3. köprüye hayır !

Çayı demleyeceğim birazdan :D #Dooroomer memleketin kafa böyle.Aydın olmak ise artık hükümeti yalayıp,muhalefet eden insanlara(meclisi kastedmiyorum,şahsi yapılan eylem ve salt düşünceden bahsediyorum) b.k atmak aydınlık oluyor.#müzik mağduru sopalar da çayla demleniyor :D
 
Geçenlerde hafta sonu için bisikletimi alıp 1 sene önce gittiğim şile, ağva, beykoz, anadolu hisarı tarafına bir gezinti yapayım dedim.. Rüzgar vücuduma çarparken, mis kokan ormanda gezip şehrim bunalımında kurtulmak istedim.. Aldım bisikleti her şey çok hoş tam istediğim gibi.. Tepelere çıktım biraz bir sigaramı yakıp boğazı izlemek için, o an da gerçekten ağlamaklı oldum hani insanın içi cız eder ya da çok sevdiğiniz birini kaybedince elleriniz titrer.. Abiler ben öyle orman kesilmesin falan çok takan bir adam değildim açıkçası hatta nükleere falan destek veren de bir adamdım, ancak o gün her şey değişti.. Güzelim ormanın resmen anasını ağlatmışlar, afedersiniz ama s.k gibi köprü bacakları yeşilliklerden yükseliyor, etrafı kel bir adama dönmüş.. Bu ağaçların günahı ne, kapitalizm veya bir sıfata sokmadan bu ''gelişen ekonomi'' bize neler yaptırıyor.. Firmalar ormanları kesebilmek, her yeri betonlaştırabilmek için fiyatları düşürüyor, iş yapıyor.. Her yer insan, her yer egzoz kokusu, her yer ev.. Üzülüp ağlamak bile saygısızlık geliyor bana artık.. Nasıl bir ırksak (insan) her şeye hükmetmek istiyoruz, her şey bizim altımızda olsun istiyoruz, o ormanların ağaçların, o ormanlar da yaşayan canlıların günahı ne.. Daha üstün bir ırk gelip senin yaşadığın dünyayı mahvetse hoş mu..

Betonların arasında grileşen insanlar olduk.. Hepimiz standart, hepimiz beceriksiz bir ahmak.
 
3. köprü yerine toplu taşıma araçlarını arttırıp özendiren çalışmalar olsa ne kadar güzel olur.Diyeceğim budur.Köprü gibi büyük maliyet gerektiren şeyden ziyade bu tarz bir yaklaşım daha ucuza mal olur gibi geliyore.
 
Geri
Üst