Kurulacak stüdyonun ses akustiği

M

mornie

Merhabalar,

Forumda bir çok konuda stüdyonun yalıtımlarıyla ilgili başlıkları okudum. Bir çok arkadaş yalıtım mevzusunda sorular sormuş. Benim sorunum ise yalıtıma ihtiyacı olmayan bir yerde kurulacak stüdyo. Bu konuda üstadların görüşlerini almak istiyorum.

Stüdyo olacak yer bir konteynır ve ikiye bölünmüş bir durumda. Stüdyo olacak bölüm kareye yakın dikdörtgen. Doğrudan yer de ve etrafında rahatsızlık vereceği herhangi bir bina bulunmamakta. Dolayısıyla yalıtım yapmadan sadece içerideki akustiği düzenlemek istiyorum.

Bu konuda okuduğum yazılarda bahsedilen akustik süngerler var? Bir de bass trap dedikleri şeyler. Duvarlara doğrudan akustik sünger çeksek bu odanın akustiğini düzenler mi? Bir de bu bass traplar nedir?

Yardımlarınız için teşekkürler şimdiden.
 
Acikcasi gozumde pek hos birsey canlanmadi. Sahsen ben yol yakinken vazgecerdim... :) ama yine de yazayim.

studyo ile kastettigin seyin, bir prova alani oldugunu varsayiyorum. Konteynir dedigin seyin de metal oldugunu ve havasizliktan bayilmayacaginizi dusunelim... :)

Metal yuzeyler sesi cok daha yogun sekilde geri yansitacaktir. Yapilabilecek tek akustik duzenleme, icindeki sesi tamamen oldurmekten baska birsey olamaz bu durumda. Cunku duvar olarak kullanacaginiz alan, normal bir duvar degil. Zaten fazla buyuk de degildir alan. Hic bosluk kalmayacak sekilde, en kalinindan akustik sungerlerle kaplayin tamamen. Yine de adam olur mu bilemedim.. Zaten soyledigim haliyle de pek hos bir duyum olmayacak alanda. Ama bu haliyle calinmaz zaten onun icinde...
 
Geri
Üst