"ada Mp1" Nerden Bulabilirim ?

istanbulda anadolu yakasında bi ara birinin bir ada,yanındada microcab sattığını hatırlıyorum 500 dolara.demekki arada sırada çıkabiliyor,sıfır bulamazsın,yurt dışından getirtmeyi deneyebilirsin başka bir yol olarak.
gilbert ın klasik bir set up ı için www.guitargeek.com adresine bak orda birçok gitaristin set up ı bulunur.
 
ADA MP-1'ını old style'ın dediği gibi sıfırını bulmanın imkanı yok 1987'de üretilmeye başlanmış,grunge,punk gruplarının kalitesiz ekipmana yönelmesi , yöneltmesi ve başka nedenlerdende dolayı üretimi durmuş, ilk midi tube preamp,eski rock konserlerinde(processor devrinin ve midinin olmadıgı) gitaristler clean/ overdrive için ayrı ayrı 20-30 ampli ile gittikleri dönemde MP-1 çıkınca 128 preset 128 kanal ampli demek oluyo onlar için ve 80's de (hard'n heavy gruplarının daha çok) en çok kullanılan preamfisi oluyo...Ben yurtdışından bu işle ilgilenen bir arkadas vasıtasıyla getirtiyorum ilgilenirsen ÖM'den bana mesaj at ayrıntıları anlatıyım sana,(ADA'nın kendi sitesi üzerindende alabilirsin www.adadepot.com ,yada usa'de tanıdık varsa ebay yoluyla)MP-1 almakla bitmez işin yalnız onuda söyleyeyim,çünkü bu aletler power section 'ı drive a sokmak için tasarlanmış aletler,(yani tube poweramp şart(bence))alırken versionuna dikkat etmelisin,neyse ilgilenirsen ÖM'den ayrıntılı blgi veririm söylediğim gibi...
 
Old style,
söylediğim gibi bu alet ve modifiyeleri lambalı bir power amp'in olmadan tatmin etmezler,combo amp ile hi-gain beklemeyeceksin,power'i drive'a sokan bi alet...
 
Power'ın drive a girmesine ihtiyacı olan bir alet desek daha doğru olur :) Tabi output lambaları yüklenildiği zaman sırf drive değil compression da verir unutmamak lazım :) Ahçının 2. sırrı gibi bişey .)
 
peki bu modifiye yapan arkadaşlar bunu biliyor olmalılar,samplelarda illaki tatmin etmesine yarayacak aletlerle kullanılmış olmalı diye düşünüyorum.bu ada message board da modifiye eden arkadaşın verdiği bi linkteydi bu sample.
 
kayıt setup'ında sm57 kullanıldıgını hatırlıyorumda nasıl bir amp ile kaydedildiğini hatırlamıyorum,belki combo ile dry halinide yansıtmak istemiş olabilirler...:?
 
Paul Gilbert'in 95 lerde kullandığı setup'ı bu setup'la yapılmış bir Çalışma Videosu da var...


paul-gilbert-1.jpg
 
az evvel de yazmıştım,bu gilbert benim için tüm zamanların en iyi gitaristi.
bir gün racer x te judas çalıyor ertesi gün janet jackson coverlıyo,sonra bi yerde led zeppelin tribute,ordan çıkıyor spice girls çalıyor..... sürekli birşeyler ve gerçekten universal gitaristlik böule olsa gerek dedirtiyor.
japonya da verdikleri bir racer x şovunu alın izleyin.snowball of doom.dvd.
live sound una bayıldım.
 
ben onu izlemedim ya henüz!!!çok merka ediyorum...
bu arada "2 becomes 1":) değişik bir adam o..beatles fanı, uzun enstrumantal albümleri sevmiyor,bu sebeple tamamiyle ens. albüm yapmıyor(sıkılıyormuş),geyik..ama son mr.big den ayrılışı ile ilgili sheehan ve gilberto röp. okuyorumda pek de sandığımız gibi bir adam (kişilik olarak) olmayabilir...
 
enuff z nuff adlı bir grup öneriyorum size arkadaşlar,paul un çok sevdiği ve ilham aldığını söylediği bir grup,gerçekten çok değişik bir rock n roll grubu.çok severim.
paul un solo albümlerinde bu heriflerden ne kadar etkilendiğini göreceksiniz.
 
Çok esprili bir adam bence, adamın websitesinde kendi edit ettiği photoshop imajları var (aslında websitesini de kendi hazırlamış) Adama bir mail attım hemen cevap yazdı ertesi gün, çok acayibime gitti :D
 
kirk1986rack.jpg

kirk1989rack.jpg

And Justice For All

Studio

* Mesa Boogie Mark IIc+
* Mesa Boogie power amp
* Mesa Boogie Quad Preamp
* ADA MP1 preamp -Used along with his tube screamer for leads. Used without TS for clean
* Aphex Parametric EQ
* Ibanez Tube Screamer-Solo boost
* Mesa Boogie Heads slaved into Marshalls

Live
1989

RACK 1

* furman power conditioner
* Mesa Boogie Midi Matrix
* empty space (1)
* Mesa Boogie Studio Preamp
* graphic eq
* Mesa Boogie strategy 400
* Mesa Boogie strategy 400

RACK 2

* Furman power conditioner
* DBX 463x Noise Gate
* ADA MP1
* Boss tuner
* 2 vertical parametric tuners
* Yamaha SPX 90II
* unknown rack unit
* Roland DEP-5
* ADA MQ1 eq

Metallica'dan Kirk Hammett'ın kullandığı bir alet...
 
Bouraque demiş ki:
ADA MP1 almak istiyorum nerden bulabilirim.
Paul Gilbert'ın setupını bilen war mı

Paul Gilbert seneler önce bıraktı ADA preampı.

Bu seneye kadar sadece Laney GH100L kullanıyordu. Bir adet delay pedalı ile kendi modifiye ettiği bir flanger dışında setupında başka pedal yok. Footswitch bile kullanmıyordu. Racer X - Technichal difficulties albümündeki sound odur.

Geçen seneki G3'ten beridir Marshall kullanıyor.
 
Geri
Üst