Sonar ve Cool Edit Pro hakkında bilgi verirmisiniz?

Arkadaşlar ben Sonar3 ve cool edit pro kullanıyorum.

Şimdi Alt yapılarını benim hazırlayacağım bir piyano parçası yapmam lazım. Yani nedir? Piyanoyla bir şarkı çalıcam. Sonra üzerine bassını davulunu gitarını koyucam. Bir şarkı yaratmak gibi..

Sonar dan anlayanınız varmı? Varsa eğer daha basit (gerçi sonar da basit ama ben anlamıyorum işte:) ) programlar önerebilirmisiniz? Yada sonar ı kapsamlı bir şekilde bu dediklerimi nasıl yapabilirim.. Yardımcı olursanız sevinirim arkadaşlar.. Saygılar..
 
Merhaba.

Ufak bir tavsiye. Her zaman önce davul sonra da basları yazmalısın. Öteki türlü metronom sorunları ortaya çıkabilir. Sonar ve Cool edit yeterlidir. Sonar karışık geliyorsa en uygunu Cool Edittir.
Saygılar
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Neyse bende öyle düşündüm metromla davul kick lerini 4 saydırdım sonra piyano ile birşeyler yazdım. Ama Sonar yada cool edit i kullanım anlamında pek başarılı değilim. Bu konuda yardım istiyorum saten. Bir kaç açıklayıcı ve yararlı bilgi verebilirmisin dostum?
 
Sonar kullanıcısı olmadığım için onu bilenlerin yanıtlamasını beklemen lazım. Bir de site içinde arama yaparak Cool Edit ve Sonar ile ilgili bilgiler bulabilirsin sanırım. Bir de yardım almak istediğin mevzu nedir bir anlatırsan ona göre yardım eder yazarlar. Kayıt, mix, efekt ve ya tonlama ile ilgili bir sorun mu var yoksa? Sana ne lazım, ihtiyacın nedir onu söylersen yardım gelecektir hemen.
(Cool Edit te var fakat Sonar da var mı bilmiyorum, Tip of the day olarak sana bazı ipuçları veriyor program. Onlara göz at, bir de help dosyalarındaki konu başlıklarına biraz göz at. Eğer bir sorun olursa dediğim gibi yaz, yardım edelim. Sorun spesifik olmadıktan sonra pek yardımcı olamaz heralde kimse)
(Örn : Cool Editte sesler nasıl panlanır? gibi )
Saygılar.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Şöyle diyeyim..
Örneğim Do majör dizesinden ben bir gam geçicem. Do majör7 Mi dim filan basıcam. 10 15 saniyelik bir parça olucak. İçine bassını oboe sini cello sunu davulunu fılan koyucam. Aslında basit biliyorum ama hiç ilgilenmemiştim daha önce. Nasıl ve hangi programlada yapacağımı bilmiyorum yani.Aldo'sPianito diye bir program var elimde. Sabahtan beri kafa patlatıyorum üzerinde. Bildiniğiniz ve bak şöyle şöyle eklersin şöyle şöyle birleştirirsin diyebileceğiniz bir program yokmu?
 
öncelik sonar burada çok tartışıldı sonarla ilgili bilgiye oradan ulaşabilirsin (ben legal sonar kullanıcısıyım :) sonarçok basit bir sequncerdir aslındabasit derken kullanımaçısından yoksa çok başarılı.Ancak cpu çok yiyiyor (update sonrası birazrahatladı ama) Yapacağın öncelikle kendine çalacağınparçakadarbir mezuraseçip drum partisyonu yapmak.BUrada ses olarak sonarla birlikte gelen vsampler3'ü kullanarak bilimum sample sesi kullanabilirsin (akai,ni,sf2,wav...)ardından piano veya bass.Piano olarak sonarın 3.cdsinde çok başarılı piano sampleri var (vs3-wav formatında) bunlarlaişini hallet.Bass olarak akaibass legands itavsiye edebilirm.Yada nature studios sf2ları.Orkestra partisyonlar edirol orchestral veya garritan prof. orchestradan karşılayabilirsin bunlar dxi olarak sonarda kullanabilirsin.

gelelim cool edite ben onunsonversiyonu olan adobe auditions kullanaıyorum tracker olrak değil ama wave editor olarak (bazen looplarını kullanmıyo değilim...)bence iyi bir seçim kullanımı ve efekt profili çok geniş.Tüm vstl efektlerini görüp rahatlıkla parçanda kullanabiliyorsun.

daha ne diyeyim :)
 
Geri
Üst