Vox Tonelab Ex

Evet arkadaslar, sonunda vox bir tonelab daha tanitti. Anlasilan o ki, vox bu sefer kullanici yorumlarini ciddi ciddi gozden gecirmis, kendisi de kolayliklar katmis.

index.jpg

index.jpg


Yeni model ST modelinin biraz daha gelismisi. Boy olarak biraz daha buyumus, amfi ile calimda amfi modellemesi istenmezse fazladan 11 adet dist pedal secenekleri eklenmis. wah ve od/dist/fuzz birbirinden ayrilmis.
live kullanim icin pedalboard mode ve daha gorunulebilir tuner eklenmis. Ses sistemi ve kulaklik olmayan yerler icin 2 adet ufak speakeri var. Delay ayrilmis.

Yani kisaca ST versiyonunu derleyip toplamislar. Yeni ozellikler de cabasi. Tam ayarinda alet olmus bence. Ozellikleri + tonelab ses kalitesi bence bu mfx'i baya onemli bir yere getiriyor. Tam da prosesor almanin arifesinde agzimin suyunu akitti resmen.

Alet Japonyada 27 Kasimda, uluslar arasi da ocakta fuarda tanitilmasi bekleniyor. Japonya fiyati 400 tl falan, Turkiye icin ne olur bilemem.

Gece gece bu kadar yazabildim, hatam-eksigim icin simdiden kusura bakmayin :) maksat haberdar etmek.

Muzikli Bayramlar..
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
Bu konu aslinda hem yorum yapmak hem de tartismak icin dusunmustum :) ayrica devrimsel bir alet olarak ilk metne de ekliyecektim ama oznel oldugu icin cekindim :) sevindim sizin de boyle dusunmenize :)
 
Alet ülkemize gelmesi 2010 Ocak - Şubat ayını bulur diye tahmin ediyorum, özellikleri bakımından oldukça iyi, efectlerin ayrılması çok önemliydi ama keşke 2 lamba koysaydılar, o zaman Boss, Zoom hikaye olurdu, Tonelab St serisi süper, bende kullanıyorum, satış için 1 tane getireceğim hatta. Fiyat konusunda şu andaki kur ile tahmini 650-680 tl olur diye tahmin ediyorum. Bunu kaydedin, göreceksiniz :) Tabi yurt dışından alımlarda daha indirimli olacağı aşikar. (Tahmini 100 tl gibi bir fiyat oynaması olacak)

Umarım iyi tanıtım yaparlar...
 
Pod Hd serisi çok farklı, daha çok modelleme ve switch var, daha çok sahneye hitap ediyor. Vox ev kayıtları için oldukça yeterli olacak. Hd 500 Pod X3 Live' in daha güncel hali. 1-2 yerden eksiltip yeni kabin modellemelerinin eklenmişi diyebiliriz tabi sıfır X3 Live almak yerine Hd 500 almak daha avantajlı, ama Vox' un clean tonları ile Pod clean tonlarını karşılaştırmak Vox' a ayıp olur. Clean konusunda en başarılı aletlerden birisi Vox.

Pod Hd' nin elinde olan özellikler (Sahne kontrolü, Switch, amfi modellemelerinin bolluğu, effect arası geçiş kolaylığı vs) Vox' ta olmasını beklemeyelim ama Vox her zaman kendine özgü aletler yaptı. Ex modeli ise Tonelab St' nin güncelli hali. (X3 live - Hd 500 gibi...)

Ama daha orjinal ses derseniz ben kesinlikle Vox' u tercih ederim üzerindeki 12AX7 vacuum tube ısındıkça tonu oturtuyor ve tatlılaştırıyor. Onun dışında Vox' un ses kartı olarak görmesi çok hoşuma gidiyor. Vox fiyatına göre daha cezbedici oldu her zaman ama az-öz effect arayanlar, evde kullananlar için ideal, benim gibi ;)
 
Amfi modellemesi açısında biraz göreceli diyebiliriz, Pod' un bir eksisi tuşeyi hissettirmemesi ama Vox' ta öyle değil, dolu dolu hissediyorsunuz. Tabiki Pod' da amfi modellemesi daha çok, daha avantaj olabilir.

Bana göre Vox' ta daha doygun ve tane tonlar alınıyor.
 
bence bu alete dizüstü bilgisayar gibi bir sarj ünitesi koysalar gerçek devrim olur tabi güçlü hoparlörler ile. düşünsenize tatile gidiyorsunuz sahilde , kışın kayak yaparken , seyahatlerde , arkadaşlarınız ile buluşunca direk hayvani bir sound :D patentini bir türkün alıp yapması ne kadar onur verici olur keşke elektronik mühendisi flan olsam :D
 
stormone demiş ki:
bence bu alete dizüstü bilgisayar gibi bir sarj ünitesi koysalar gerçek devrim olur tabi güçlü hoparlörler ile. düşünsenize tatile gidiyorsunuz sahilde , kışın kayak yaparken , seyahatlerde , arkadaşlarınız ile buluşunca direk hayvani bir sound :D patentini bir türkün alıp yapması ne kadar onur verici olur keşke elektronik mühendisi flan olsam :D

Kışın kayak yaparken ne ya? Bir elde Jackson gitar... :D
 
Geri
Üst