik aletleri ucuz mudur acaba?
Gitmişken klasik gitar, elektro gitar ve org alabilirim. Aslında piyano almak var ama bir eve bir akustik enstruman yeter diyip ( özellikle davulsa ) ondan uzak durucam, zaten getirmesi de sorun olur.
 
Geri
Üst