Klavye parmaklarımı boyuyor

İki hafta önce Jackson js22r marka bir gitar aldım.Klavye çalarken parmaklarımı boyuyor.Aldıktan bi kaç gün sonra telleri değiştirirken klavyeye limon yağı uyguladım ve sildim ama sorun devam ediyor.Yarım saat gibi bir süre çalınca ve özellikle bend ve slide yapınca parmaklarım siyah oluyor.Acaba bu zamanla geçici bir durum mu yoksa gitarda bir sorun mu var.
 
Gitarı sıfır aldıysanız geçicidir sorun olmaz, çoğu gül, abanoz klavyede başıma gelmiş bir olaydır daha düzgün ve detaylı temizleyin, bekletin. Yine son durumu buradan paylaşırsınız.
 
Bazı ucuz model gitarlarda tuşeyi boyarlar hatta bir dönem jackson js30 ilk çıktığı zamanlar denediğimde aynı sorun olmuştu bende de.. Bunu genelde uzakdoğu fason firmaları ağacın kalitesini gizlemek amacıyla yaparlar. Ama sizdeki farklı bir durum da olabilir.

Siz limon yağı ile tuşeyi pamukla sildiğinizde pamukda da siyahlaşma oldu mu peki?
 
Aslında limon yağını kullandıktan sonra sanki renk verme arttı gibi hatırlıyorum, ama emin değilim.Belki hata ettim.Ve evet limondan sonra bezle sildiğimde bez bayağı karardı.Bu arada gitar tahmin ettiğin gibi uzakdoğu malı(hindistan).Ama son zamanlarda parmaklarımı nispeten daha az boyuyor.Özellikle bend veya slide yapmazsam pek olmuyor.Gitarı alalı 3 hafta olduğunu da belirteyim ama hergün çalmadım.
 
Kullandığınız limon yağı gitarlar için üretilen yağlardan mı yoksa aktardan mı aldınız? Bir yerde aktarlardaki limon yağlarının içeriğinden dolayı gitara pek uygun olmadığını okumuştum. Öyle bile olsa geçici bir durum olacağını düşünüyorum.
 
Yok, Dunlop 65 marka limon yağı kullandım.Hata etme düşüncem ise şöyle doğdu ki; gitarı aldığım internet sitenin müşteri temsilcisi bana bazı üreticilerin klavyede ince bir cila kullandığını söylemişti.Açıkçası bana bunun geçici bir sorun olduğunu da demişti ama ben biraz şüpheciyimdir. :p Belki adam başından savmak istemiştir diye bilgisi olan kişilere sormak istedim.
 
Klavyenin boyaması olasılıksız js22r ler gül klavyeli teller boyuyordur.Unkapanından aldığın gitarlarda klavye güle benzesin diye klavyenin üzerini boyuyorlar bu sebeple eline geçebilir ama jacksonda olmaz öyle şeyler.
 
Geri
Üst