Multitap

Arama yaptırınca bulamadım forumda kendilerini. Onun için sakıncası yoksa açıyorum bu başlığı.

Bilmiyorum nerden geldiler, nasıl geldiler, hatta yaptıkları müzik rock'da değil, elektronik diyebiliriz daha çok. Ama yaptıkları işi on numara yaptıkları kesin.

Vokalin ses güzel, gitarlar güzel, şarkıların sözler anlamsız gelebilir ama simgelere rastlamak mümkün. Duruşu biraz zayıf, ama dili keskin, ilerde sağlam bir frontman olacak eminim.

İnanılmaz metronomlu bir davulcusu var, ciddi anlamda on numara çalıyor adam. Sade ve öz. Kros derisindeki Muhammed Ali imza niteliğinde.

Basçılarının pek bir nane yediği söylenemez aslında. Başka birisi de olabilirdi gibi.

Ve gelelim grubun temeline. Kesinlikle grubu farklı kılan klavyeci. Buraya konsere geldiler (Eskişehir'e), abartmıyorum hayatımda albümlerinin kalitesine bu kadar yaklaşan başka bir grup daha duymamıştım. Klavyecinin sayamadım ama 3 tane mi ne synth var önünde. Yanında bir Macbook, Turntable, Midi Klavye vs. Duruş olarak da karizma. Grubun lokomotifi kendisi. Ve grubu farklı kılan insan.

Albümü inceleyecek olursak, en iyi şarkı bence ilk şarkı. Bilgisayara kopyaladığımda Track 01 diye geçmiş, adını bilmiyorum, ama sanırım "Bir Şey Mi Var?" adı şarkının. Çıbık, Battaniyem, Kirli Sepetim, Mahkumsun alternatifler. Kapağı açınca içinden booklet, sticker, poster çıkıyor. Promosyonu fazla yani :)

Şu ana kadar Türkiye'de dinlemediğim bir sound, eminim çok daha ilerilere taşıyacaklar müziklerini.

Başarılar&Saygılar&Sevgiler...
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
İkinci albümleri çıktı. Albümün adı "Özel Birisin". Kapak sade ve hoş, günümüz Turk Rock kartonetlerinden.

D&R'da albümü görünce büyük bir heyecanla aldım ve 3 gündür dinliyorum. İlk göze çarpanlar;

- Çok fazla akustik gitar kullanımı, sololar dahil neredeyse elektro gitar yok.

- İlk albümün en sevdiğim ve Türk müziğine elektronik sound'u çok iyi entegre ettiklerini düşündüğüm tarafı olan synth soundları bu albümde malesef yok. Sadece "Sadece Yorgunum" adlı şarkıda gitar ritimlerine eşlik olarak synth kullanımı var. Bu benim için tam bir hayal kırıklığı oldu. Sağlam, güçlü efektler beklerken akustik gitar dinlediğimiz sıradan bir albüm olmuş.

- Albümün artıları ise bir çırpıda dinlenilebilecek, akıcı nitelikte olması. Ve iki şarkıda bateristlerinin vokal yapması. Ki gayet güzel sesi varmış, nameli söylememesine rağmen.

Albümün notunu 6/10 olarak veriyorum. Ama tekrar söyleyeyim, ilk albümdeki elektronik sound'u bekleyen hiç bakmasınlar bile. Malesef yok.

İyi dinlemeler...
 
Geri
Üst