Elektrogitar ve ekipmanımızı örnekleriyle dinleyelim.

Atalay demiş ki:
Grupça yapılmış iş dinlemek bence çok keyifli.

Her türlü vidyoyu yollayın, yeterki ekipmanınızı görüp sesini duyalım...

Elinize sağlık, ben beğenerek izledim sizi.

Teşekkür ederiz grupça biz de. :) Bu pazar da Buddha'dayız, işi olmayanı bekleriz arkadaşlar. :)

Bu video, özellikle Ultra-G'yi çok merak eden arkadaşlar için iyi olacaktır diye düşünmüştüm. Çünkü sahneye çıkacaksanız, elinizde yeteri kadar bir bütçe yoksa veya benim gibi zayıf bir adamsanız ve amfiyi taşıyamayacağınızı düşünüyorsanız (bir barda iş görecek kadar amfiyi) alternetif arıyorsunuz genelde. :) Ultra-G de bu alternatiflerden birisi, kayıt ortada. Sadece overdrive pedalı ve Ultra-G... (kabin simulatörü iş yapıyor bu DI Box'ın) :)

Başka böyle alternetif durumlar için videoları olanlar varsa ben de onları beklerim. :) Sisteme direk processor girince ne oluyor, ya da Sansamp gibi pedallarda nasıl sonuçlar elde ediliyor...

Bu başlık süper olmuş, bakalım hangi ekipmanla neler yapılıyormuş. :)
 
Yakında VOX Satchurator ve VOX ICE9 demoları geliyor... Değişik gitarlarla hem de... Artık aynı pedalı birkaç değişik gitarla seslendireceğim. Sanırım daha mantıklı olur.

Jackson KV2, Jackson Soloist Pro, Gibson SG Diablo, Ibanez RG09, Ibanez S570, Ibanez S470 EDX, vb...
 
ermantepe demiş ki:
Biraz blues da gönderin ama... :)

http://www.youtube.com/results?search_query=nötr+sokak&aq=f

Benim ekipman da: Bt's Stratocaster (el yapımı) , Add+ Superdrive overdrive pedalı, Behringer Ultra-G
Bu kadar. :)

Not: Maalesef sizinki kadar temiz kayıtlar alamıyorum, evde öyle bir ortamım yok. O yüzden konser kaydı sunmayı tercih ettim. Zaten çoğu gitar çalan arkadaş sahnede iyi ton almak ister, benden de sahne tonuna örnek olsun o zaman. :)

Sahnede tonunu çok beğendim cidden, safkan strat kokuyor amfisiz olmasına rağmen, eline sağlık.
 
edizkralll demiş ki:
ermantepe demiş ki:
Biraz blues da gönderin ama... :)

http://www.youtube.com/results?search_query=nötr+sokak&aq=f

Benim ekipman da: Bt's Stratocaster (el yapımı) , Add+ Superdrive overdrive pedalı, Behringer Ultra-G
Bu kadar. :)

Not: Maalesef sizinki kadar temiz kayıtlar alamıyorum, evde öyle bir ortamım yok. O yüzden konser kaydı sunmayı tercih ettim. Zaten çoğu gitar çalan arkadaş sahnede iyi ton almak ister, benden de sahne tonuna örnek olsun o zaman. :)

Sahnede tonunu çok beğendim cidden, safkan strat kokuyor amfisiz olmasına rağmen, eline sağlık.

Başar Tanrıken'in ellerine sağlık bu konuda da gerçekten. İyi bir strat yapmış kendisi. Güzel yorumların için çok teşekkür ederim. :)

lotion, parçalarınız gayet zevkle dinleniyor, tonlarınız da hoş. Ben beğendim açıkcası, yolunuz açık olsun. :)
 
Öncelikle başlık için atalay beye teşekkür ederim.. Ben de bir video ekleyeyim dedim. Ses kalitesi pek iyi değil telefonla çektim videoyu umarım beğenirsiniz..

Ekipmanlarım:

Gitar: fender stratocaster (1996 meksika)manyetikler köprüde s.d hotrails, orta ve sapta: lace sensor gold var.

Amfi: stagg ca20-r (uyduruk bir ev amfisi)
Pedal: korg ax1500g

Backing track üzerine doğaçlama bişeyler çaldım işte:)

http://www.youtube.com/watch?v=EOPQHRqIt2c
 
Eline sağlık ben strat ve single manyetik setlerinden gelen sesleri çok severim.

Uzun süredir lace manyetiklere taktım ancak üzerine takacak gitarım olmadı. Belki değiştireceğim bir set var bir gitarımda, onlara takacağım için soruyorum: bu videodaki hangi manyetik? kompresör kullandın mı çalarken?
 
Ben teşekkür edeim yorumunuz için.. Videoda genel olarak sap manyetiğini kullandım. Arada köprü+orta ve en son kısımda köprüyü kullandım.. Pedaldaki patchte kompresör olması lazım extra kompresör pedalı kullanmadım. Onu mu soruyor sunuz anlayamadım?
 
Cio_vai akşam akşam iyi geldi eline sağlık çok hoş olmuş, davullu ve baslı olunca da tadından yenmiyor. Bazı durumlarda hi-end cihazlar olmadan da duygu verilince iyi işler çıkabiliyor bunu gördük yani. En azından internette demo olarak çok çok iyi ve ritmik olarak sağlam ve iyi aranjeli bir beste tabi ki dinleniyor. Eh bari ben de bir iki davullu zurnalı olaya gireyim. Toplu olarak grup sdoundu içinde gitarı dinlemek daha iyi algılamaya yardımcı oluyor gitarı.

Vaktin oldukça yap dinleyelim böyle...

Herkese iyi bayramlar bu arada.
 
Bayağı uzun zaman oldu, video ekleyeceğim demiştim ama işten bir türlü başımı kaşıyamıyorum. Baktım olacak gibi değil, bir backing track üstüne akşam, akşam jam vari bişeyler salladım. Mikrofonum olmadığı için sesli ekipman açıklamasını yapamadım. Buradan videoda kullandığım ekipmanları yazayım :

Gitar : Rg470 MIJ
Manyetik : Dimarzio Evo
Pedal : Miniamp (Sansamp GT2 klonu)
Ses kartı : TC Electronics Desktop Konnekt 6
Daw : Reaper

Not : Kefir plugini ile Miniamp ın sesi üzerine % 30 luk bir mix olacak şekilde, 4x12 kabin ekledim. Ayrıca delay ve reverb te, yine reaperda eklendi.

Video linki : http://www.youtube.com/watch?v=c40JJzbHGQw
 
Çok güzel çalmışsın eline sağlık. Tappingler hoş ancak gitara daha çok bayıldım. Video da eller mavi... renkleri mi değiştirdin ne olmuş ? Gitarın gerçek rengi o mu? Çok şık.

Altyapılarla daha iyi oluyor dinlemek.

Hah tamam senin gitar mavi, avatardaki değil mi? valla ne diyeyim negatif filmde turuncu da çok baba bir renk olmuş :)
 
Teşekkürler. Evet gitar mavi renk normalde. Webcamle çektiğim için video çok kalitesizdi, bende hue değerleri ile oynayıp biraz adam ettim videoyu. Bu arada, gitarın bu rengine ben de bayıldım. Bu rengi tutturabileceğimi bilsem, direkt boya işine girerdim yine. :)
 
Gayet başarılı olmuş bence de.. İnşallah ben de bir gün ses kartı ve kayıt programı edinebilirsem yeni kayıtlar ekleyeceğim:) Bu arada kayıt işlerinden pek anlamıyorum da, reaper denen şey nedir acaba program falan mı? :)
 
cio_vai demiş ki:
Gayet başarılı olmuş bence de.. İnşallah ben de bir gün ses kartı ve kayıt programı edinebilirsem yeni kayıtlar ekleyeceğim:) Bu arada kayıt işlerinden pek anlamıyorum da, reaper denen şey nedir acaba program falan mı? :)

Teşekkürler, aslında biraz baştan savma bişey oldu ama idare edin, vaktim olursa daha özenle çalınmış, tonları daha iyi birşeyler koymaya çalışacağım. :)

Bu arada Reaper, kayıt için kullandığım Daw (Digital Audo Workstation) programı. Bu programı kullanarak, her türlü kayıt, mix vb işlerinizi bununla kolaylıkla yapabilirsiniz. Ben, lisanslı Sonar 8 ( bir başka daw programı) kulllanıcısıyım aynı zamanda. Ama elim gidiyor, geliyor gene reaper da buluyorum kendimi. o kadar sevdiğim bir program. :)
 
Ya bu arada Atalay, sana bir şey danışacaktım. Vaktin olur, fikir verebilirsen çok mutlu olurum.

Ben önceden Amt Fatal Tube ve AMT California kullanmıştım. Sonra, büyük bir densizlik edip satmıştım ve hala ararım o ikiliyi. Bu aralar, bu Miniamp (gt2 kopyası) tatmin etmiyor beni. Guitar Rig i altyapı için kullanmak daha işime geliyor. Özellikle, clean ve hafif kirli arka ritmlerde. Ama ana solo için, yine bir hardware den kabin simulasyonu almanın en mantıklısı olduğunu düşünüyorum. Bu sebeple de, yine baba ocağı AMT ye döneceğim. :D

Şimdi tereddütte kaldığım şu : elbet bundan sonra, 1-2 ayda bir bir AMT pedal alıp, 4-5 pedallık bir setup yapacağım kendime. Ama öncesinde, ilk alacağım pedalın AMT California olmasını düşünüyorum. Zira soloda, onun kadar kolay mixe oturan, üzerinde kırk saat eq ayarı vb yapmak zorunda kalmadığım, bir başka kabin simulasyonlu pedal görmemiştim.

Ama çok ilginçtir, senin şu AMT P1 i kabin simulasyonlu olarak dinleyince, youtube daki ses örneklerini de dinleyince, kabin simulasyonundaki eq değerlerinin AMT California ya çok benzediğini gördüm. Hiç AMT california kullanma şansın oldu mu? Veya AMT California Sound ses örnekleri dinleme şansın olduysa, bir benzerlik kurabildin mi?

Bana, P1 bağımsız Peavey amfiyi simule etse de, daha çok AMT California nin eksik midlerinin geliştirildiği, tizlerinin daha sıcak olduğu, basların biraz daha dengeli geldiği bir pedal gibi geldi. Elbet Peavey amfiye çok benzetmişler sesini ama, malum bu tip pedallar ne olursa olsun, öncelikle kendine has karakterli seslere sahip oluyorlar.

Neyse uzattım da uzattım. Açıkçası, işin özü başında diyeceğimi sonunda demiş oluyorum ama : AMT California ile AMT P1 arasında kaldım üstad. Ne düşünüyorsun bu konuda? :LOL:

Not : Legendary amp serisinden Mesayı simule ettiği için AMT California ya daha çok benzeyeceğini düşündüğüm R1 serisini hiç beğenmedim ve AMT California ya hiç benzetemedim. Nedense P1 i daha çok benzettim. Tabi tartışmasız P1 i çok daha başarılı buldum AMT Californiadan.
 
R1 P1 den çok farklı tabi ki ilgisi olmamalı. Uygun gitarla tam bir testere tonu gelir R1 den.

California kullanmadım. Ama önemli değil. Önemli olan sen kendi gitarın ve çalımınla rahat giden ton yakalıyorsan sorun yoktur. P1 yakın geliyorsa california da bulamıyorsan P1 al. Gitar ve çalım tarzı o kadar fark ettirir ki şaşarsın. Sana hastır.

Daha dün şans eseri satrianinin bir parçasını aynı ekipmanla ve gitarla çalan bir adam ciddi bir kayıtla klip çekmiş, ancak suratı görünmüyor ilk klipte... daha ilk riffte satriani olmadığını anlıyorsun :)

Olay sende bitiyor.

Haftalardır gain, drive, fuzz, booster markalarının seslerini dinliyorum. Çok model var ama biryerde kesin aradığın rengi veren pedal çıkıyor. Benim için AMT P1, satchurator ve Ice9, çünkü tam olarak kremalı sustainli ve harmonikli ses elde ediyorum. Ancak bunlar çoklukla ve rahatlıkla Dimarzio FRED ve PAF Proyla oluyor. Bunlar tizleri az ve mid basları çok yüksek EQlu manyetikler, tambenim tarzım... Satriani tarzı.
 
Geri
Üst