Pocket pc sahipleri için sequencer

buna dün rastladım ve gerçekten ilgimi çekti. multitrack aranjmanlar yapmak mümkün. tabi ki ufacık ekranda elde stylus ile bu işi yapmak çok zor ama kafadaki fikirleri her yerde pratiğe dökebilmek, veya kısaca can sıkıntsında hoş zaman geçirebilmek için gerçekten güzel bir çalışma olmuş.

adamlar kasmış bir plugin sistemi bile oturtmuşlar. seslere efektler veya vsti mantığında çalışan enstrumanlar bile kullanmak mümkün. ama dediğim gibi rahat bir çalışma ortamı değil minicik ekran. yine de eğlenceli. bir kulaklık yardımıyla(external speaker dan duymak çok zor sesleri malum) güzel iş görüyor.

programın ismi griff. sitesi ise:
http://www.planetgriff.com/

ilgisini çekenler bir baksın derim.
 
aynı şekilde mobil olarak symbian series60 kullanıcıları için guitarpro tarzında bir sürü yazılım mevcut.bunlara tuner,metronom gibi yararlı şeyler de dahil..

ilgili programları http://www.aivanet.com urlsinden indirebilirsiniz.

sol üstte symbian daha sonra açılan java extensionda software tıklayın gelecek olan ekranda multimedia appsbaşlığıo altında series60 için (3650,3660,7650,N-GAGE,6600,7610,6630,Siemens SX1,Sharp Tornado..) yüzlerce ilgili tool bulabilirsiniz.
 
dostum kalite aramayacaksın.mobil toollar ihtiyaç giderimi içindir.ilham gelir bir şekilde depolamak-kabataslak nedir ne diildir diye daha sonra bakmak için kullanılır genelde.

6630 ve ngage - birinin ses çıkışı 0.4w diğerinin 0.15w.Ilk bakışta tabiatıyla komik görünüyor.ama iyi bi headset ile biraz daha verimli kullanabiliyorsun.Aynı şekilde creative muvo mp3 playerın da çıkışı çok düşük ama doğru eq ve doğru bir kanal kulaklık ile inanılmaz sonuçlar alabiliyorsunuz..

aynı şekilde palm tungsten serisinin hepsinde 9 band eq lı ses donanımı mevcut.

ericson t6X0 serisi telefonları (32 kanal polyphonic) entegre dj yazılımı ile geliyor.Yuklu samplelar bir telefona göre fazla kaliteli.Bariz bas,klavye,gitar,percussion duyuyorsunuz.

samsung cep telefonları ise şu an dünyada en iyi öten :) cep telefonları. 64kanal polyleri piyasada,80kanallar yılbaşına doğru çıkacak..

mobilite de mp3 olarak kalite arayabilirsin ancak müzik yapımında aramak pek te mantıklı olmaz.Bende 2GHZ cpu 1 gb ram var ve yetersiz geliyor ki o cihazlar max.400mhz (nokia series60 telefonlar 104mhz = palmler 120-400 arası değişir).Hesap makinası casio classpad 300 de ise speaker olmadığı halde beste yapıp pc ile senkronize çalıştırabiliyorsunuz..

Şimdi diyeceksiniz ona göre de yazılım yazılıyor.Hatırlatırım ki gerçek ses dosyasını işlemek sabit bir iştir.. Bu cihazlar sadece ve sadece midilerde değişiklik yapabilecek kadar kapasiteye sahiptir..

Midi olduğu sürece sorun yok.Mobil bir cihazla (pocket pc,mobile phone) bilgisayarda yaptıklarının %60 ını midi bazında yapabilirsin.

C++ programlama konusunda deneyimliyseniz Symbian SDK 2.1 i indirmenizi tavsiye ederim.Midi işleme konusunda kismi ve geçici çözümler yaratabilirsiniz..

http://www.forum.nokia.com/main/1,6566,034-4,00.html

kolay gelsin
 
Geri
Üst